Φιλικός διασυρμός για την ΑΕΚ

Με άμυνα... σουρωτήρι η τραγική ΑΕΚ, γνώρισε ταπεινωτική (έστω και σε φιλικό αγώνα) ήττα από τον εξαιρετικό Απόλλωνα με 3-1 στο ΟΑΚΑ και απογοήτευσε ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος.
Πηγή: sdna.gr
Φιλικός διασυρμός για την ΑΕΚ

«Αυτή την ΑΕΚ θα βλέπαμε σήμερα αν ξεκινούσε το πρωτάθλημα;»... Με αυτή την απορία έμειναν όσοι φίλοι της Ένωσης παρακολούθησαν την τηλεοπτική μετάδοση του κεκλεισμένων των θυρών φιλικού αγώνα της ομάδας τους με τον Απόλλωνα. Αν υπήρχε μία ομάδα που πέρασε με επιτυχία το τεστ ετοιμότητας στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, τότε αυτή ήταν αναμφισβήτητα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» η οποία έφτασε και στη νίκη με 3-1.

Με τον Τσιγκρίνσκι και τον τραυματία Γκάλο να μην βρίσκονται στο αρχικό σχήμα, ο Κετσπάγια είδε την αμυντική λειτουργία της ομάδας του να... ξεχαρβαλώνεται, ενώ και στον επιθετικό τομέα τα πράγματα δεν πήγαν καλύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και τον Διονύση Χιώτη να εξουδτερώνει τις ελάχιστες επικίνδυνες στιγμές που δημιούργησαν οι «κιτρινόμαυροι» μπροστά στην εστία του.

Μοναδική όαση στη... γενικότερη ξηρασία της αποψινής εμφάνισης της ΑΕΚ, αποτέλεσε το εκπληκτικό γκολ του Πατίτο.

«Φλύαρη» υπεροχή, αμυντικά κενά

Με κατοχή μπάλας της ΑΕΚ σε μεγάλο ποσοστό ξεκίνησε το ματς, όμως η υπεροχή της Ένωσης στον αγωνιστικό χώρο ήταν «φλύαρη» ως επί το πλείστον. Μετά από περίπου ένα τέταρτο σε πολύ χαμηλό τέμπο και χωρίς το παραμικρό μπροστά στις δύο εστίες, ο Μπακασέτας στο 14' ήταν αυτός που δοκίμασε το πρώτο σουτ στον αγώνα, με τον Χιώτη να μπλοκάρει εύκολα. Μια μακρινή προσπάθεια του Αλμέιδα στο 18' δεν απείλησε, κάτι που έκανε αντίστοιχα πρώτος ο Απόλλωνας.

Ήταν η φάση του 21' όταν ο Μπάρκας έκανε λάθος διώξιμο και στη συνέχεια απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Διαμαντόπουλου που είχε υποδεχθεί την απομάκρυνση του γκολκίπερ της Ένωσης. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Απόλλωνας ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ, εκμεταλλευόμενος την πρώτη -από τα αρκετά που ακολούθησαν- συνολικά λανθασμένη αμυντική αντίδραση της ομάδας του Κετσπάγια. Μετά από γέμισμα του Πορτουλίδη στο 22', οι παίκτες του Απόλλωνα έπαιξαν... βόλεϊ με το κεφάλι μέσα στη μικρή περιοχή του Μπάρκα, με τον Ντάσιο να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Διαμαντόπουλο που βρέθηκε αμαρκάριστος να σημειώνει το 0-1 με τη δεύτερη από κοντά.

Προβληματική και... ράθυμη

Δεν είναι μόνο το γκολ του Απόλλωνα, αλλά γενικά η εμφάνιση της ΑΕΚ ήταν μετριότατη έως προβληματική, με τους παίκτες της Ένωσης να είναι ασύνδετοι στη μεσαία γραμμή και αφήνοντας ουκ ολίγα κενά στην άμυνα. Το καλύτερο διάστημα της Ένωσης στο παιχνίδι πάντως ήταν το τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, με τους Μάνταλο και Πλατέλλα να έχουν δοκάρια στο 31' και το 41', ενώ γενικά σε αυτό το κομμάτι του αγώνα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βγάλουν τους περισσότερους συνδυασμούς. Πλην των δύο παραπάνω φάσεων, υπήρξε επίσης το σουτ άουτ του Μπακασέτα στο 32', η κεφαλιά του Μάνταλου στο 36' την οποία μπλόκαρε ο Χιώτης και η κεφαλιά άουτ του Γιόχανσον στο φινάλε.

Στο δεύτερο ημίχρονο όχι απλώς δεν βελτιώθηκε η Ένωση, αλλά τα αμυντικά κενά ήταν ακόμη περισσότερα, την ώρα που και στην επίθεση δεν κατάφερε να βρει όσους διαδρόμους θα ήθελε προς την εστία του Απόλλωνα. Οι δύο καλύτερες στιγμές της ΑΕΚ ήταν αυτές στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Αλμέιδα να στέλνει τη μπάλα άουτ στο 46' έπειτα από σέντρα του Μάνταλου και τον Χιώτη να αποκρούει την κοντινή κεφαλιά του Μάνταλου τρία λεπτά μετά.

Μετά από ένα αργό διάστημα στο παιχνίδι, ο Απόλλωνας κατάφερε να σοκάρει για δεύτερη φορά την ομάδα του Κετσπάγια, με ένα όμορφο γκολ. Ήταν η φάση του 61ου λεπτού, όταν μετά από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, ο Πάνος πάσαρε κάθετα για τον Κάσσο και αυτός νίκησε τον Μπάρκα με ωραίο διαγώνιο σουτ στη δεξιά γωνία. Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει προσωρινά με ένα τρομερό σουτ του Πατίτο εκτός περιοχής στο 72' που έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «Γ», όμως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 83' μετά από σέντρα του Ρουμπουλάκου από αριστερά, ο Μανωλάς κάνει λάθος εκτίμηση στο άλμα του και ο Αλμπάνης από κοντά γράφει το τελικό 1-3 με κοντινό πλασέ.

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...