Φιλικό μνήμης στην Πυλαία

Από novasports.gr:Το ένδοξο παρελθόν, από τους «γεννήτορες» μέχρι τους πρώτους τροπαιούχους, και το φιλόδοξο παρόν του μπασκετικού ΠΑΟΚ έσμιξαν σήμερα στο PAOK Sports Arena.
Πηγή: novasports.gr
Φιλικό μνήμης στην Πυλαία

Οι διοικούντες την ΚΑΕ υποδέχτηκαν το πρωί στο γήπεδο από την Κωνσταντινούπολη εκπροσώπους και παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές του Πέρα Κλουμπ, σύλλογος από τον οποίο προέκυψε ο «Δικέφαλος του Βορρά», όπως και παλαίμαχους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κόσμησαν την ομάδα θητεύοντας στις τάξεις της, αρχής γενομένης από τον αρχηγό και την «κολώνα» της το 1959, που κατάκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδας, Δημήτρη Δαπόντε και Γιώργο Οικονόμου (σ.σ. ο πρώτος σέντερ με ύψος πάνω από 2μ. στον ελληνικό αθλητισμό), αντίστοιχα, μέχρι τον Γιώργο Μπαλογιάννη, αρχηγό στον τελευταίο τίτλο που κατέκτησαν οι «ασπρόμαυροι», το Κύπελλο το 1999.

Δόθηκε στο βοηθητικό της Πυλαίας μικρής διάρκειας φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στους παλαίμαχους του ΠΑΟΚ, με τους οποίους αγωνίστηκαν ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ, Μπάνε Πρέλεβιτς και Νίκος Σταυρόπουλος, αντίστοιχα, και αυτούς του Πέρα, με τους οποίους συμμετείχε (δεν συμπλήρωναν αγωνιστική πεντάδα) ο Γιώργος Μπαλογιάννης. Για λίγο στο χώρο βρέθηκε και ο αρχηγός του «Δικεφάλου», Κώστας Χαραλαμπίδης (έφυγε γιατί είχε προπόνηση λίγο αργότερα η ομάδα), ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης, εκτέλεσε χρέη διαιτητή και το παιχνίδι έληξε με 19-14 για τους Θεσσαλονικείς. Ακολούθησε ξενάγηση των Κωνσταντινοπολιτών στο μουσείο της ΚΑΕ και γεύμα στην αίθουσα VIP του γηπέδου, στα οποία παρέστη, επιπλέον, και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, με τον βοηθό του, Παντελή Μπούτσκο. Οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ έδωσαν στους φιλοξενούμενούς τους ασπρόμαυρη φανέλα και εικόνα με τον δικέφαλο πάνω από την Αγιά Σοφιά και παρέλαβαν, με τη σειρά τους, φανέλα του Πέρα (χρώματα της οποίας είναι το κίτρινο και το μαύρο) και τρεις πλακέτες, οι δύο εκ των οποίων δόθηκαν στους κ. Δαπόντε, Οικονόμου.

«Αισθανόμαστε σάρκα από τη σάρκα του Πέρα. Στα 90χρονα του χρόνου της ομάδας, θα θέλαμε να γιορτάσουμε μαζί σας» τόνισε, μεταξύ άλλων, στη σεμνή εκδήλωση ο Νίκος Σταυρόπουλος, προαναγγέλλοντας, παράλληλα, την πρόθεση της ΚΑΕ για επέκταση στο χώρο του μουσείου, αλλά και την έκδοση, την καινούργια σεζόν, λευκώματος της ομάδας.
«Η ιστορία και το ένδοξο παρελθόν μας οδηγούν σε λαμπρό μέλλον» σχολίασε ο Τέλης Ζουρνατσίδης.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Πέρα, Απόστολος Χαριζάνος, είπε ανάμεσα σε άλλα: «Αισθανόμαστε ότι είμαστε... γονείς του ΠΑΟΚ, όπως και της ΑΕΚ. Νιώθουμε όμορφα εδώ, σε αυτό το πολύ όμορφο γήπεδο, δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα ζήσουμε τέτοιες στιγμές. Δυστυχώς, φεύγουμε αύριο το πρωί και δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον αγώνα που δίνει ο ΠΑΟΚ τη Δευτέρα (σ.σ. με τον Κολοσσό Ρόδου)». Εστιάζοντας στο Πέρα, που από το 1923 έχει και το όνομα Μπέηογλου Σπορ, ανέφερε: «Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Έρχονται προπονητές και μας λένε "...με δύο νίκες ανεβαίνουμε κατηγορία" και τους απαντάμε να κάνουν δύο ήττες για να μην ανέβουμε. Ανάμεσα, δε, στους αθλητές μας έχουμε μόνο δύο αραβόφωνους χριστιανούς με ελληνικό όνομα, οι υπόλοιποι είναι μουσουλμάνοι. Έχουμε 500 μέλη στο σύλλογο, ούτε τους φωνάζουμε, ούτε, δυστυχώς, έρχονται. Σε γενική συνέλευση είμαστε ευχαριστημένοι αν έχουμε 60 παριστάμενους».

Διαβάστε ακόμη...