Συνηθίζει στον πρωταθλητισμό

Ντέρμπι κορυφής για τον Δικέφαλο στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Το paokfc.gr σας παρουσιάζει σε ένα αφιέρωμα όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αθηναϊκή ομάδα.
Πηγή: paokfc.gr
Συνηθίζει στον πρωταθλητισμό

Πέρυσι αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο σχεδιασμός του προκάλεσε ερωτηματικά, αλλά τα αποτελέσματα ανάγκασαν σύσσωμη την ποδοσφαιρική Ελλάδας να χειροκροτήσει τον Ατρόμητο, που κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση της βαθμολογίας.Φέτος το ερωτηματικό ήταν ένα: μπορεί ο Ατρόμητος να συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Super League; Η απάντηση δόθηκε εντός γηπέδου, με τον πλέον πειστικό τρόπο.Οκτώ αγωνιστικές μετά τη σέντρα της σεζόν, η ομάδα του Περιστερίου δεσπόζει στην δεύτερη θέση και πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.Ο Νταμίρ Κάναντι είδε το καλοκαίρι να φεύγουν οι ακρογωνιαίοι λίθοι της περσινής επιτυχίας.

Ο τερματοφύλακας Γιαννιώτης, ο βασικός φορ Ντάουντα και το αστέρι της ομάδας Αμρ Ουάρντα . Κατάφερε όμως να διατηρήσει τον κορμό.Χατζηισαΐας και Γιαννούλης ήρθαν ξανά από τον ΠΑΟΚ ως δανεικοί, ο Ρισβάνης έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, ο Ούμπιδες ανανέωσε, ενώ παρέμειναν παίκτες όπως οι Βασιλακάκης, Μάντσον, Μπουσούλαζιτς, Σάκιτς, Μπρούνο, όλοι τους χρήσιμα εργαλεία στα χέρια του Αυστριακού τεχνικού.Το μόνο που έμενε ήταν να καλυφθούν τα κενά. Ο γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας Μπάλας Μέγιερι πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, οι Μούγιακιτς και Ουγκράι ήρθαν να προσφέρουν στο δημιουργικό κομμάτι και το κενό του Ουάρντα ανέλαβε να καλύψει ο Ευθύμης Κουλούρης.Το ξεκίνημα ήταν άσχημο.

Ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στο Περιστέρι από την την Ντιναμό Μπρεστ ήταν αρκετό για να βάλει πρόωρο τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο, ενώ η σεζόν στη Super League ξεκίνησε με μία αγχωτική νίκη στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού και με εντός έδρας λευκή ισοπαλία με την Ξάνθη.Κάπου εκεί ο... διακόπτης γύρισε. Ο Ατρόμητος βελτιώθηκε αισθητά μετά την διακοπή για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων τον Σεπτέμβριο και η συνέχεια είχε μόνο νίκες, μέχρι την ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο με 2-2.

Απολογισμός 20 βαθμοί σε οκτώ αγώνες και δεύτερη θέση, τέσσερις βαθμούς πάνω από την τρίτη ΑΕΚ και δύο πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.Απόλυτος πρωταγωνιστής έως τώρα, ο Κουλούρης. Ο νεαρός φορ ανέλαβε μία πολύ δύσκολη αποστολή και προς το παρόν την φέρνει εις πέρας και με το παραπάνω. Επτά γκολ στο πρωτάθλημα, όντας πρώτος σκόρερ της λίγκας και συνολικά 10 σε 12 αγώνες σε όλη τη σεζόν, μαζί με δύο ασίστ.

Ο δανεικός από τον Δικέφαλο στράικερ οδηγεί την ομάδα του Κάναντι εκ του ασφαλούς.Τα δύσκολα όμως είναι μπροστά για τους Περιστεριώτες. Μετά το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ ακολουθούν τα παιχνίδια με ΑΕΚ, Ολυμπαικό, Άρη και Παναθηναϊκό, που θα κρίνουν πολλά για την πορεία της ομάδας, η οποία έχει στόχο την ευρωπαϊκή έξοδο, αλλά δεν σταματάει να βλέπει και ακόμα ψηλότερα.

Διαβάστε ακόμη...