Ο Ολυμπιακός, τα χρήματα του Champions League και οι μεταγραφές

Από paok24.com:Πέρσι τέτοια εποχή στις τάξεις της ΑΕΚ επικρατούσε αναβρασμός για τις μεταγραφικές κινήσεις που δεν έγιναν ενώ είχαν εξασφαλιστεί κοντά στα 30 εκατ. ευρώ. Φέτος στον Ολυμπιακό πόσα χρήματα πήγαν στις μεταγραφές;
Πηγή: paok24.com
Ο Ολυμπιακός, τα χρήματα του Champions League και οι μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός που είναι και ο κύριος αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια του να κρατήσει τα κεκτημένα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έκανε το καλοκαίρι μία αγωνιστική υπέρβαση περνώντας στους ομίλους του Champions League και έγινε η μοναδική πετυχημένη ελληνική ομάδα των καλοκαιρινών προκριματικών και η μοναδική που θα παίξει μετά τον Αύγουστο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παρόλα αυτά όμως στο μεταγραφικό παζάρι ο Ολυμπιακός κινήθηκε δυναμικά στην αρχή της σεζόν με παίκτες όπως ο Σεμέδο και ο Βαλμπουενά, αλλά σίγησε μετά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, θυμίζοντας λίγο την περσινή ΑΕΚ. Βέβαια, η ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2018, είχε αγοράσει μόνο τον Λιβάγια από την Λας Πάλμας, ενώ οι Οικονόμου, Άλεφ, Μπογιέ, Πόνσε και Γιαννιώτας ήταν είτε δανεικοί είτε ελεύθεροι.

Από την μεριά του ο Ολυμπιακός, το φετινό καλοκαίρι, πήρε από την πρόκριση στους ομίλους και τις προκρίσεις στους τρεις προκριματικούς γύρους κοντά στα 38 εκατ. ευρώ και σε αυτά πρέπει να προστεθούν και οι παίκτες που πούλησε μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν. Ο Ένγκελς πουλήθηκε στην γαλλική Ρεμς για 4 εκατ. ευρώ και ο Νικολάου στην ιταλική Έμπολι για 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ για τον Σολδάνο η Μπόκα Τζούνιορς έδωσε 250 χιλ. ευρώ για τον δανεισμό του για μία σεζόν. Τέλος έφυγαν και από τις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού και 5 βαριά συμβόλαια παικτών που ήταν είτε δανεικοί είτε αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως ο Νάτχο, ο Βούκοβιτς, ο Χασάν, ο Μιράντα και ο Λοντίγκιν.

Στο κομμάτι των αγορών και της ενίσχυσης ο Ολυμπιακός εξ αρχής κράτησε στο λιμάνι τον Σα από την Πόρτο με 2.5 εκατ. ευρώ, ενώ αγόρασε από την Βιγιαρεάλ τον Σεμέδο με 4.5 εκατ. ευρώ. Πήρε από την Παρτιζάν το νεαρό Σέρβο αμυντικό Μάρκοβιτς με 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ έδωσε 500 χιλ. ευρώ στην Λίντσερ για τον Μπρούνο που ήταν δανεικός στον Ατρόμητο και 400 χιλ. ευρώ στον Πανιώνιο για τον Ντουρμισάι. Τέλος πριν από την πρόκριση επί της Κράσνονταρ και την σιγουριά των εκατομμυρίων του Champions League είχε φέρει στο λιμάνι σαν ελεύθερους, αλλά με μεγάλα συμβόλαια τον Βλαμπουενά και τον Ελ Αραμπί από την Φενέρμπαχτσε και την Αλ Ντουχαΐλ αντίστοιχα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρόκρισης που είχε ουσιαστικά κριθεί από το πρώτο παιχνίδι, τα ΜΜΕ που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού είχαν τονίσει ότι η ομάδα του Πειραιά θα προχωρήσει σε 1-2 κινήσεις στον άξονα και στον μεσοεπιθετικό κομμάτι που θα ανέβαζαν επίπεδο τον Ολυμπιακό, μιας και υπήρχαν και τα χρήματα του Champions League. Αντ' αυτού, ο Ολυμπιακός έφερε στον Πειραιά, τον εξτρέμ που τόσο ήθελε από την Λιλ, Μπενζιά, με την μορφή δανεισμού, τον δεξιό μπακ της Σπόρτινγκ, Γκασπάρ με την μορφή δανεισμού επίσης, ενώ στη θέση υπάρχουν οι Ελαμπντελαουί και Τοροσίδης, ενώ η μοναδική αγορά που έκανε ο Ολυμπιακός ήταν ο νεαρός επιθετικός Λοβέρα από την Ροζάριο Σεντράλ με 3,3 εκατ. ευρώ στα 20 του χρόνια, μία περίπτωση που θυμίζει κατά πολύ τον Σολδάνο που έφτασε πέρσι στον Πειραιά και δεν βοήθησε ουσιαστικά τον Ολυμπιακό.

Τέλος εκτός από τα χρήματα που δόθηκαν για μεταγραφές και αυτά που καρπώθηκε ο Ολυμπιακός από τις πωλήσεις και από την είσοδο στους ομίλους του Champions League, μετά το τέλος της κλήρωσης που μάλιστα κάποιοι συνέδεσαν και τη συνομιλία του κ. Μαρινάκη με τον Φαλκάο που αργότερα υπέγραψε στην Γαλατασαράι, ο Ολυμπιακός έφτασε και στην οριστική συμφωνία με την Σπόρτιγνκ Λισσαβόνας για την περίπτωση Ποντένσε στα 7 εκατ. ευρώ, μην περιμένοντας την τελική απόφαση των ποδοσφαιρικών δικαστηρίων που είχαν προσφύγει αμφότεροι.

Διαβάστε ακόμη...