«Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και δεν παίρνει δανεικούς» (ή μήπως όχι;)

Απο sdna.gr: Οι δανεικοί δεν είναι ντροπή. Ή μήπως είναι; Για ποιο λόγο ο Άρης αποσιωπά τις λεπτομέρειες της μετακόμισης του Φιορίν Ντουρμισάι από τον Ολυμπιακό, την ώρα που το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αποκάλυψε ότι πρόκειται για δανεισμό;
Πηγή: sdna.gr
«Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και δεν παίρνει δανεικούς» (ή μήπως όχι;)

Οι ελληνικές παροιμίες είναι σοφές. Κρύβουν μέσα τους συμπυκνωμένη όλη την αλήθεια του κόσμου: «-Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει». Ο φίλος δεν εγκαταλείπει τον φίλο του, όταν πονάει... Ούτε όταν έχει ανάγκη. Ειδικά σε τέτοιες καταστάσεις είναι που με την φιλευσπλαχνία δείχνει την έμπρακτη στήριξη.

Κι αν δεν απευθυνθεί ο Άρης στον Ολυμπιακό, που θα απευθυνθεί; Σε κάποιον ξένο;

Όταν έχεις καταφέρει να του πουλήσεις τον Δημήτρη Κλιγγόπουλο με μόλις μία συμμετοχή στην ομάδα Νέων για 300 χιλιάρικα, όταν έχεις καταφέρει να αποκτήσεις από αυτόν την τελευταία διετία παίκτες όπως ο Μανώλης Σιώπης, ο Νικολάς Μαρτίνες και ο Γιάννης Φετφατζίδης (για να μην θυμηθούμε παλιότερα τους δανεισμούς Διαμαντάκου, Τζανακάκη, Τάτου με άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς), όταν νιώθεις στο Στάδιο Καραϊσκάκης όπως στο σπίτι σου (το απέδειξε η προ εβδομάδας επίσκεψη με τα χαριεντίσματα του Θοδωρή Καρυπίδη με παίκτες και διοικητικό επιτελείο του Ολυμπιακού πριν από την σέντρα της μεταξύ τους αναμέτρησης), τότε ξέρεις ότι αυτή την πόρτα πρέπει να χτυπήσεις ξανά.

 

Δεν είναι κακό, ούτε ντροπή να βρίσκεσαι στην ανάγκη, ούτε να ζεις με δανεικά. Συμβαίνει. Το κακό είναι να προσπαθείς να παραστήσεις τον αριστοκράτη, τον... άπλα, τον ανεξάρτητο μόνο και μόνο για να ρίξεις στάχτη στα μάτια.

Ας θυμηθούμε μία ηχηρή τοποθέτηση του Θοδωρή Καρυπίδη λίγο πριν από την σέντρα του περσινού πρωταθλήματος, όταν ερωτήθηκε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς με το οποίο αποκτήθηκαν Σιώπης και Μαρτίνες, όταν όλη η πιάτσα βοούσε για δανεισμό από τον Ολυμπιακό: «Από την Ελλάδα δεν θέλουμε να έχουμε δανεικούς. Είναι μεγάλη ομάδα ο Άρης. Κάθε αγωνιστική που θα περνάει θα επιβεβαιώνεται αυτό. Τα παιδιά είναι δικοί μας παίκτες, υπέγραψαν και ελπίζω να πάνε καλά».

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά η απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, έριξε την βόμβα: «Ακυρώνει την ανάκληση του με αριθμό 1272042 δελτίου αθλητικής ιδιότητας, με το οποίο η «ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΑΡΗΣ" ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» απέκτησε με δανεισμό, την 03.01.2020, τον ποδοσφαιριστή ΦΙΟΡΙΝ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ».

Τι συνέβη άραγε; Έπαψε ο Άρης να μην θέλει δανεικούς από την Ελλάδα; Άλλαξε η πολιτική του; Μήπως ο πρόεδρος του αναιρεί ότι πρόκειται για μεγάλη ομάδα που δεν θέλει δανεικούς;

Τι ακριβώς έχει συμβεί εδώ;

Για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί ίσως θα πρέπει να σκαλίσουμε λίγο την υπόθεση του δανεισμού του Φιορίν Ντουρμισάι, όπως παρουσιάστηκε από τις διαρροές των δύο ομάδων εκείνη την περίοδο. Λίγο μετά τα Χριστούγεννα αρχίζει να φημολογείται ότι ο Άρης θέλει να αποκτήσει ως δανεικό τον επιθετικό του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι έτοιμος να επιστρέψει από το πέρασμά του στο Βέλγιο με την φανέλα της Σιντ Τρούιντεν.

Ωστόσο, οι τεχνητές διαρροές των δύο ομάδων στα κυβερνητικά Μέσα που βρίσκονται στην σφαίρα επιρροής τους, αναφέρουν πως πρόκειται για κανονική μεταγραφή, όχι για δανεισμοί. Οι λόγοι, προφανείς.

Ακολουθεί ένα μπαράζ δημοσιευμάτων από σωρεία Μέσων που σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν, ότι έχουμε να κάνουμε με κανονική μεταγραφή, όχι με δανεισμό. Ανάμεσα στα Μέσα που «έφαγαν» την διαρροή που έβγαζε η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ ήταν και το SDNA που δημοσίευσε την πληροφορία που έβγαινε από τον Άρη ότι πάμε για κανονική μεταγραφή.

Οι κιτρινόμαυροι θέλουν να επισπεύσουν την διαδικασία, ώστε να έχουν τον ταλαντούχο φορ άμεσα στην διάθεση τους για το ντέρμπι της 4ης Ιανουαρίου με τον ΠΑΟΚ. Γι' αυτό και η συμφωνία επιτυγχάνεται πολύ γρήγορα και ο Ντουρμισάι αγωνίζεται κανονικά (ως αλλαγή) στο ντέρμπι με τον συμπολίτη.

Στην επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του, η ΠΑΕ Άρης είναι πολύ προσεκτική στις εκφράσεις της. Για την ακρίβεια... δεν αναφέρει απολύτως τίποτα: «Φιορίν Ντουρμισάι καλώς ήρθες στην οικογένεια του ΑΡΗ!» λέει η ανακοίνωση, δίχως να αναφέρει τίποτα άλλο για τις λεπτομέρειες του Deal.

 

Γιατί άραγε; Είναι άραγε ντροπή να πεις την αλήθεια στον κόσμο σου και να ομολογήσεις ότι έχεις πάρει δανεικό έναν παίκτη; Για ποιο λόγο ο Θόδωρος Καρυπίδης ήθελε να κρατήσει κρυφό κάτι τέτοιο;

Ωστόσο, ουδέν κρυπτόν από τον ήλιο. Αν ο Άρης δεν είχε κάνει έφεση για την ανάκληση του δελτίου του 24χρονου επιθετικού, τότε ο κόσμος δεν θα μάθαινε ποτέ με τον πιο επίσημο τρόπο το καθεστώς της μετακίνησης του Ντουρμισάι στον Άρη.

Πλέον όλοι γνωρίζουν από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, ότι ο Ολυμπιακός παραχώρησε δανεικό τον ταλαντούχο σέντερ-φορ στον Άρη. Κι ο καθένας μπορεί να βγάλει ελεύθερα τα συμπεράσματα του για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό....

Σε μία προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα όσα αναφέρει το διατακτικό της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ο Άρης έβγαλε μία νέα διαρροή, που αντί να ξεδιαλύνει, θόλωσε ακόμα περισσότερο το τοπίο.

"Από πλευράς Άρη διευκρινίζεται ότι αυτό έγινε καθαρά για τυπικούς λόγους και για να αποκτήσει άμεσα δικαίωμα συμμετοχής με δεδομένο ότι το δελτίο του εκδόθηκε στις 3/1. Στη συμφωνία που έχουν κάνει οι δυο ομάδες για τον 23χρονο επιθετικό, κάνουν λόγο για κανονική αγορά του παίκτη, όπως δηλαδή είχε γίνει και πέρσι με τον Σιώπη".

Δηλαδή; Τι εννοεί λέγοντας "αυτό έγινε καθαρά για τυπικούς λόγους και να αποκτήσει άμεσα δικαίωμα συμμετοχής"; Όταν παίρνεις κάποιον δανεικό, το δελτίο του εκδίδεται πιο γρήγορα από ότι αν τον πάρεις με κανονική μεταγραφή; Ο Άρης τον αγόρασε, αλλά τον δήλωσε ως δανεικό;

Τι πάει να πάει να πει "στη συμφωνία κάνουν λόγο για κανονική αγορά του παίκτη"; Επομένως, μιλάμε για δανεισμό με οψιόν αγοράς; Ε, τότε πάλι δανεικός δεν είναι ο παίκτης στον Άρη μέχρι το καλοκαίρι;

Τι πάει να πει "όπως είχε γίνει και πέρσι με τον Σιώπη". Τότε (τον Αύγουστο του 2018) ο Ολυμπιακός και ο Άρης έλεγαν ότι ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από τους ερυθρόλευκους και υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών στον Άρη. Τι ταύτιση μπορεί να έχουν οι περιπτώσεις ενός ελεύθερου (;) και ενός παίκτη με συμβόλαιο, ο οποίος φεύγει ως δανεικός; Μήπως ούτε ο Σιώπης είχε πάει με κανονική μεταγραφή στους κιτρινόμαυρους; Τελικά ποιος καρπώθηκε το ποσό της καλοκαιρινής μεταγραφής του στην Αλάνιασπορ, ο Ολυμπιακός ή ο Άρης;

Αλήθεια, αν μιλάμε για δανεισμό με καλοκαιρινή οψιόν αγοράς, τι ποσό συμφώνησε να δώσει ο Άρης, με δεδομένο ότι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ο Ντουρμισάι αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2019 έναντι περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ; Αντέχουν τα οικονομικά του Άρη μία τόσο ακριβή μεταγραφή;

Διαβάστε ακόμη...