Ξάνθη - Πανιώνιος 0-2

Ο Πανιώνιος συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα πέρασε με άνεση από την έδρα της Ξάνθης, πήρε τη νίκη (0-2), διπλασίασε τα «τρίποντα» στη Super League και έδειξε ότι (και) φέτος μπορεί να κοιτάζει ψηλά!
Πηγή: sdna.gr
Ξάνθη - Πανιώνιος 0-2

Αποδοκιμασίες για τους γηπεδούχους!

Ο Πανιώνιος μπήκε στο ματς με κεκτημένη ταχύτητα από την πρεμιέρα της Super League και μόλις στο 5' πήρε το προβάδισμα! Ο Μασούντ κέρδισε την κόντρα, «άδειασε» τον Φλίσκα με προσποίηση και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Ζίφκοβιτς για να «γράψει» το 0-1. Οι «κυανέρυθροι» ήταν... κίνδυνος – θάνατος στις αντεπιθέσεις, δημιουργούσαν συνεχώς προϋποθέσεις για να απειλήσουν και στο 15' «άγγιξαν» το 0-2 με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος «νικήθηκε» από τον Ζίφκοβιτς. Ό,τι δεν κατάφερε ο Ιρανός επιθετικός, όμως, το πέτυχε ο Ρισβάνης στο επόμενο λεπτό! Ο Μασούντ εκτέλεσε το κόρνερ, ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός σηκώθηκε ανενόχλητος και με κεφαλιά σημείωσε το 0-2!

Η εικόνα της Ξάνθης ήταν κάκιστη. Είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν φλύαρη. Οι παίκτες της έκαναν πολλά λάθη, δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Γιαννιώτη και συνολικά οι Ακρίτες δεν είχαν τις «επιστροφές» για να αντιμετωπίσουν τις κόντρα επιθέσεις του Πανιωνίου, που είχε μεγάλα... κέφια τους Μασούντ, Ανσαριφάρντ, Μπεν, Φούντα. Ο Πανιώνιος στο 22' έφτασε μία ανάσα από το 0-3, αλλά ο Φούντας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από την μικρή περιοχή και στο 36' οι «κυανέρυθροι» έχασαν ακόμα μία καλή ευκαιρία με τον Ζίφκοβιτς να λέει ξανά «όχι» στον Ανσαριφάρντ.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ξάνθη σημειώθηκε στο 41'. Οι Ακρίτες κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα, ο Βασιλακάκης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και θα μπορούσε να «τελειώσει» μόνος του τη φάση, αλλά καθυστέρησε δραματικά. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Πανιώνιος βγήκε στην αντεπίθεση, ο Μπεν έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Φλίσκα.

Οι οπαδοί των Ακριτών θα περίμεναν από τους παίκτες της ομάδας τους να αντιδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο και να βελτιώσουν την εικόνα τους ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο «κόλπο» για ένα θετικό αποτέλεσμα. Μάταια! Η Ξάνθη δεν απείλησε ούτε στο ελάχιστο τον Πανιώνιο και, αντίθετα, ήταν οι «κυανέρυθροι» που σε δύο περιπτώσεις δημιούργησαν κίνδυνο στην περιοχή των γηπεδούχων. Στο 50' ο Ζίφκοβιτς σταμάτησε τον Ανσαριφάρντ σε τετ α τετ και στο 55' το σουτ του Φούντα ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια πέρασε άουτ.

Το πρόσωπο που παρουσίαζε η Ξάνθη στο δεύτερο μέρος δεν έδειχνε βελτίωσε, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τομέα της ανάπτυξης και χρειάστηκε μία «στημένη» μπάλα για να έρθει η κορυφαία στιγμή των Ακριτών στο ματς. Στο 73' ο Τριάδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ράνος κέρδισε τους αντιπάλους του στον αέρα και έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ως το φινάλε της αναμέτρησης τίποτα δεν άλλαξε. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Πανιώνιο να κάνει το 2Χ2 κερδίζοντας (και) τις εντυπώσεις και την Ξάνθη να μένει στο μηδέν μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου (57' Τριάδης), Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46΄ Ορφανίδης), Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (73'), Νιέτο

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Γκιοατά, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (65' Ολαϊτάν), Μπεν (88' Μασούρας), Μασούντ, Ανσαριφάρντ (83' Ενγκόνγκ)

Το ταμείο του αγώνα

Ο Πανιώνιος μπήκε με... γκάζια στο ματς, σκόραρε νωρίς δύο φορές και επί της ουσίας «καθάρισε» από το πρώτο 15λεπτο. Οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν τον στόχο τους εύκολα, απλά και η Ξάνθη θα πρέπει να προβληματίζεται τόσο για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να δημιουργήσεις φάσεις, όσο και για το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δέχθηκε πολύ νωρίς δύο γκολ!

Αυτοί που έκριναν το ματς

Μασούντ, Ανσαριφάρντ, Μπεν, Φούντας έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική τετράδα και απέδειξαν (και) στο ματς με την Ξάνθη ότι αποτελούν μόνιμη απειλή για κάθε αντίπαλη άμυνα. Στους διακριθέντες του Πανιωνίου και ο Ρισβάνης, ο οποίος πιστοποίησε την εξαιρετική του εμφάνιση με το γκολ που έκανε το 0-2.

Ο χειρότερος του αγώνα

Προφανώς και δεν διακρίθηκε κανείς από την Ξάνθη και δεν ευθύνεται ένας για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα, αλλά Σολτάνι και Λάζιτς δεν κατάφεραν ούτε σε μία περίπτωση να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Πανιωνίου προκαλώντας κάποιες φορές και τις αποδοκιμασίες των οπαδών των γηπεδούχων.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Δεν κλήθηκε να διαχειριστεί δύσκολες στιγμές ο Δημήτρης Καραντώνης, με εξαίρεση τη φάση του 11' όπου η Ξάνθη ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπεν στον Νιέτο.

Διαβάστε ακόμη...