Το δεδικασμένο για Λέτο και πώς παίζει με ΠΑΟΚ ακόμα και αν τιμωρηθεί!

Το φτύσιμο του Λέτο στον Μάνταλο πιθανόν να προκαλέσει αυτεπάγγελτη παρέμβαση της αθλητικής δικαιοσύνης, οπότε και θα αντιμετωπίσει αποκλεισμό 2 αγωνιστικών.
Πηγή: sdna.gr
Το δεδικασμένο για Λέτο και πώς παίζει με ΠΑΟΚ ακόμα και αν τιμωρηθεί!

Τι είχε συμβεί στην αντίστοιχη περίπτωση του Πατίτο.

Το εν ψυχρώ φτύσιμο του Σεμπάστιαν Λέτο στον Πέτρο Μάνταλο, την ώρα που ο Μπεργκ έκανε το 2-3 στο ΟΑΚΑ, είναι από χθες ένα θέμα έντονης συζήτησης, καθώς πρόκειται για μια αυτονοήτως απαράδεκτη ενέργεια, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να συνέβη προηγουμένως μεταξύ των δύο παικτών.

Το ζήτημα που τίθεται είναι αν ο Αργεντινός απειλείται με τιμωρία για την ενέργειά του αυτή, από την στιγμή που δεν έγινε αντιληπτός από κανέναν, ούτε φυσικά από τον διαιτητή.

Ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις, αναφέρει, πως η αθλητική δικαιοσύνη μπορεί να παρέμβει για περιπτώσεις ενεργειών μέσα στο παιχνίδι «που διέλαθαν της προσοχής του διαιτητή».

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρξει αυτεπάγγελτη παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα καθώς θα έχει λάβει γνώση από δημοσιεύματα ή άλλες πηγές, ή να υπάρξει καταγγελία από κάποιον τρίτο.

Στην φετινή Super League υπάρχει ήδη ένα παρόμοιο δεδικασμένο.

Στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ του πρώτου γύρου (2 Οκτωβρίου), ο Πατίτο είχε χτυπήσει εκτός φάσης τον Φιγκέιρας και ο διαιτητής δεν το αντιλήφθηκε.

Ο Ολυμπιακός τότε, πήγε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και έκανε καταγγελία σε βάρος του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Παράλληλα με την καταγγελία, παρενέβη και ο ίδιος ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, αφού στην απόφαση που πάρθηκε τότε, αναφέρεται η καταγγελία των Πειραιωτών ως «συναφής», συνεπώς υπήρχε και αυτεπάγγελτη παρέμβαση.

Για να έχουμε μια εικόνα για το τι μπορεί να γίνει με τον Λέτο, να θυμίσουμε ότι στον Πατίτο ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα μία ολόκληρη εβδομάδα μετά το παιχνίδι (Δευτέρα 10/10). Την επομένη (11/10) κλήθηκε σε απολογία από το πειθαρχικό όργανο της Super League, απολογήθηκε την Πέμπτη 13/10 και η απόφαση ανακοινώθηκε την Παρασκευή 14/10 και ήταν αποκλεισμός 3 αγωνιστικών.

Στην περίπτωση του Λέτο, δεν υπάρχει κανένα θέμα καταγγελίας από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ. Συνεπώς ο Αργεντινός θα κινδυνεύσει με τιμωρία μόνο αν επιληφθεί αυτεπάγγελτα η αθλητική δικαιοσύνη μέσω δημοσιευμάτων από έντυπα ή ηλεκτρονικά Μέσα.

Αν όμως η όλη διαδικασία διαρκέσει το ίδιο διάστημα όπως έγινε και με τον Πατίτο (δηλαδή 12 μέρες), τότε είναι εξαιρετικά πιθανό ο Λέτο να δώσει κανονικά το παρών στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου), ανεξάρτητα του τι θα γίνει με την υπόθεσή του.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο, αν του ασκηθεί εν τέλει πειθαρχική δίωξη, θα τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές αποκλεισμό για «έργω εξύβριση αντίπαλου ποδοσφαιριστή».

Αν όπως είπαμε παραπάνω, η ποινή του επιβληθεί μετά το πρώτο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, τότε θα απουσιάσει από το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο και από την ρεβάνς του Κυπέλλου στο γήπεδο της Τούμπας.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...