Η λογική του παραλόγου στον ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Όσο παρακολουθούσα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έκανα την ίδια σκέψη πολλές φορές. Νόμιζα ότι κόλλησε το μυαλό μου... Δεν είναι ΠΑΟΚ αυτός, έλεγα και ξανάλεγα στον εαυτό μου.
Πηγή: sdna.gr
Η λογική του παραλόγου στον ΠΑΟΚ

Ούτε στα «πέτρινα» χρόνια δεν παρουσίαζε τέτοιο χάλι ο ΠΑΟΚ. Έρμαιο των διαθέσεων του Παναθηναϊκού, δεν έδειξε ούτε για μια στιγμή σε όλη την διάρκεια του αγώνα ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μια ήττα με χαμηλό σκορ. Τι κατάντια! Ο ΠΑΟΚ των εκατομμυρίων, να φαίνεται τόσο μικρός αγωνιστικά, σε όλη την διάρκεια των play off.

Είχα εκφράσει την απαισιοδοξία μου πριν την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος, για την διεκδίκηση της 1ης θέσης. Θεωρούσα ότι –με βάση την εικόνα του ΠΑΟΚ στο φινάλε του πρωταθλήματος- δεν θα μπορούσε η ομάδα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των 6 αγώνων. Η 2η θέση φάνταζε μια χαρά στο μυαλό μου. Τελικά έπεσα έξω. Ο Δικέφαλος κινδυνεύει να τερματίσει τελευταίος! Μια ομάδα για την οποία δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια και στο ξεκίνημα της χρονιάς δημιούργησε την εντύπωση ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, να κινδυνεύει σοβαρά να παίζει προκριματικά Europa League από τον... Ιούνιο.

Κακός προγραμματισμός λανθασμένες επιλογές, λανθασμένες κρίσεις, λάθος άνθρωποι, λανθασμένη νοοτροπία, όλα λάθος. Λάθη που στέρησαν ΚΑΙ φέτος από τον κόσμο του ΠΑΟΚ να χαρεί ποδόσφαιρο και επιτυχίες. Όχι, δεν κάνω μνημόσυνο. Μνημόσυνο είναι η ομάδα με τις εμφανίσεις της εδώ και καιρό. Έναν απολογισμό κάνω γιατί δεν σκοπεύω να επανέλθω σε αγωνιστικά θέματα. Ακόμα κι αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο Αθηνών και τον Αστέρα Τρίπολης στα δυο τελευταία παιχνίδια των play off. Φαντάζει δύσκολο στη δική λογική αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ακόμα κι έτσι όμως, η αποτυχία της φετινής χρονιάς θα είναι παταγώδης.

Ίσως αυτή η παταγώδης αποτυχία, να αποτελέσει οδηγό για τον Ιβάν Σαββίδη ενόψει των επομένων ετών. Ο μεγαλομέτοχος πλήρωσε –ακριβά- τα λάθη (δικά του και συνεργατών του) και πλέον οι κινήσεις του φανερώνουν μια διάθεση να... παίξει μπάλα με καθαρά ποδοσφαιρική λογική. Αναφέρομαι στην επιλογή Αρνεσεν και στο γεγονός ότι σκοπεύει να του αφήσει εν λευκώ την ομάδα, απόφαση την οποία προ ημερών χαρακτήρισα ως ποδοσφαιρική... Ιθάκη του Ιβάν Σαββίδη.

Ήρθε η ώρα να αναλάβει την ευθύνη του ποδοσφαιρικού τμήματος, ένας και μόνο άνθρωπος που δεν θα ψάχνει δικαιολογίες στους γύρω του και τους διπλανούς του. Γιατί αυτό συμβαίνει στον ΠΑΟΚ επί τρία χρόνια. Κανένας δεν ευθύνεται για τις αποτυχίες της ομάδας και κανείς δεν είναι υπόλογος. Οι ευθύνες μετατοπίζονται από τον έναν στον άλλο και στο τέλος δεν ευθύνεται κανείς γιατί κανείς δεν είχε την αποκλειστική ευθύνη για την ομάδα. Η λογική του παραλόγου δηλαδή που «τρέλανε» τον κόσμο και τον ανάγκασε να απομακρυνθεί από το γήπεδο για να διατηρήσει τα... λογικά του.

Με λίγα λόγια ΚΑΙ η φετινή χρονιά, να φύγει και να μην ξανάρθει. Όπως και οι προηγούμενες δυο που κόστισαν πολύ ακριβά και άφησαν μόνο πίκρα στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Tου Κώστα Βασιλόπουλου

 

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...