Ο Κλάους είναι τελικά μπαλαρίνα;

Από inpaok.gr: Μετά τις δηλώσεις του Τούντορ περί παικτών που πρέπει να δείξουν ότι είναι άντρες αλλιώς να πάνε για μπαλέτο κάποιοι παραπλάνησαν τον κόσμο, είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα, προσπαθώντας να περάσουν ένα κλίμα άσχημο για τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.gr
Ο Κλάους είναι τελικά μπαλαρίνα;

Η αλήθεια είναι ότι το κλίμα στα αποδυτήρια είναι άριστο και πως οι ποδοσφαιριστές πιστεύουν στην δουλειά του Ίγκορ Τούντορ και ότι μία τέτοια δήλωση δεν ήταν ικανή να χαλάσει το κλίμα. Ήρθε λίγα 24ώρα μετά η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας στο κινητό του Στέφανου Αθανασιάδη που απεικόνιζε τους ίδιους τους παίκτες ντυμένους μπαλαρίνες, σε μία προσπάθεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να εξηγήσει στον απλό κόσμο πως όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα όσα δήλωσε ο Τούντορ αλλά οι παίκτες έχουν το γνώθι σε αυτόν και αυτοσαρκάζονται. Ήμουν κάθετα αντίθετος με αυτή την δημόσια προς τον κόσμο κίνηση, γιατί ήξερα ότι θα έχει αντίθετα αποτελέσματα αλλά δεν θα σταθώ εκεί. Πριν από όλα αυτά και κάποιες εβδομάδες νωρίτερα, έχει προηγηθεί η συζήτηση των παικτών στα αποδυτήρια ύστερα από πρωτοβουλία των ίδιων των ποδοσφαιριστών με τους Τζιόλη, Κλάους, Μαλεζά, Τζαβέλλα και Μπερμπάτοφ να έχουν σημαντικό ρόλο στην συζήτηση.

 

Μία πράξη με την οποία έδειξαν την θέληση τους για επιτυχίες και ότι γνωρίζουν πως υπεύθυνοι είναι αυτοί και όχι ο προπονητής. Κι όμως έγινε το έλα να δεις. Όχι μόνο από τον απλό κόσμο αλλά και από πολλούς άλλους που ενώ δεν ξέρουν τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα αντιδρούν και… φωνάζουν λες και ξέρουν είτε για να δημιουργήσουν πρόβλημα είτε για να το παίξουν έξυπνοι.

 

Μετά τα δύο γκολ απέναντι στην Καλλονή, ο Στέφανος Αθανασιάδης έτρεξε στον Τούντορ με πάθος, το ίδιο και ο Μυστακίδης. Πόσο πιο ξεκάθαροι να γίνουν ότι δεν υπάρχει θέμα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ; Κι όμως το κακό ήδη έγινε. Και εγώ ρωτάω τελικά ο Αθανασιάδης έχει καλές σχέσεις με τον Τούντορ; Ο Κλάους είναι ο ασεβής ποδοσφαιριστής που κάνει ότι γουστάρει; Σίγουρα Όχι!

 

Μήπως όμως είναι μπαλαρίνα; Δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά. Άλλωστε όπως είπε και η αφροαμερικανίδα ποιήτρια, Μάγια Ανγκέλου που έφυγε από την ζωή πριν 11 χρόνια «Όλα στο σύμπαν έχουν ένα ρυθμό, όλα χορεύουν» και εγώ θα πίστευα σε κάποιον που θα ήξερε να χορεύει όπως ο Νίτσε είχε πει «Θα πίστευα μόνο σε ένα Θεό που θα ήξερε να χορεύει». «Mα ο Κλάους δεν μπορεί να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ μόνο και μόνο επειδή σκοράρει. Δεν έχει τεχνική», θα μου πει κάποιος. Η απάντηση ήρθε πολλά χρόνια πριν από έναν άνθρωπο που έζησε περίπου 100 χρόνια, την Μάρτα Γκράχαμ: «Οι μεγάλοι χορευτές δεν είναι μεγάλοι εξαιτίας της τεχνικής τους. Είναι μεγάλοι εξαιτίας του πάθους τους».

 

Και αν κανείς δεν θέλει ή αδυνατεί να πιστέψει ότι αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει, ναι αυτός ο ταλαντούχος αλλά αφελής και μπλοκαρισμένος ΠΑΟΚ που θέλει, προσπαθεί και πολλές φορές δεν μπορεί, ο ΠΑΟΚ του αρχηγού Κλάους, πρέπει να ξέρει και να θυμάται πως «Οι ηγέτες πρέπει να ξεσηκώνουν τις ομάδες τους να χορεύουν στους ήχους μιας μουσικής που δεν ακούγεται ακόμα….»

Διαβάστε ακόμη...