Εισαγγελέας φιμώνει όποιον αποκαλύπτει τη διαφθορά!

Aπό sdna.gr: Η στερνή πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά επιβεβαιώνει από μόνη της την αναγκαιότητα της επιβολής του νόμου Κοντονή, ο οποίος από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου προβλέπει την ύπαρξη τακτικών δικαστών και εν ενεργεία εισαγγελέων στα δικαιοδοτικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πηγή: sdna.gr
Εισαγγελέας φιμώνει όποιον αποκαλύπτει τη διαφθορά!

Τι έκανε ο κ.Καρράς; Ακολουθώντας την πεπατημένη της τελευταίας διετίας προχώρησε σε δίωξη εναντίον της ΕΠΣ Άρτας και του πρόεδρου της Θανάση Τρομπούκη. Τι έκανε ο κ.Τρομπούκης; Είχε το θάρρος να παρέμβει στη τηλεοπτική ''Δίκη'' και να καταγγείλει ανοιχτά συγκεκριμένες μεθοδεύσεις στην αμαρτωλή υπόθεση της διαιτητικής πυραμίδας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας είπε ότι έχει στοιχεία και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και μαρτυρίες, που αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι διαιτητές και οι παρατηρητές της περιοχής του κόπηκαν από τους πίνακες γιατί αρνήθηκαν να δραστηριοποιηθούν στην αμαρτωλή διαιτητική πυραμίδα. Μάλιστα κατήγγειλε ότι ένας από αυτούς, όσο είχε συμφωνήσει να δραστηριοποιείται με τη πυραμίδα, διορίζονταν σε αγώνες. Μόλις έπαψε να ασχολείται, σταμάτησε και να σφυρίζει!

Αντί ο κ.Καρράς να καλέσει τον κ.Τρομπούκη να προσκομίσει τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του και να ζητήσει από τους διαιτητές και τους παρατηρητές της Άρτας να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις σχετικές καταγγελίες, προχώρησε σε μια αδιανόητη πειθαρχική δίωξη, στέλνοντας το μήνυμα ότι όποιος καταγγέλει θύλακες διαφθοράς, τον τρώει το μαύρο σκοτάδι.

Τραγική σύμπτωση είναι ότι ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου που αναλαμβάνει καθήκοντα ποδοσφαιρικού εισαγγελέα σε μια εβδομάδα, με την παράλληλη ιδιότητα του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών έχει προχωρήσει σε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να φωτίσει την υπόθεση της πυραμίδας. Από τις κινήσεις του κ.Σιμιτζόγλου σε επίπεδο ποινικής δικαιοσύνης, θα διαπιστώσει κανείς ότι ο κύριος Καρράς, που ποτέ στην καριέρα του δεν υπήρξε εισαγγελέας, κάνει ακριβώς τις αντίθετες ενέργειες με τον διάδοχό του.

Ασφαλώς και τα πειθαρχικά αδικήματα έχουν διαφορετική διαδικασία από τα ποινικά, όμως το γεγονός ότι ο κύριος Καράς παραβλέπει την ουσία της υπόθεσης και επιχειρεί να φιμώσει τον πρόεδρο της ΕΠΣ Άρτας αντί να τον ενθαρρύνει να αποκαλύψει και άλλα στοιχεία διαφθοράς, καταδεικνύει την αδιαφάνεια της λειτουργίας των δικαιοδοτικών ποδοσφαιρικών οργάνων μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμη...