Κατηγορίες για την "εγκληματική οργάνωση" σε Κουρίδη, Σταθόπουλο

Aπό soccerplus.gr: Το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, Άρης Σταθόπουλος και ο μέχρι τον Αύγουστο 2014 νομικός σύμβουλος και κατά πολλούς ο "σιώδης πρόεδρος" της ΕΠΟ, Θ. Κουρίδης,
Πηγή: soccerplus.gr
Κατηγορίες για την "εγκληματική οργάνωση" σε Κουρίδη, Σταθόπουλο

πήγαν στο γραφείο ανακριτή διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης".

Ο κ. Σταθόπουλος που είναι επί πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, "ειδικός σύμβουλος" του προέδρου της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη, σύμφωνα με τον τελευταίο ανασχηματισμό στις επιτροπές και πρόσφατα εξελέγη δήμαρχος Οιχαλίας, πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 3 Ιουνίου.

Βάσει του πορίσματος του Εισαγγελέα, Αρ. Κορέα,αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες όπως συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και κατά περίπτωση απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Για συμμετοχή στην "εγκληματική οργάνωση" κατηγορούνται συνολικά εννέα μέλη της ΕΠΟ που βρίσκονταν ή βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις: Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Σαρρής, τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, Ι. Παπακωνσταντίνου, Ν. Προύντζος και Αρ. Σταθόπουλος, τα πρώην μέλη της ΚΕΔ και παρατηρητές διαιτησίας Super League, Γ. Δούρος και Θ. Μπριάκος και τα διευθυντικά στελέχη της ομοσπονδίας Π. Παπανικόλάου και Χρ. Υφαντής.

Όπως περιγράφεται στο πόρισμα του Εισαγγελέα η «εγκληματική οργάνωση», μεταξύ άλλων, όριζε συγκεκριμένους διαιτητές σε συγκεκριμένους αγώνες ομάδων που ήθελε να ευνοηθούν ή να αδικηθούν, «εξαφάνιζε» διαιτητές από τους πίνακες, ενώ επέλεγε άλλους με ανορθόδοξα κριτήρια, επιχειρούσε να επηρεάσει δικαστικές αποφάσεις υπέρ συγκεκριμένων ομάδων και επέλεγε το πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΟ.

Παράλληλα είχε δημιουργηθεί ένα «σύστημα» οικονομικά αδύναμων ομάδων που προθυμοποιούνταν να ενισχύονται με δανεικούς ποδοσφαιριστές αναπτύσσοντας στενές σχέσεις με τον δανειστή.

Απολογήθηκε ο Κομπότης

Το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, πέρασε το πρωί της Δευτέρας (27/04) ο πρέοδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννης Κομπότης, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της δωροδοκίας - δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Ο κ. Κομπότης έχει δηλώσει ότι δεν κατηγορείται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης αλλά λόγω καταγγελίας που έχει κάνει ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φ. Κωστούλας, σχετικά με τον περσυνό αγώνα Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 2-1.

Διαβάστε ακόμη...