«Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πως ο Ερμής Αγιάς θα είναι στην Basket League»

Ο Ερμής Αγιάς ετοιμάζεται για μια ιστορική σεζόν, την πρώτη του στην Basket League και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Θεόδωρος Ριζούλης τόνσιε στο SDNA πως κανείς στην ομάδα δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τις στιγμές, ενώ έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο της Λάρισας.
Πηγή: sdna.gr
«Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πως ο Ερμής Αγιάς θα είναι στην Basket League»

Η 19η Αυγούστου είναι μια μέρα ιστορική για τον Ερμή Αγιάς. Η ομάδα της Λάρισας πήρε την πολυπόθητη wild card για την Basket League και θα είναι η 14η ομάδα του νέου πρωταθλήματος, βάζοντας εκ νέου την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας στον μπασκετικό χάρτη.

Οι στιγμές είναι ιδιαίτερες για την ομάδα, η οποία πριν από μερικά χρόνια βρέθηκε στις τοπικές κατηγορίες και πλέον θα κοντράρεται με ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Φυσικά, όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ενός πλάνου ετών, αλλά και μιας επένδυσης η οποία κρατάει πάνω από μία δεκαετία.

Πρωτεργάτης όλης της προσπάθειας είναι ο Θεόδωρος Ριζούλης. Ο Λαρισαίος επιχειρηματίας βρίσκεται αποτελεί τον άνθρωπο που οραματίστηκε μια ισχυρή ομάδα. Όπως εξήγησε όμως, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SDNA, σε καμία περίπτωση δεν περίμενε πως θα βρίσκεται ο Ερμής σε αυτή τη θέση που είναι τώρα. Παράλληλα έκανε λόγο για ιστορική μέρα για τον σύλλογο, ενώ κάλεσε τον κόσμο της Λάρισας να στηρίξει την προσπάθεια στο απαιτητικό και δύσκολο πρωτάθλημα της Basket League.

Στην αρχή της κουβέντας με τον ισχυρό άνδρα του Ερμή, η χαρά ήταν έκδηλη για την απόφαση της ΕΟΚ να παραχωρήσει την wild card στην ομάδα της Θεσσαλίας. «Είναι μια μεγάλη μέρα, μια μέρα ιστορική για τον σύλλογο. Εγώ ξεκίνησα στην ομάδα πριν από 12 χρόνια που ήταν στα τοπικά και την οργάνωσα, μαζί με τους συνεργάτες μου. Ανεβήκαμε Γ' , Β' Εθνική, μείναμε δύο σεζόν στην Α2 και το επιστέγασμα όλης της προσπάθειας είναι η άνοδος στην Basket League».

Η χαρά όλων στον σύλλογο είναι μεγάλη, καθώς όπως εξηγεί «ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα! Μας ήρθε... ξαφνικό. Αν και τις προηγούμενες μέρες έλεγαν ότι είμαστε φαβορί, όμως το σκηνικό ήταν κάπως ξαφνικό. Εμείς στήναμε την ομάδα για την Α2 το καλοκαίρι, κάναμε μεταγραφές για την Α2, πήραμε προπονητή για την Α2 και ξαφνικά γύρισαν όλα... τούμπα με τις ομάδες που δεν ήθελαν να ανεβούν. Είναι μια δικαίωση για τους κόπους όλων των ετών και μεγαλύτερες ευθύνες που είμαστε έτοιμοι, με όλη τη Λάρισα, να επωμιστούμε. Αν η ομάδα δεν ήταν στη Λάρισα δεν θα δηλώναμε συμμετοχή».

Το... ταξίδι του Ριζούλη με τον Ερμή άρχισε πριν από 12 χρόνια. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν σκεφτόταν πως θα ετοιμαζόταν αυτή τη στιγμή για να βρεθεί η ομάδα στην Basket League. «Όταν ανέλαβα την ομάδα στο ερασιτεχνικό, δεν περίμενα πως η ομάδα θα έφτανε ως εδώ. Σιγά σιγά πήγαμε και τρώγοντας άνοιξε η όρεξη. Υπήρξαν και άνθρωποι που με βοήθησαν οικονομικά και οργανωτικά. Ήρθε και ο Νέστορας Κόμματος που βοήθησε την ομάδα και την έκανε πιο επαγγελματική, χάρη στην εμπειρία του. Και από πέρυσι σκεφτήκαμε πως μπορεί να φτάσει η ομάδα στην Basket League. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα στην Αγιά, μόνο στη Λάρισα και λόγω του γηπέδου και λόγω του μάρκετινγκ και του κόσμου».

Ο Ερμής ετοιμάζεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Basket League και άπαντες στην ομάδα αφουγκράζονται πλήρως τις δυσκολίες της κατηγορίας. «Είναι μια δύσκολη κατηγορία. Θέλουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί. Ο μόνος στόχος είναι να σωθεί η ομάδα, τίποτα παραπάνω. Είναι κακό που δεν θα είναι ο ολυμπιακός, γιατί θα έφερνε περισσότερα έσοδα. Αν κάναμε ένα παιχνίδι με τον ολυμπιακό, που θα το είχαμε εξ αρχής χαμένο, θα είχαμε περισσότερα έσοδα. Θα μας δυσκολέψει αυτό, αλλά θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε».

Το νέο πρωτάθλημα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο για τον πρόεδρο του Ερμή «είναι ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Μία ταχύτητα είναι ο Παναθηναϊκός, που πιστεύω θα το πάρει εύκολα το πρωτάθλημα, σύμφωνα με τη δυναμικότητα και την ιστορία του ως ομάδα. Υπάρχει ένα γκρουπ που είναι η ΑΕΚ και ο Προμηθέας που έχουν καλές ομάδες και υπάρχουν και οι υπόλοιπες ομάδες που θα παλέψουν για την οκτάδα, αλλά και για να σωθούν, όπως εμείς».

Η Λάρισα βρέθηκε στην Basket League και τη σεζόν 2017-18. Τότε ήταν ο ΓΣΛ Φάρος που αγωνίστηκε στα μεγάλα σαλόνια, ωστόσο δεν είχε την στήριξη που θα περίμεναν άπαντες. Όπως εξηγεί και ο πρόεδρος του Ερμή «ο Φάρος ήταν μια διαφορετική περίπτωση. Μπορεί να πήρε το προσωνύμιο της Λάρισας, αλλά δεν ήταν ομάδα της περιοχής. Ήταν απλώς μια μεταφορά ΑΦΜ. Δεν αγαπήθηκε, η αλήθεια ήταν αυτή. Εμείς είμαστε ομάδα της Λάρισας. Πιστεύουμε πως με το σωστό μάρκετινγκ ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο και θα αγαπήσει την ομάδα. Δεν υπάρχει καμία ομάδα στο νομό Λάρισας».

Η νέα σεζόν θα είναι ιστορική και για το λόγο αυτό φρόντισε να στείλει το μήνυμά του προς τον κόσμο της Λάρισας. «Να στηρίξουν την ομάδα και να έχουν εμπιστοσύνη. Δεν είμαστε φωτοβολίδα, αλλά ήρθαμε για να μείνουμε. Θα κάνουμε σοβαρή προσπάθεια. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει αμφισβήτηση λόγω των άλλων προσπαθειών, όπως του Φάρου και της ΑΕΛ. Υπάρχει κακό παρελθόν, αλλά εμείς υποσχόμαστε να κάνουμε σοβαρή ομάδα και θέλουμε τη στήριξη και τη βοήθειά τους. Δεν φτάνουν μόνο οι δικές μας οι δυνάμεις, θέλουμε βοήθεια και από την τοπική κοινωνία».

Όσο για το τέλος, φρόντισε να αποκαλύψει και το πλάνο που έχει για την ομάδα ενόψει των επόμενων ετών. «Θα κάνουμε μια προσπάθεια να αποδείξουμε ότι δικαιούμαστε τον τίτλο ομάδα της Λάρισας. Θα περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει. Πρώτα οργανώνεσαι, βλέπει ο κόσμος και εφόσον κάνεις καλά πράγματα θα σε στηρίξει. Δεν περιμένεις πρώτα να έρθουν και μετά να έρθουν τα αποτελέσματα. Γι αυτό θα βγούμε μπροστά να δείξουμε καλά πράγματα και μετά θα έρθει ο κόσμος να μας στηρίξει για πολλά χρόνια. Εγώ Λαρισαίος είμαι και η ομάδα θα μείνει στη Λάρισα».

Διαβάστε ακόμη...