Ο Φυτανίδης για ΠΑΟΚ και Ηρακλή

Από thessports.gr: Ο Σωκράτης Φυτανίδης φέρεται να είναι υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ηρακλή. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει και τον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος μίλησε για τις δύο ομάδες, αλλά και για πολλά άλλα.
Πηγή: thessports.gr
Ο Φυτανίδης για ΠΑΟΚ και Ηρακλή

Μεταξύ άλλων είπε στο Metropolis 95.5:

Για τις προ ετών συζητήσεις του με τον ΠΑΟΚ: «Ήταν πριν δύο καλοκαίρια. Έγιναν συζητήσεις που δεν προχώρησαν στην τελική διαπραγμάτευση και ο καθένας πήρε τον δρόμο του. Προσωπικά είμαι χαρούμενος για όσα κατάφερα μέχρι στιγμής. Δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορώ περισσότερα ή ότι δεν έχω βλέψεις και φιλοδοξίες. Έχω κάνει μικρά αλλά σταθερά βήματα και ευελπιστώ σε κάτι καλύτερο τα επόμενα χρόνια. Πάντα ένας παίκτης που δουλεύει πρέπει να έχει όνειρα και να είναι έτοιμος για το καλύτερο και για το επόμενο βήμα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα: «Φυσικά και θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα. Αλλά δεν εξαρτάται από εμένα. Δεν αποφασίζω μόνο εγώ. Εγώ θέλω να κάνω βήματα προς τα εμπρός έστω και μικρά. Έχω αρκετά να δώσω, έχω μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό μου και θα τις κυνηγήσω μέχρι την τελευταία ημέρα που αγωνίζομαι».

Για το αν θεωρεί ο ίδιος πώς μπορεί να παίξει στον ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν για την ομάδα και είναι πιο αρμόδιοι να το κρίνουν. Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο, να προσφέρω δύναμη, εμπειρία, καλή αμυντική λειτουργία και οργάνωση σε ένα σύνολο. Δεν μπορώ, όμως, να πω εγώ αν αξίζω να πάω σε μια ομάδα ή όχι».

Για τον Ηρακλή: «Κατ' αρχάς είναι πολύ άσχημο το ότι οι άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι σε χαμηλές κατηγορίες. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω να επιστρέφει μια ομάδα της πόλη και όπως φαίνεται κάτω από υγιείς βάσεις. Με έναν προπονητή που είμασταν συμπαίκτες στον Απόλλωνα, με βοήθησε στις δύσκολες στιγμές και τα λάθη μου. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τέτοιους παίκτες δίπλα σου. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο με τον Ηρακλή. Χαίρομαι που επιστρέφει και μακάρι να επιστρέψει δυναμικά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλες ομάδες όπως η Λάρισα. Το επίπεδο του πρωταθλήματος έπεσε γιατί λείπουν αυτές οι ομάδες».

Για το αν θα πήγαινε στον Ηρακλή: «Πρέπει να γίνουν συζητήσεις πρώτα. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Ξέρω το μέγεθος του Ηρακλή και το πόσο σημαντική ομάδα είναι. Αν και έφτασε στο χείλος του γκρεμού, τώρα δείχνει πως ανακάμπτει με έναν άνθρωπο που επενδύει και έναν προπονητή που κάνει εξαιρετική δουλειά. Θα το κουβέντιαζα, όπως θα έκανα το ίδιο και με κάθε ομάδα που θα έδειχνε ενδιαφέρον για εμένα».

Διαβάστε ακόμη...