Τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ μέχρι το Δεκέμβρη χρειάζεται ο Παναθηναϊκός

Από sdna.gr: Γιατί ο Νοέμβρης είναι ο πλέον καθοριστικός μήνας για την οικονομική επιβίωση του Παναθηναϊκού, ποια είναι τα δεδομένα με την περίπτωση του Λουντ και τι προβλέπεται να συμβεί με τις πωλήσεις παικτών της ομάδας.
Πηγή: sdna.gr
Τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ μέχρι το Δεκέμβρη χρειάζεται ο Παναθηναϊκός

O πλέον καθοριστικός μήνας για την επιβίωση του Παναθηναϊκού είναι ο Νοέμβρης, έχοντας ως δεδομένη την υπάρχουσα οικονομική ασφυξία αλλά και τις υφιστάμενες υποχρεώσεις του συλλόγου μέχρι το Δεκέμβρη.

Το ποσό που απαιτείται από το τριφύλλι για να αποφύγει τα χειρότερα είναι της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ από το οποίο εάν αφαιρεθεί η εφορία (1+1 εκατ. ευρώ) που έχει δεσμευτεί ότι θα πληρώσει ο Αλαφούζος, μένουν 3 εκατ. ευρώ τα οποία πρέπει πάση θυσία να εισρεύσουν στα ταμεία του συλλόγου.

Το ποσό αυτό (των 3 εκατ. ευρώ χωρίς την εφορία), σχετίζεται με οφειλές σε πιστωτές, λειτουργικά έξοδα, συν τη δόση του Οκτώβρη προς τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές της ομάδας που αυτούσια υπολογίζεται σε 1.3 εκατ. ευρώ.

Επί της ουσίας υπάρχει ένας σκάρτος μήνας, δηλαδή, προκειμένου να μην απολέσει ο Παναθηναϊκός τη μοναδική χειροπιαστή σανίδα σωτηρίας που υφίσταται στον ορίζοντα, μέσω της άντλησης χρημάτων από πωλήσεις παικτών και μάλιστα «off season», όπως συνέβη με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Εξυπακούεται ότι εάν δεν βρει αυτό το ποσό, τότε κάθε παίκτης έχει το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος, με ό,τι καταστροφικές συνέπειες μπορεί αυτή η εξέλιξη να έχει για το σύλλογο στην παρούσα τραγελαφική/καταθλιπτική συγκυρία.

Οπως προκύπτει από τις υπάρχουσες πληροφορίες, προτεραιότητα αποτελεί το θέμα του Ρόμπιν Λουντ, ο ατζέντης του οποίου θα βρίσκεται στην Αθήνα την Παρασκευή προκειμένου να τεθεί επί τάπητος με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού το ενδεχόμενο επέκτασης του συμβολαίου του και ταυτόχρονης/άμεσης πώλησής του σε ομάδα του εξωτερικού, με τη Σταντάρ Λιέγης να έχει ήδη προσεγγίσει το τριφύλλι για το Φινλανδό μέσο.

Εάν βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης, κάτι που εξαρτάται κυρίως από τις προθέσεις του Λουντ και του ατζέντη του (από τη στιγμή που τον Γενάρη μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος σε όποια ομάδα επιθυμεί), τότε είναι πολύ πιθανό να βρεθεί μεγάλο μέρος των χρημάτων της δόσης συμβολαίων του Οκτώβρη (1.3 εκατ. ευρώ).

Εάν όχι ο κλοιός θα σφίξει επικίνδυνα... Εάν, ναι, τότε είναι σαφές ότι μπορεί να περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός και το εύρος του (ξε)πουλήματος του έμψυχου δυναμικού της ομάδας.

Εξυπακούεται ότι στόχος του Ουζουνίδη και τον συνεργατών του είναι να πωληθεί ο μικρότερος δυνατός αριθμών παικτών, ει δυνατόν και με τη μικρότερη δυνατή αγωνιστική ζημιά.

Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνει η μέγιστη προσπάθεια προκειμένου να παραμείνουν μέχρι το καλοκαίρι οι παίκτες που κρίνεται ότι έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στην ομάδα.

Πέραν των 5 εκατ. ευρώ (3 εκατ. χωρίς την εφορία) που απαιτούνται έως τον Δεκέμβρη, οι υποχρεώσεις αυξάνονται στα 9 εκατ. ευρώ (από τον Γενάρη και μετά προστίθενται οι διακανονισμένες οφειλές προηγούμενων χρήσεων) μέχρι τις 31 Μαρτίου, που σχετίζονται άμεσα με το ζήτημα της ευρωπαϊκής αδειοδότησης του Παναθηναϊκού, η οποία με τα υπάρχοντα δεδομένα φαντάζει ως άπιαστο όνειρο.

Διαβάστε ακόμη...