Όλα δείχνουν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στον τελικό

Με γκολ του Πόνσε στο 63΄ και του Κρίστισιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ τη Λαμία με 2-0, στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Πηγή: inpaok.com
Όλα δείχνουν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στον τελικό

Έτσι, όλα δείχνουν πως για τρίτη σερί χρονιά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα συναντηθούν στον τελικό του θεσμού, αφού και οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν με 2-0 επί του Αστέρα στην Τούμπα.

Όσον αφορά τον αγώνα οι δύο ομάδες σπατάλησαν έναν ολόκληρο ημίχρονο, στο οποίο σημειώθηκε μόλις μία φάση.

Στο 38’ από σέντρα του Μάνταλου η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα καταλήγοντας στο οριζόντιο δοκάρι και έστω και από… σπόντα η ΑΕΚ έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία της στο α΄ ημίχρονο.

Καθαρή ευκαιρία ήταν αυτή του 47ου λεπτού, με τον Μελισσά να αποκρούει πολύ δύσκολα την κεφαλιά του Λιβάγια. Ο Κλωναρίδης στο 59΄ έκανε λάθος υπολογισμό, ενώ στο 61΄ ο Καρυπίδης πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Πόνσε και έσωσε σίγουρο γκολ.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο β΄ ημίχρονο, κι αυτό μετουσιώθηκε σε γκολ στο 63΄ όταν ο Πόνσε με άλμα και κεφαλιά από σέντρα του Μάνταλου άνοιξε το σκορ.

Στο 70΄ και πάλι ο Πόνσε έκανε «άνω κάτω» την άμυνα της Λαμίας και πλάσαρε τον Μελισσά, όμως ο Βάντερσον απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Ο Μπογέ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (75΄) την έστειλε ελάχιστα άουτ.

Και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κρίστιτσιτς πέτυχε το δεύτερο γκολ μετά από ασίστ του Κλωναρίδη.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Κρίστιτσιτς, Οικονόμου, Πόνσε

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκης, Χουλτ, Γκάλο (46΄ Κλωναρίδης), Σιμόες, Κριστίτσιτς (90+3’ Αλεφ), Μάνταλος, Λιβάγια (74΄ Μπογέ), Πόνσε.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπλάζιτς (69΄ Πίτι), Μπεχαράνο, Τομάς (77΄ Μπερτόλιο), Καραμάνος, Μπαράλες (56΄ Επσταϊν).

Διαβάστε ακόμη...