«Καλύτερος ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ, αλλά θα είναι δύσκολα στο ΟΑΚΑ»

Από sdna.gr: O Noύνο Μαδουρέιρα, διευθυντής σύνταξης του maisfutebol.pt, γράφει στο SDNA για την αποψινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Μπενφίκα συγκρίνοντας την «Ένωση» με τον ΠΑΟΚ, το εμπόδιο του οποίου ξεπέρασαν φέτος οι Πορτογάλοι.
Πηγή: sdna.gr
«Καλύτερος ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ, αλλά θα είναι δύσκολα στο ΟΑΚΑ»

Ο Πορτογάλος δημοσιογράφος στέκεται στο γεγονός ότι οι δύο ομάδες που θα τεθούν αντιμέτωπες απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας δίνουν ουσιαστικά ένα παιχνίδι χωρίς... αύριο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με δεδομένο ότι έχασαν την 1η αγωνιστική των ομίλων από τον Άγιαξ και τη Μπάγερν.

Αναφέρεται, επίσης, στα δυνατά και στα αδύναμα σημεία της «Ένωσης» και κάνει τη σύγκριση με τις αναμετρήσεις που έδωσαν οι Πορτογάλοι με τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Μπορεί να είναι η 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πρόκειται για παιχνίδι καθοριστικό για τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες κινδυνεύουν απόψε να είναι στην βαθμολογία με μηδέν βαθμούς. Θεωρητικά, η Μπενφίκα είναι η ομάδα που έχει περισσότερες ελπίδες για να παλέψει για την πρόκριση στην επόμενη φάση, ωστόσο μια ήττα στην Αθήνα θα την αφήσει πίσω και θα περιπλέξει τα πράγματα.

Θεωρώ πως η ομάδα του Ρούι Βιτόρια μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ, μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη και να την πάρει, όπως έκανε πριν από μερικές εβδομάδες και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Από όσα έχω παρακολουθήσει, γνώμη μου είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ και αφού η Μπενφίκα κατάφερε να κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην Θεσσαλονική, μπορεί να επαναλάβει κάτι ανάλογο και στην Αθήνα.

Δεν παραβλέπω το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι σαφώς πολύ δυνατή στην έδρα της. Γνωρίζουν όλοι ότι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι το ίδιο «καυτή» με αυτήν που έζησαν οι παίκτες της Μπενφίκα και στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν. Οι οπαδοί της ΑΕΚ, μετά τα πολλά χρόνια απουσίας της ομάδας τους από το Τσάμπιονς Λιγκ, θα στηρίξουν με πάθος τους παίκτες και θα ασκήσουν με τον δικό τους τρόπο πίεση στους ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, το παιχνίδι δεν είναι καθόλου εύκολο για την πορτογαλική ομάδα. Μπορεί ως μονάδες οι παίκτες της να είναι καλύτεροι από αυτούς της ΑΕΚ, αλλά πιστεύω πως η ελληνική ομάδα θα παραταχθεί έξυπνα στον αγωνιστικό χώρο και η στρατηγική της θα είναι να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενο λάθος του αντίπαλου για να βγει στην επίθεση και να «χτυπήσει» με αυτό τον τρόπο. Από την άλλη, θα χρειαστεί ενδεχομένως και να ρισκάρει και ίσως αυτό να είναι το δικό της αδύνατο σημείο.

Αν έπρεπε να ξεχωρίζω τρεις παίκτες από την ΑΕΚ θα ήταν ο Σιμόες, ο Μάνταλος και ο Λιβάγια. Ευτυχώς, για τον Ρούι Βιτόρια δεν θα έχει να ανησυχεί για τον Κροάτη. Η απόδοση του Σιμόες θα είναι σίγουρα καθοριστική, ο συμπατριώτης μας είναι αυτός που δίνει ισορροπία στην ελληνική ομάδα. Ξέρω, επίσης, πως ο προπονητής της Μπενφίκα έχει μελετήσει ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο ο Μπακασέτας και ο Μάνταλος μπορούν από το... πουθενά να βγαίνουν ταχύτατα στην επίθεση και με ευκολία να δημιουργούν επικίνδυνες φάσεις.

Με δεδομένο ότι και οι δύο ομάδες ηττήθηκαν στην πρεμιέρα των ομίλων, ο στόχος τους απόψε είναι ίδιος. Και οι δύο έχουν την πίεση ότι αν χάσουν, χάνονται και πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να την διαχειριστούν. Δεν έχω αμφιβολία ότι η Μπενφίκα μπορεί να ανταποκριθεί. Το έδειξε και κόντρα στον ΠΑΟΚ κι ας ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

Η απουσία του Ζαρντέλ είναι σίγουρα σημαντική για τη Μπενφίκα, αλλά εκτιμώ πως η πορτογαλική ομάδα θα φύγει νικήτρια από την Αθήνα, έχοντας επικρατήσει της ΑΕΚ, που δεν είναι ανώτερη του ΠΑΟΚ, το εμπόδιο του οποίου έχει ξεπεράσει ήδη η ομάδα της Λισαβόνας».

Διαβάστε ακόμη...