Άσος ημίχρονο, διπλό τελικό για Κέρκυρα!

Από sport-fm.gr: Τα αθλητικά δικαστήρια καθαρίζουν την... μπουγάδα για τις ομάδες που έχουν πρόβλημα αλλά τα πολιτικά έχουν άλλη γνώμη!
Πηγή: sport-fm.gr
Άσος ημίχρονο, διπλό τελικό για Κέρκυρα!

Έχασε την υπόθεση η Κέρκυρα. Με την απόφαση 345 /2015 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση αναστολής του μεγαλομετόχου της Κέρκυρας, Θανάση Ίσσαρη, εναντίον της ΕΕΑ που διέτασσε την αποβολή της Κέρκυρας από τις επαγγελματικές κατηγορίες ή τον υποβιβασμό της στην Γ' Εθνική.

Ποδοσφαιρικά όμως, θα κριθεί μέλλον της Κέρκυρας στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που θα εκδικάσει την προσφυγή του Λεβαδειακού κατά των Φαιάκων οι οποίοι ως γνωστόν είχαν απαλλαγεί από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας η οποία πέταξε στα... σκουπίδια την εισήγηση της ΕΕΑ για την «κόκκινη κάρτα» στην Κέρκυρα κρίνοντας εικονική τη μεταβίβαση των μετοχών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο δικάζει στην Επιτροπή της Εφέσεων ο μοναδικός τακτικός δικαστής της ΕΠΟ, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Λεοντής. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί όμως και τίποτα, δεδομένου ότι τα πολιτικά δικαστήρια δικαίωσαν σήμερα την ΕΕΑ και όχι την Κέρκυρα.

Πάντως, το μέλλον θα κριθεί στην Επιτροπή οριστικά, δεδομένου ότι το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δεν μπήκε καν στην ουσία της προσφυγής του Λεβαδειακού κατά της Βέροιας κρίνοντας την απαράδεκτη αφού θεώρησε ότι δεν ήταν αρμόδιο για αυτή την υπόθεση.

Κάτι που σημαίνει ότι εάν ο Λεβαδειακός χάσει αύριο στην Εφέσεων τότε δεν μπορεί να προσφύγει ούτε στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ούτε στο CAS. Και είναι ξεκάθαρο ότι αύριο θα γνωρίζουμε και την δεύτερη ομάδα που θα μείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Το απίστευτο σε αυτή την ιστορία είναι ότι ένα πολιτικό δικαστήριο απορρίπτει τα δικαστικά μέτρα του κ.Ισσαρη κρίνοντας ότι κακώς προσέβαλε την απόφαση της ΕΕΑ δεδομένου ότι το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών θεωρεί σωστή την απόφαση της Επιτροπής η οποία ουσιαστικά στέλνει την Κέρκυρα στη Β' Εθνική.

Τα αθλητικά δικαστήρια όμως συνήθως ανατρέπουν τέτοιες καταστάσεις και το άσος ημίχρονο γίνεται... διπλό τελικό.

Διαβάστε ακόμη...