«Μην μας ξεγράφετε κόντρα στον ΠΑΟΚ»

Μέχρι πριν δύο μήνες παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Τζοβάρας προειδοποιεί για τη Σλόβαν
Πηγή: forza
«Μην μας ξεγράφετε κόντρα στον ΠΑΟΚ»

Με θητεία πέντε χρόνων στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, ο 19χρονος επιθετικός προτίμησε το περασμένο καλοκαίρι να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό.

Εδώ και δύο μήνες ο Τζοβάρας ανήκει στο δυναμικό της Σλόβαν Μπρατισλάβας, την οποία καλείται ν’ αποκλείσει ο ΠΑΟΚ, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Και όπως ήταν ευνόητο, έγινε το πρόσωπο των ημερών, αφού μπορεί να αναλύσει με την ίδια ευκολία και τους δύο αντιπάλους.

Γεννημένος στις 3 Νοεμβρίου 1999 στο Βόλο, αποκτήθηκε από την ΑΕ 2002, ομάδα της Μαγνησίας, τον Ιανουάριο του 2015. Οι σκάουτερ του ΠΑΟΚ τον είχαν ξεχωρίσει μέσω των εμφανίσεων του με τη μικτή ομάδα νέων της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας και οι υπεύθυνοι της ακαδημίας του Δικεφάλου καθόλου δεν χρονοτρίβησαν για την απόκτηση του. Πλέον, έχει ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό και ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πρώην του ομάδα.

Πως περιμένεις τα παιχνίδια της Σλόβαν με τον ΠΑΟΚ;

«Κατ’ αρχήν, δεν φανταζόμουν ότι δύο μήνες μετά την αποχώρηση μου από τον ΠΑΟΚ, θα τον έβρισκα ως αντίπαλο. Τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα, αλλά ως επαγγελματίας, είμαι υποχρεωμένος ν’ αφήσω στην άκρη τους συναισθηματισμούς. Ασφαλώς το δικό μας έργο για πρόκριση είναι δύσκολο, το ίδιο δύσκολο θα ήταν κι αν είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον Αγιαξ».

Ποια εικόνα αποκόμισες από τα ματς του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ;

«Πρόλαβα να δω ένα ημίωρο του αγώνα στο Αμστερνταμ, όση ήταν η διαφορά ώρας στην έναρξη του δικού μας αγώνα στην Ιρλανδία. Ενημερώθηκα από γνωστούς και φίλους για το τι συνέβη. Από τη στιγμή που ήμουν στον ΠΑΟΚ για πέντε χρόνια, τον γνωρίζω πολύ καλά. Και ήδη οι συμπαίκτες μου στη Σλόβαν με ρωτούν σχετικά, θέλοντας να μάθουν όσο το δυνατό περισσότερες λεπτομέρειες».

Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί;

«Ασφαλώς διαθέτει ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές του. Αλλά κι εμείς έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι βρισκόμαστε και σε φόρμα. Μας έχει πεισμώσει ο άδικος αποκλεισμός στα πέναλτι από τη Σουτιέσκα στον πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και έχουμε τη φιλοδοξία να συνεχίσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

Η Σλόβαν είναι μια ομάδα της Σλοβακίας, αλλά χωρίς Σλοβάκους παίκτες. Πως το σχολιάζεις;

«Χαριτολογώντας θα έλεγα ότι ακολουθεί το παράδειγμα του ΠΑΟΚ, που έχει πολύ λίγους Έλληνες παίκτες… Αλήθεια είναι, πάντως, ότι στην ομάδα μου βρίσκονται μόλις τρεις Σλοβάκοι παίκτες. Προσωπικά, μου αρέσει το στυλ παιχνιδιού του Σλοβένου επιθετικού Σπόραρ, αλλά και του Χόλμαν, του Ούγγρου επιθετικού, που παίζει ως δεκάρι».

Πόσο σημαντικό θα είναι το πρώτο ματς στην έδρας σας; Και πόσο κοντά στην ομάδα είναι οι φίλαθλοι της Σλόβαν;

«Ξέρουμε τη δυναμική του ΠΑΟΚ, όταν αγωνίζεται μέσα στην Τούμπα, συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουμε ένα καλό σκορ στο πρώτο ματς στην έδρα μας. Παίζουμε σε ένα ολοκαίνουριο στάδιο και, απ’ ότι μου έχουν πει, στα ντέρμπι του σλοβακικού πρωταθλήματος γεμίζει με είκοσι χιλιάδες φιλάθλους. Στο ματς που δώσαμε με την Ντάνταλκ, στις εξέδρες είχαν βρεθεί περίπου έντεκα χιλιάδες. Νομίζω ότι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ θα έχει ακόμη περισσότερους, μπορεί ακόμη και να γεμίσει το γήπεδο».

Ποια είναι η προτεραιότητα για τη Σλόβαν; Να κερδίσει ξανά το πρωτάθλημα ή να κάνει καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ;

«Δεν ξεχωρίζουμε τους στόχους. Η ομάδα διαθέτει ένα ρόστερ 25 παικτών, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όλων των διοργανώσεων, στις οποίες μετέχουμε. Στόχος μας είναι πάρουμε το πρωτάθλημα και να διακριθούμε και στην Ευρώπη».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

«Εδώ ασχολείσαι μόνο με το ποδόσφαιρο…»

Πως είναι τα πράγματα για σένα σ’ αυτό το πρώτο διάστημα παρουσίας του στην Μπρατισλάβα;

«Στην ηλικία των δεκαεννέα χρόνων ήρθα εδώ για να κερδίσω σε εμπειρίες, να φτιάξω τον ποδοσφαιρικό μου χαρακτήρα. Προσωπικά, δεν με απασχολεί τίποτα άλλο από το να προσπαθώ για το καλύτερο στις καθημερινές προπονήσεις και να περιμένω τις ευκαιρίες, που θα μου δώσει ο προπονητής. Άλλωστε, εδώ δεν έχει ν’ ασχοληθεί ένας παίκτες με κάτι άλλο, πέρα από τη δουλειά του. Μέχρι τώρα, δεν έχω παίξει σε κάποιο ματς, έχοντας να αντιμετωπίσω τον τελευταίο καιρό και ένα μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού. Θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, αλλά προέχει να αποθεραπευτώ πλήρως και μετά να διεκδικήσω χρόνο συμμετοχής με την ομάδα μου».

Διαβάστε ακόμη...