LATIN Άρης και συμβόλαια από... χρυσό!

Η έρευνα για την... πτώση του Άρη συνεχίζεται! Τα ακριβά συμβόλαια, το μοντέλο από την Λατινική Αμερική, το πρώτο... σχίσμα και τα βαριά χαρτιά που ακόμη και σήμερα πληρώνει ο σύλλογος!
Πηγή: gazzetta.gr
LATIN Άρης και συμβόλαια από... χρυσό!

Μετά την άνοδο, την σεζόν 2006-07 ο Άρης αλλάζει σελίδα και το μοντέλο των Latin ξεδιπλώνεται στα χέρια του Γκιγέρμο Όγιος, αλλά υπό την επιστασία του Μανέλ Φερέρ και του Γιάννη Κόντη. Ο Νικήτας Ματθαίου αποχωρεί και ο Λάμπρος Σκόρδας είναι πλέον ο μόνος ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης.

Από το αντιποδόσφαιρο των προηγούμενων ετών, ο Άρης με παίκτες με χαμηλά συμβόλαια από την Λατινική Αμερική, αλλά και την Ισπανία παίζει ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά δεν παίρνει και τους ανάλογους βαθμούς. Η έλευση του Ερνάντεθ σφραγίζει την ευρωπαική έξοδο και ισχυροποιεί την διοίκηση σε τέτοιο βαθμό που σχεδιάζεται ακόμα και εταιρία που θα αναλάβει το μάνατζεμεντ της ομάδας. Εταιρία once με Σκόρδα, Φερέρ, Κόντη και Γιούνκοβιτς που έταζαν ακόμα μεγαλύτερα και υπόσχονταν παίκτες αξίας όπως ο Κόκε, ο Χαβίτο, ο Πάουλο Κόστα.

Τα έσοδα της ομάδας σε λογικά πλαίσια 5,5 περίπου εκ ευρώ, αλλά τα έξοδα σιγα, σιγά διογκώνονταν με αποτέλεσμα άλλωστε το 2007 να υπαχθεί ο Άρης και πολλές άλλες ΠΑΕ το νόμο Ορφανού που μέχρι και σήμερα ο Άρης πληρώνει κανονικότατα και πλέον οφείλει ένα ποσό της τάξως των 775.000 ευρώ το οποίο εφόσον αποπληρωθεί θα σβήσει το σύνολο των προσαυξήσεων (κοντά στα 2,5 εκ ευρώ που είναι σημαντικό για το σύνολο των χρεών του σήμερα)

Το πρώτο... σχίσμα

Πριν το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν παρατηρείται και το πρώτο... σχίσμα. Ο Σκόρδας έχει μάθει με...ταχύρυθμα ισπανικά και αρχίζει ο ίδιος να μιλάει με τους... λάτιν παίκτες και μάνατζερ. Η δουλειά με τον Φερέρ μένει στην μέση, αλλά ο Κόντης που είχε φέρει τον Φερέρ, μένει δίπλα στον Σκόρδα (χωρίς να απομακρύνεται και από τον Φερέρ, όπως αποδείχθηκε μεταγενέστερα).

Ο Ολίβα που είχε έρθει στην θέση του Ερνάντεθ που είχε απομακρυνθεί παρά την επιτυχία της ευρωπαικής εξόδου, απομακρύνεται από τον Σκόρδα την 1η αγωνιστική και στην θέση του αναλαμβάνει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς!!!

Ο Άρης πραγματοποιεί εκπληκτική πορεία, αλλά οι...διαξιφισμοί του Ντούσκο με τους λάτιν είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ο Σκόρδας προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε Κόντη, Λάτιν και... Ντούσκο και σιγά, σιγά τα χρέη αρχίζουν να παίρνουν την πάνω βόλτα παρά το γεγονός ότι τα έσοδα διπλασιάστηκαν. Επιλογές όπως του Αμοροζό ανοίγουν τον χορό των μεταγραφών αεροδρομίου.

Ο Άρης κάνει φοβερή σεζόν με παρουσία στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ μετά από την επική πρόκριση επί της Σαραγόσα και τερματίζει τέταρτος στην Ελλάδα, αλλά χάνει στον τελικό του κυπέλλου από τον Ολυμπιακό στο κατακίτρινο Καυτανζόγλειο σε μία χρυσή ευκαιρία να κατακτήσει ένα τρόπαιο. Η σεζόν τελειώνει με έσοδα που ποτέ ξανά δεν είχε δει ο σύλλογος καθώς πλησιάζουν τα 10,3 εκ ευρώ

Ακόμα πληρώνει παχυλά συμβόλαια

Την επόμενη σεζόν, την πρώτη μέρα της προετοιμασίας ο Μπάγεβιτς που είχε συμβόλαιο σηκώνεται και φεύγει γιατί ο Σκόρδας δεν τον άφησε να πάει στον Παναθηναικό. Αφορμή οι αποδοκιμασίες στον Αβραάμ Παπαδόπουλο που λίγες μέρες αργότερα υπογράφει στον Ολυμπιακό έναντι 2,5 εκ. Ευρώ.

Ο Σκόρδας φέρνει πίσω τον Ερνάντεθ (!!!) και στην ουσία αφήνει να εννοηθεί ότι τον είχε "φάει" ο Φερέρ,αλλά στην πρεμιέρα του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ο Άρης αποκλείεται από την άσημη Σλάβεν Μπελούπο με ένα αυτογκόλ του Νάτσο Γκαρσία.

Πλέον όμως με δεδομένα τα έσοδα, ο Άρης άφησε τις επιλογές Τούτα, Τίνγκα και Νασιμέντο των 30 και 40 χιλιάδων ευρώ και ανέβηκε απότομα πολλές βαθμίδες. 5ετες στον Κόκε με συμβόλαιο ετησίως 1εκ ευρώ μεικτά, 5ετές στο Νάτσο από το οποίο ακόμα του χρωστάει, μεγάλα ποσά σε Μπατιόν (460.000 ευρώ περίπου για ένα χρόνο δανεικός!), Ρεγκέιρο (235.000 πήρε τελικά αντί για 600 συν χρήματα στην Βαλένθια), 330.000 ο Κυριάκος για 2 χρόνια, 490.000 ο Χαλκιάς για 2 χρόνια επίσης και πολλά άλλα συμβόλαια στα 200-250αρια τα δυο αυτά χρόνια που τα έσοδα πολλαπλασιάστηκαν (Ίβιτς, Βιτόλο, Λέμπο, Χαβίτο, Κάλβο κ.α. Υπάρχουν φυσικά και τα 153.000 του Ντελόρτε για ένα εξάμηνο ή τα 123.000 του Νίλτον Λεάο που έφερε ο Κόντης και του έκανε συμβόλαιο ο Σκόρδας.

Τα 13 εκ ευρώ έσοδα και η νέα εποχή Αθανασιάδη

Την σεζόν 2008-09 τα έσοδα της ομάδας πλησιάζουν τα 13 εκ ευρώ, αλλά την ίδια στιγμή αρχίζουν και οι πρώτες μουρμούρες με διάφορες προσφυγές που κατατίθενται στην ΦΙΦΑ και στην πορεία θα...σκάνε και θα απειλούν. Παρά τα τεράστια έσοδα ο Άρης αποτυγχάνει εκτός της Ευρώπης και στο ελληνικό πρωτάθλημα αφού το διπλό της ΑΕΛ στο Καραισκάκη τον αφήνει εκτός Ευρώπης. Η Λέσχη που οραματίστηκε και δημιούργησε ο Λάμπρος Σκόρδας και οι συν αυτώ, είναι και αυτή που θα τον οδηγήσει εκτός της ΠΑΕ.

Οι στενότεροι των συνεργατών του Κόντης και Ελευθερούδης επιλέγουν να ταχθούν στο πλευρό του Αντιπροέδρου επί Σκόρδα, Θανάση Αθανασιάδη και μία νέα σελίδα ανοίγει για την ΠΑΕ.

Από το τέλος όμως της εποχής Σκόρδα ξεκινάει και ο μεγαλύτερος και πιο επώδυνος εμφύλιος που κρατάει ακόμα και τώρα.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...