Ο νόμος του Τούντορ τα φέρνει όλα... Τούμπα

Από ethnosport.gr: Όσοι τον ξέρουν, δεν εξεπλάγησαν. Οι παίχτες του ΠΑΟΚ, πάντως, που δεν γνώριζαν τι εστί Ιγκόρ Τούντορ, αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τον εσωτερικό κανονισμό που επέβαλε ο νέος προπονητής του «Δικεφάλου» σχεδόν από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η συνεργασία τους.
Πηγή: ethnosport.gr
Ο νόμος του Τούντορ τα φέρνει όλα... Τούμπα

Ο νόμος του 37χρονου τεχνικού, ο οποίος στηρίζεται στο λατινικό απόφθεγμα «dura lex, sed lex» δεν καλάρεσε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, που είχαν μάθει διαφορετικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην εκπληρώσει τους στόχους του.

Ο πρώην άσος της Γιουβέντους ήρθε στη Θεσσαλονίκη γνωρίζοντας απόλυτα τι κατάσταση θα συναντούσε, συνεπώς ήξερε και ποιο φάρμακο θα χρησιμοποιήσει προκειμένου να θεραπεύσει την «άρρωστη κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια», όπως την είχε περιγράψει ο Στέφανος Αθανασιάδης τη βραδιά της ήττας από τον Αστέρα στην Τρίπολη, που οδηγούσε τον ΠΑΟΚ στον β' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ,.

Εν αρχή ην για τον αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Φρανκ Αρνεσεν, και τον προπονητή, Ιγκόρ Τούντορ, η γενική εκκαθάριση των αποδυτηρίων, με την αποδέσμευση όλων εκείνων οι οποίοι δεν διαθέτουν ομαδικό πνεύμα και σωστή νοοτροπία και βάζουν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα. Ο Ιγκόρ Τούντορ ευθύς εξαρχής ξεκαθάρισε τη θέση του πριν προχωρήσει σε γενικές εκκαθαρίσεις και... απολύμανση του χώρου: «Θα δουλεύουμε με τους κανόνες που βάζω εγώ στην ομάδα. Οποιος τους ακολουθεί, ΟΚ. Οποιος όχι, φεύγει. Και ο Αρνεσεν είναι μαζί μου σ' αυτό. Δεν είναι στρατιωτικός ο νόμος που επιβάλλω, αλλά η πειθαρχία είναι απαραίτητη. Ισως και να αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα, μπροστά στην προσπάθεια να αποκτήσουμε παίχτες με σωστή νοοτροπία, οι οποίοι θα βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους».

Φρόντισε, δε, ως... άλλος νομοθέτης, όχι μόνο να κοινοποιήσει σε όλους τον (αυστηρό) νόμο του, αλλά και να τον εφαρμόσει απαρεγκλίτως, αν κι ένας από τους «παραβάτες», ο Αργεντινός Φακούντο Περέιρα, ισχυρίζεται ότι ο Κροάτης δεν είναι δίκαιος. Διατείνεται ότι κι άλλοι παίχτες του ΠΑΟΚ δεν φορούν επικαλαμίδες στις προπονήσεις, ωστόσο μόνο εκείνος και ο Λούκας τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 100 ευρώ, πρόστιμο που ο 27χρονος, ο οποίος είχε τιμωρηθεί από τον Τούντορ και για καθυστερημένη άφιξη στην Ελλάδα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, αρνήθηκε να καταβάλει, με αποτέλεσμα να τεθεί στο περιθώριο.

Πειθαρχία σε όλα τα επίπεδα

Κι αν με τις επικαλαμίδες έχει μία επιπλέον ευαισθησία, επειδή ο ίδιος, ως ποδοσφαιριστής, είχε χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, αλλά και είχε υποστεί, από χτύπημα, μία περίεργη βακτηριακή λοίμωξη του αστραγάλου, με αποτέλεσμα στα 30 του να σταματήσει το ποδόσφαιρο, δείχνει, με τις πράξεις του, ότι μόνιμη θέση στη... βασική ενδεκάδα έχει η πειθαρχία σε όλα τα επίπεδα. Τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αξιώνει από τους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο προπονητικό κέντρο τουλάχιστον μία ώρα πριν από την έναρξη της προπόνησης, να κλείνουν τα κινητά τους μισή ώρα πριν μπουν στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας, να πηγαίνουν νωρίς για ύπνο.

Αν την επόμενη ημέρα υπάρχει πρωινή προπόνηση, τότε η ώρα της κατάκλισης δεν πρέπει να ξεπερνάει την 11η βραδινή. Αν κάποιος παραβεί τον... νόμο του Τούντορ στο θέμα της νυχτερινής εξόδου, γνωρίζει επακριβώς και τις οικονομικές επιπτώσεις, οι οποίες, στην πρώτη παραβίαση ωραρίου, φτάνουν στα 300 ευρώ. Ο Ιγκόρ Τούντορ, σύμφωνα με όσους έχουν συνεργαστεί μαζί του είναι δύσκολος άνθρωπος, δυσκολόπιστος, μη έχων καθόλου καλές σχέσεις με τους εκπροσώπους του Τύπου, αλλά δίκαιος με τους παίχτες του.

Τη «μαύρη λίστα» ο Κροάτης προπονητής δεν τη συνέταξε μόνος του. Το χαρτί το πήρε ο Φρανκ Αρνεσεν, ο οποίος με... μαύρο (ανεξίτηλο) μαρκαδόρο έγραψε τα ονόματα του 31χρονου Βέλγου Μάαρτεν Μάρτενς, του 34χρονου Ρουμάνου Ραζβάν Ρατς, του 23 Ισραηλινού Εγιάλ Γκολάσα και του 30χρονου Κριστιάν Νομπόα από τον Ισημερινό, ενώ ο 30χρονος Ολλανδός Χέντβιγκες Μαντούρο... σώθηκε χάρη στον Χάρη Χαρίση. Ο τραυματισμός του 20χρονου Γιαννιώτη μέσου, ο οποίος θα λείψει για διάστημα μεγαλύτερο του μηνός, επέβαλε την παραμονή ενός ακόμη αμυντικού μέσου. Ομως, όπως λέγεται, οι εκπλήξεις δεν ολοκληρώνονται με τον Ρατς, για τον οποίο ελάχιστοι πίστευαν ότι συμπεριλαμβανόταν στη μαύρη λίστα. Προσεχώς θα «σκάσουν» κι άλλες «βόμβες», ακόμα και για αγαπημένα παιδιά. Εκτός εάν κριθεί να πάρουν μια μικρή παράταση μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Προς το παρόν εκείνο που έχει αποφασιστεί είναι να πιουν μέχρι τέλους το (πικρό) ποτήρι της συμμετοχής της ομάδας στον β' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ όλοι εκείνοι (οι παίχτες) που έβαλαν τον ΠΑΟΚ σε αυτή την περιπέτεια. Ο Ιγκόρ Τούντορ, του οποίου ο ανιψιός δοκιμάστηκε επί έναν χρόνο στον Παναθηναϊκό, υπεράνω της δουλειάς και της καριέρας του βάζει μόνο την οικογένειά του: τη σύζυγό του Στέφανι, την κόρη του Μία και τον γιο του Ρόκο: «Η οικογένειά μου δεν έχει σχέση με την καριέρα μου. Είναι η μεγαλύτερη χαρά μου», έχει πει.

Διαβάστε ακόμη...