Πρόταση μομφής κατά Μποροβήλου!

Από sdna.gr: Τεράστιο ηθικό (αλλά όχι και νομικό) ζήτημα προκύπτει για τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο έπειτα από την παραπομπή του σε δίκη για δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό, την ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA μεγάλες ομάδες (με πρώτη την ΑΕΚ) του ετοιμάζουν. πρόταση μομφής!
Πηγή: sdna.gr
Πρόταση μομφής κατά Μποροβήλου!

Πρόταση μομφής σε βάρος του προέδρου της Super League, Γιώργου Μποροβήλου θα καταθέσει η ΠΑΕ ΑΕΚ, έχοντας στο πλευρό της τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ που αναμένεται να ακολουθήσουν την ίδια γραμμή, καθώς και άλλες ΠΑΕ που λέγεται ότι θα συνταχθούν μαζί τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τόσο ο Γιώργος Μποροβήλος, όσο και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Super League, Δημήτρης Τζελέπης, παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών να δικαστούν για «δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος από κοινού και κατά συρροή», καθώς και για «συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση».

Τα αδικήματα για τα οποία θα δικαστούν έχουν πλημμεληματικό χαρακτήρα, καθώς τελέστηκαν το 2011. Ο νόμος άλλαξε το 2012 και έγιναν κακουργήματα, ωστόσο θα δικαστούν με το νόμο που ίσχυε στο επίδικο διάστημα.

Για τους δύο παράγοντες δεν υφίσταται νομικό κώλυμα, καθώς σύμφωνα με άρθρο 3 του Νόμου 2725/99 όπως ισχύει σήμερα, «δεν μπορεί να είναι μέλος διοίκησης σωματείου, ένωσης, ομοσπονδίας, επαγγελματικού συνδέσμου ή ΠΑΕ, όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα ή με τελεσίδικο βούλευμα ή έχει καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση κακουργήματος, καθώς και όποιος έχει καταδικασθεί σε βαθμό πλημμελήματος με τελεσίδικη δικαστική απόφαση».

Αυτό σημαίνει πως για να αποχωρήσουν οι Μποροβήλος-Τζελέπης θα έπρεπε να παραπεμφθούν για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα, ενώ για να αποχωρήσουν με πλημμέλημα θα πρέπει να υπάρξει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση.

Ωστόσο, πέρα από το νομικό κομμάτι, υπάρχει και το ηθικό.

Ασφαλώς και εξακολουθεί να ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας για όλους, όμως πώς είναι δυνατόν να διοικείται η «μεγάλη» λίγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου από παράγοντες που παραπέμφθηκαν για δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό;

Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό! Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου!

Όμως ακόμα και για την Ελλάδα, ένα τέτοιο ζήτημα ηθικής τάξης συνιστά πρόκληση.

Βάσει των παραπάνω, λοιπόν, αυτό το ηθικής τάξης ζήτημα, αναμένεται να τεθεί και εντός της Super League. Και όχι απλώς θα τεθεί, αλλά θα πάει και ένα βήμα παρακάτω, δηλαδή σε κατάθεση πρόταση μομφής!

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ήδη αποφασίσει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση στο πρώτο συμβούλιο στο οποίο θα μετάσχει (καθώς ακόμη δεν έχει εγγραφεί στο συνεταιρισμό), ζητώντας έτσι την αποπομπή του Γιώργου Μποροβήλου από την προεδρία της λίγκας.

Το ίδιο αναμένεται να πράξουν ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, αλλά και άλλες ΠΑΕ που είναι βέβαιο πως θα συνταχθούν στην ίδια γραμμή.

Ο Αύγουστος στο ελληνικό ποδόσφαιρο προβλέπεται καυτός και δεν θα είναι λόγω καύσωνα.

Διαβάστε ακόμη...