«Περήφανη ανάμεσα στις Νταμπλούχες»

Από paokwomansoccer/facebook: Τα τμήματα υποδομής του τμήματος γυναικείου ποδοσφαίρου του Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ. δεν έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να παράγουν αθλήτριες.
Πηγή: paokwomansoccer/facebook
«Περήφανη ανάμεσα στις Νταμπλούχες»

Παίκτριες ικανότατες, που μεγαλώνοντας καταφέρνουν να φτάσουν στην πρώτη ομάδα και να σταθούν επάξια δίπλα στις Πρωταθλήτριες. Φέτος, το άλμα από τις ακαδημίες στη μεγάλη ομάδα το έκανε η Έφη Μπράμε. Η -παρά δύο μήνες- 16χρονη μεσοεπιθετικός (γεννημένη στις 20/01/2000), μίλησε στο paokwomansoccer για τις πρώτες της εμπειρίες δίπλα στις Νταμπλούχες Ελλάδας...

- Έφη μια ιδιαίτερη σεζόν για σένα, καθώς προωθήθηκες στην πρώτη ομάδα και έκανες τις πρώτες σου ολιγόλεπτες συμμετοχές. Πώς αισθάνεσαι;
Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενη επειδή κατάφερα να πραγματοποιήσω έναν από τους στόχους μου. Ήταν δύσκολο για μένα, γιατί ανάμεσα από τόσες καλές παίκτριες επέλεξαν εμένα.

- Πώς και πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;
Από μικρή έπαιζα με τον αδερφό μου και με τα αγόρια της γειτονιάς και μου άρεσε. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο πηγαίνοντας σε μια ομάδα αγοριών. Έπειτα πληροφορήθηκα ότι υπήρχε γυναικεία ομάδα του Π.Α.Ο.Κ και πήγα.

- Ούσα μέσα στις ακαδημίες του Π.Α.Ο.Κ. από μικρή, τι έχεις να πεις στα μικρά κορίτσια που θα ήθελαν να παίξουν μπάλα;
Να κάνουν αυτό που αγαπάνε, χωρίς να δίνουν σημασία σ' αυτούς που λένε ότι τα κορίτσια δεν μπορούν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Έτσι κι αλλιώς μπορούν να παίξουν καλύτερα και από τα αγόρια!

- Η συνεργασία σου με τις μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες της ομάδας είναι εύκολη;
Στην αρχή μου φαινόταν δύσκολο να παίζω με τις μεγαλύτερες, καθώς ήταν σε υψηλότερο επίπεδο απ' αυτό που είχα συνηθίσει. Ήταν οι αθλήτριες τις οποίες θαύμαζα και μεταξύ τους ήταν και οι προπονήτριές μου. Όμως, όλα τα κορίτσια μου φέρθηκαν με αγάπη και με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, με έκαναν μέλος της ομάδας και δεν ένιωσα καθόλου άβολα.

- Η ομάδα μετράει έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και βρίσκεται στην κορυφή, όπως σχεδόν κάθε χρόνο. Πώς βιώνεις όλη αυτήν την πετυχημένη πορεία βρισκόμενη πια μέσα στην ομάδα;
Αισθάνομαι περήφανη που η ομάδα στην οποία παίζω έχει μια άκρως πετυχημένη πορεία. Βλέπω από κοντά πως λειτουργεί μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, με έναν πολύ καλό προπονητή, όπως είναι ο κ. Κατηκαρίδης.

- Ποιό είναι το όνειρό σου ποδοσφαιρικά;
Το όνειρό μου είναι κάποια στιγμή στη ζωή μου να καταφέρω να κατακτώ τίτλους με την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ και στην Ευρώπη ή να αγωνιστώ κάποτε σε μια ομάδα του εξωτερικού. Παρεμπιπτόντως θα μου άρεσε η Αμερική!

- Ποιος παίκτης ή παίκτρια είναι το ίνδαλμά σου;
Είναι πολλοί που μου αρέσουν, αλλά πιο πολύ θαυμάζω τον Νεϊμάρ, επειδή θεωρώ ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός και έξυπνος παίκτης, που παρ' ότι είναι μικρός σε ηλικία έχει καταφέρει να αγωνίζεται βασικός στην Μπαρτσελόνα και στην Εθνική Βραζιλίας.

Διαβάστε ακόμη...