Λατρεύουν να τον προκαλούν!

Από inpaok.gr: Σχέση πάθους κι εξάρτησης είναι αυτή, που ενώνει, διαχρονικά, τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με τα ΜΜΕ της χώρας του.
Πηγή: inpaok.gr
Λατρεύουν να τον προκαλούν!

Δεν περνά μήνας, που ο αθλητικός Τύπος της Βουλγαρίας να μην ασχοληθεί με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, μόνο και μόνο για να κάνει τον σταρ του ποδοσφαίρου να ασχοληθεί, λίγο, μαζί του. Ποιος δεν θα’ θελε, άλλωστε, έστω και μια λιτή δήλωσή του, που θα του εξασφάλιζε σίγουρο πρωτοσέλιδο; Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι σε κάθε εντός έδρας αγώνα του Δικεφάλου, συνεργείο από τη γείτονα χώρα έρχεται να καλύψει την αναμέτρηση και να καταγράψει κάθε κίνηση του Μίτκο, όπως συνέβη, την περασμένη Πέμπτη (26/11), με τα όσα διαδραματίστηκαν κόντρα στην Καμπάλα.

 

Κι αν η αντίδραση του να φύγει για τα αποδυτήρια, αμέσως μετά την αλλαγή του, κι ένα τέταρτο αργότερα, να αποχωρήσει από το γήπεδο της Τούμπας, αποτελεί έναν πραγματικό λόγο ν’ ασχοληθούν μαζί του, η πλειοψηφία των προηγούμενων περιπτώσεων καλύπτεται από ένα «πέπλο» βουλγάρικων εφευρέσεων. Εκτός κι αν οι γείτονες ξέρουν, πάντα, κάτι παραπάνω…

 

Τα «όργανα» άρχισαν με τη σύζυγο…

 

Η αρχή έγινε, το καλοκαίρι, λίγες μόνο ημέρες, μετά την ανακοίνωση της σπουδαίας μεταγραφής του Μπερμπάτοφ από τον ΠΑΟΚ, όταν η σκανδαλοθηρική ιστοσελίδα της Βουλγαρίας, «blitz.bg» έκανε λόγο για άρνηση της συζύγου του να μείνει μαζί του στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο Μέσο, η 37χρονη Ελενα Στιλιάνοβα φέρεται να χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη «χωριό», λέγοντας, μάλιστα, ότι «θα την πιάσει κατάθλιψη» αν μείνει στην πόλη. «Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά, η οικογένεια μου θα βρίσκεται μαζί μου στη Θεσσαλονίκη», θα δηλώσει επί του θέματος ποδοσφαιριστής, βάζοντας τέλος στη φημολογία.

 

Στην… τσέπη του Μίτκο

 

Σειρά πήρε η περιουσία του 35χρονου στράικερ, η οποία αναλύθηκε, πλήρως, στον Τύπο, με τους Βούλγαρους να υποστηρίζουν ότι αυτή μοιράστηκε, εκ νέου, και στις δύο κόρες του, Ντέα κι Ελία, (από πέντε εκατομμύρια ευρώ έκαστη), εκτός της συζύγου του. Υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 35 εκατομμύρια ευρώ, όπως έγραψε η ιστοσελίδα «hotarena.net», ενώ ένα μικρό μέρος της, κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ, ξοδεύτηκε για την κατασκευή τριώροφης βίλας στο προάστιο Μπογιάνα της Σόφιας κι ένα μεγάλο ποσό τοποθετήθηκε σε λογαριασμό της γυναίκας του. Τα υπόλοιπα χρήματα ο Μίτκο σκέφτεται να τα επενδύσει σε ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο και ακαδημία ποδοσφαίρου στη Σόφια.

 

Η κόντρα με τον Τούντορ

 

Μετά από αυτή την οικονομικού χαρακτήρα παρέμβαση, η συνέχεια δόθηκε, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα, μετά τη ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με 2-0, όταν ένα νέο βουλγάρικο δημοσίευμα ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα. Αυτό υποστήριζε την ύπαρξη κακών σχέσεων ανάμεσα στον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και τον Ιγκόρ Τούντορ. Για την ακρίβεια, ήταν η ιστοσελίδα «inews», που έκανε λόγο για τριβή στις σχέσεις των δύο ανδρών, σημειώνοντας, παράλληλα, πως ο «Μίτκο» δεν είναι ικανοποιημένος στο Δικέφαλο. Αιτία ο μικρός χρόνος συμμετοχής του, σε συνδυασμό με τους όρους του συμβολαίου του, σύμφωνα με τους οποίους θα πληρώνεται βάσει των λεπτών, που θα αγωνίζεται.

 

Αυτή τη φορά, η διάψευση ήρθε από τον Κροάτη προπονητή με δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Βουργαρίας. «Με εκπλήσσει το γεγονός ότι μπορείτε να γράφετε τέτοια πράγματα. Δεν έχω καμία κόντρα με τον Μπερμπάτοφ», δήλωσε ο Τούντορ.

 

Τάσεις φυγής…

 

Τελευταία στη σειρά είναι τα δημοσιεύματα των ημερών, που κάνουν λόγο για νέες τάσεις φυγής από τον «Μπέρμπα» με αφορμή το περιστατικό της αλλαγής του στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης με την Καμπάλα για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Τι κι αν ο σταρ του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο επιβεβαιώθηκε με τη θλάση δευτέρου βαθμού στη γάμπα με την οποία διεγνώσθη και θα απουσιάσει για περίπου τρεις εβδομάδες.

 

Η περίοδος στην Αγγλία

 

Αν θέλουμε να πάμε ακόμη πιο πίσω στο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε ότι και κατά τη διάρκεια παραμονής του στην Αγγλία, όταν αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κι ο βρετανικός Τύπος έψαχνε αφορμές ν’ ασχοληθεί με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος είχε κλείσει τέσσερα χρόνια στο Μάντσεστερ και τα τελευταία δύο άκουγε, συνεχώς, ότι φεύγει από το Ολντ Τράφορντ. Εκείνος, όμως, έμενε και σκόραρε. Αυτό, μάλλον, δεν ήταν αρκετό για τους Άγγλους δημοσιογράφους, που είχα βάλει σκοπό τη μεταγραφή του σε άλλη ομάδα. Η κατάσταση αυτή είχε εξοργίσει τον Μπερμπάτοφ, ο οποίος, τον Ιούλιο του 2012, αποφάσισε κι ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι θα αποχωρήσει από του «κόκκινους διάβολους» του Σερ Άλεξ Φέργιουνσον.

 

«Επειδή έχω κουραστεί με τις φημολογίες, σας λέω το εξής: Τα ΜΜΕ αναφέρουν πως θα φύγω με δέκα εκατομμύρια λίρες. Όμως εγώ μίλησα με τον Άλεξ Φέργκιουσον και μου είπε για πέντε. Ποιος λέει την αλήθεια, λοιπόν; Ποιος νομίζετε; Λατρεύω τον σύλλογο, όμως, δεν είμαι χρήσιμος πλέον. Θέλω να παίξω, να βοηθήσω, όμως για άγνωστους λόγους κάτι τέτοιο δύσκολα θα γίνει τη νέα σεζόν ή θα γίνει ελάχιστα. Είμαι, όμως, επαγγελματίας και θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου», ήταν το μήνυμα του.

 

Έτρωγε μόνος του…

 

Ενδεικτικό της εμμονής, που είχαν μαζί του, είναι ένα πρόσφατο δημοσίευμα της
«Daily mail», το οποίο ανασύρει ιστορίες από το παρασκήνιο, «σκαλίζοντας» το παρελθόν, το οποίο φτάνει, μέχρι την εποχή, που ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ είχε… τη δική του γωνιά στο εστιατόριο του προπονητικού κέντρου της Μάντσεστερ στο Κάρινγκτον. Αφορμή στάθηκε η αυστηρή πειθαρχία, που έχει επιβάλει σε όλα τα επίπεδα στην καθημερινότητα της Γιουνάιτεντ ο Λουίς Φαν Χάαλ.

 

Συγκεκριμένα, ο στρατιωτικός νόμος, που εφαρμόζει ο Ολλανδός προπονητής, κατά την παρουσία της ομάδας στο εστιατόριο, έδωσε το έναυσμα στην αγγλική εφημερίδα να θυμηθεί ξεχωριστές ιστορίες από το «Carrington canteen», στις οποίες συμπεριέλαβε και το μεγάλο σταρ του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου, παρότι ο Σερ Άλεξ, είχε ζητήσει να τρώνε φαγητό όλοι μαζί, από τον Κριστιάνο Ρονάλντο μέχρι και τους θυρωρούς της ομάδας, έτσι, ώστε, να τονωθεί το οικογενειακό κλίμα, ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ προτιμούσε τη δική του γωνία. Συνήθως, μάλιστα, έπαιρνε ένα μπολ ζυμαρικά και τα έτρωγε μόνος του και σιωπηλός στο τραπέζι, που είχε «καπαρώσει»…

 

Το θέμα, φυσικά, και δεν έμεινε ασχολίαστο από τα Μέσα Ενημέρωσης της Βουλγαρίας με το «topsport.bg», να προχωρά ένα «βήμα» παρακάτω την υπόθεση, υποστηρίζοντας με μεγάλη διάθεση ίντριγκας ότι οι «Γκιγκς και Ρούνεϊ απέφευγαν να γευματίζουν με τον Μπερμπάτοφ».

 

Αλήθεια ή… παραμύθια, το σίγουρο είναι ότι ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ αποτέλεσε και θα εξακολουθήσει ν’ αποτελεί πηγή πλήθους δημοσιευμάτων, τα οποία το μόνο, που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν το μύθο ενός ανθρώπου, που δεν επιδίωξε, ποτέ του, κάτι τέτοιο…

Διαβάστε ακόμη...