Ποιοι θα είναι οι άλλες δύο…

Aπό inpaok.com: Η νίκη της Βέροιας με 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης δημιούργησε νέα δεδομένα στη βαθμολογία, σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ.
Πηγή: inpaok.com
Ποιοι θα είναι οι άλλες δύο…

Με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να έχουν «κλειδώσει» την παρουσία τους στα πλέι οφ στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα κριθούν οι άλλες δύο θέσεις, τις οποίες διεκδικούν συνολικά τέσσερις ομάδες: ο Αστέρας, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ατρόμητος και ο Παναιτωλικός, ενώ η Ξάνθη έχει περισσότερο τυπικές παρά ουσιαστικές ελπίδες).

Αυτό, βέβαια, που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο ποιες ομάδες θα τον ακολουθήσουν στα πλέι οφ, όσο να πετύχει το τρία στα τρία και να μπει με τη μέγιστη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή στα πλέι οφ.

Πάμε να δούμε τι ισχύει στη μάχη των τεσσάρων ομάδων για δύο θέσεις.

Παρά την ηχηρή σφαλιάρα στο γήπεδο της Βέροιας, η ομάδα της Τρίπολης εξακολουθεί να βρίσκεται σε θέση ισχύος, και γιατί έχει ένα μικρό έστω βαθμολογικό προβάδισμα έναντι των διωκτών της, αλλά και γιατί θεωρητικά έχει πιο ευνοϊκό πρόγραμμα (δύο ματς στην έδρα της με Πανθρακικό, Κέρκυρα και εκτός της Ξάνθη) .

Αντίθετα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα, αφού θα δώσει δύο εκτός έδρας παιχνίδια με ΠΑΟΚ και με Παναθηναϊκό, ενώ υποδέχεται την 33η αγωνιστική τον Εργοτέλη.

Εκτός πλέι οφ βρίσκεται προς το παρόν ο Ατρόμητος. Μάλιστα, η ομάδα του Περιστερίου δίνει την ερχόμενη αγωνιστική καθοριστικής σημασίας εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, που «καίγεται» με τη σειρά του για τρίποντο, προκειμένου να κρατηθεί στη βαθμολογία. Μετά αντιμετωπίζει Πανιώνιο (εντός) και Καλλονή (εκτός)

Αουτσάιντερ για μια θέση στα πλέι οφ προβάλλει ο Παναιτωλικός, που ναι μεν έχει 46 βαθμούς, αλλά ουσιαστικά έχει 49, μια και θα πάρει στα χαρτιά το ματς με τη Νίκη Βόλου. Αν μάλιστα καταφέρει την ερχόμενη αγωνιστική να περάσει με νίκη από τα Χανιά επί του Πλατανιά, τότε μπορεί να φθάσει μέχρι και τους 55 βαθμούς (στο φινάλε υποδέχεται τη Βέροια).

Διαβάστε ακόμη...