Στο Τορίνο θα πάει… δύο φορές!

Αυτή η Μπενφίκα δεν μπορεί να αποκλειστεί, ακόμη και από το φαβορί της διοργάνωσης Γιουβέντους.
Πηγή: thessports.gr
Στο Τορίνο θα πάει… δύο φορές!

Η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους που πριν λίγες μέρες πανηγύρισε τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου στην Πορτογαλία, επικράτησε με 2-1 της "Μεγάλης Κυρίας" και έδειξε απίστευτο πάθος για πρόκριση. Αν το κάνει και στον επαναληπτικό, τότε θα... ξαναπάει στο Τορίνο, όπου θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Europa League.

Η Μπενφίκα άνοιξε από νωρίς το σκορ βάζοντας φωτιά στο Ντα Λουζ. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Γκαράι με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπουφόν και έγραψε το 1-0 για τους Πορτογάλους. Στο 73′ ο Τέβες έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής, κέρδισε τις κόντρες και με ψυχραιμία πλάσαρε τον Αρτούρ για το 1-1!

Στο 84′ η Μπενφίκα έκανε το 2-1, πετυχαίνοντας πιθανότατα το γκολ της αγωνιστικής! Εκπληκτική συνεργασία τεσσάρων παικτών με τελικό αποδέκτη τον Λίμα που με έναν κεραυνό νίκησε εύκολα τον ανήμπορο να αντιδράσει Μπουφόν. Ένα λεπτό μετά, ο Μάρκοβιτς με συρτό σουτ έξω από την περιοχή έχασε την ευκαιρία για το 3-1 που θα έδινε μεγάλο προβάδισμα στους Πορτογάλους ενόψει της ρεβάνς στο Τορίνο. Σπουδαία ευκαιρία και για την Γιουβέντους στο τετ α τετ του Τζιοβίνκο στο 89′, απέκρουσε ο Αρτούρ με τα πόδια!

Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Γκαράι, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα, Μάρκοβιτς, Ενζο Πέρες, Αντρέ Γκόμες (82′ Καβαγιέιρο), Ροδρίγο, Σουλείμάνι (60′ Αλμέιδα), Καρδόσο (62′ Λίμα)

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπονούτσι, Κάσερες, Κιελίνι, Λίχσταϊνερ, Ασαμόα, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Τέβες (82′ Οσβάλντο), Βούτσινιτς (66′ Τζιοβίνκο)

Η ΣΕΒΙΛΛΗ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΜΦΥΛΙΟ...

Στον ισπανικό εμφύλιο νικήτρια ήταν η Σεβίλλη που επικράτησε 2-0 της Βαλένθια και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Ένα τρίλεπτο και μια διατητική απόφαση... σκάνδαλο ήταν αρκετά για την Σεβίλλη να πάρει σοβαρό προβάδισμα νίκης, αλλά και πρόκρισης στον τελικό του Τορίνο. Στο 33′ ο Μ'Μπία με τρομερό τακουνάκι μετά από φάουλ του Ράκιτιτς έκανε το 1-0, αλλά βρισκόταν σε εμφανή θέση οφσάιντ. Τρία λεπτά μετά, στο 36′ ο Μπάκα μετά από άψογη συνεργασία με τον Ρέγιες διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 87′ η Βαλένθια έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία της να ξαναμπεί στο κόλπο της πρόκρισης με καλύτερες πιθανότητες, αλλά η κεφαλιά του Βάργας σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό μετά ο Μπέτο νίκησε τον Ζόνας σε τετ α τετ.

Σεβίλλη: Μπέτο, Φάτσιο, Ναβάρο, Παρέχο, Ντιόγο, Καρίτσο, Μ'Μπία, Ράκιτιτς, Ρέγιες (59′ Μαρίν), Βιτόλο (90′ Ιμπόρα), Μπάκα (73′ Γκαμεϊρό)

Βαλένθια: Γκουαΐτα, Ματιέ, Χάβι Φουέγο, Ζοάο, Μπερνάτ (46′ Γκαγιά), Κεϊτά, Παρέχο, Φεγκουλί (75′ Ζόνας), Φέδε (57′ Πιάτι), Βάργας, Αλκάθερ

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...