Λουτσιάνο: « Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ»

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης αναφέρθηκε στο κυριακάτικο παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες , στην παρουσία των δυο μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον Μουντιάλ της Βραζιλίας και τον Νειμάρ.
Πηγή: metrosport.gr
Λουτσιάνο: « Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον αν θεωρεί την Ελλάδα πατρίδα του: «Πράγματι έχω πάρει υπηκοότητα, μένω εδώ και έχω πάει εδώ στρατό. Η Βραζιλία είναι πλέον δεύτερη πατρίδα μου».

Με τι ασχολείται τώρα: «Τώρα είμαι στο γυμναστήριο, κάνω προσωπική προπόνηση τον γιό μου. Προσπαθώ γενικά να κρατιέμαι καλά. Χθες έπαιξα μπάλα με κάτι φίλους μου, αυτή είναι η αρρώστια μου και είναι δύσκολο να την αφήσω παρόλο που είμαι σε μια φάση που δεν είμαι για ποδόσφαιρο. Προσπαθώ με διάφορους τρόπους να ξεχνιέμαι».

Για ποιο λόγο απομακρύνεται από το ποδόσφαιρο: «Αυτά που έχω συναντήσει σιγά σιγά με κάνουν να απομακρύνομαι. Είναι πολλά πράγματα που δεν μπορώ να τα δεχτώ και δεν συμφωνώ. Αυτό το λέω με λύπη αλλά είναι η πραγματικότητα. Όσο συνεχίζουν να γίνονται τέτοια άσχημα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα με απομακρύνουν. Εικοσιπέντε χρόνια που έπαιζα ποδόσφαιρο πέρασα πολύ ωραία».

Για ποιον λόγο δεν είναι σε κάποια ομάδα: «Δεν είναι θέμα ομάδας, δεν δουλεύω γιατί δεν είχα προτάσεις. Εγώ συνεχίζω να κάνω την δουλειά μου μέσα από το ποδόσφαιρο. Δηλαδή να βγάλω ένα ποδοσφαιριστή, να βοηθήσω μια ομάδα αλλά με τον δικό μου τρόπο όχι όπως θέλουν αυτοί».

Για το πώς βλέπει το ΠΑΟΚ-Ξάνθη την Κυριακή: «Μετά από πολλά χρόνια πίστεψα ότι αυτή θα είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ αλλά ξεφούσκωσε. Ήρθαν προβλήματα και έμεινε εκτός στόχου ο ΠΑΟΚ. Αυτή την περίοδο αγωνιστικά η Ξάνθη είναι καλύτερη από τον ΠΑΟΚ. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι με πολύ ενδιαφέρον για τους φιλάθλους».

Για το πώς βλέπει την ομάδα της Ξάνθης: «Είναι μια δουλεμένη ομάδα. Ξεκίνησε με τον Τσιώλη αλλά για μένα με την αλλαγή προπονητή που έγινε, δεν άλλαξε η νοοτροπία της ομάδας. Κάποιοι ποδοσφαιριστές προσαρμόστηκαν και παρουσιάζεται πολύ καλή. Επιπλέον, πάει πολύ καλά και στο Κύπελλο. Αυτό βοηθάει την ψυχολογία των παικτών αλλά μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλούς ποδοσφαιριστές, έχει βαριά φανέλα και θα πρέπει η Ξάνθη να προσέχει ώστε να μην φύγει με βαριά ήττα».

Για το τι έφταιξε και ξεφούσκωσε ο ΠΑΟΚ: «Μετράει πολύ η παρουσία του Σαββίδη έπρεπε όταν ήτα, ο ΠΑΟΚ στο +5 να γίνουν μεταγραφές αξίας για να πάρει το πρωτάθλημα, πράγμα που δεν είδα. Ακόμη, έπρεπε να ελέγξει με περισσότερη σοβαρότητα ο ΠΑΟΚ την κατάσταση γιατί έφτασε να πανηγυρίζει όταν ήταν μπροστά, πράγμα που δεν πρέπει να συμβαίνει σε μια ομάδα που πάει για πρωτάθλημα. Έχασε έδαφος εκεί που παρουσίαζε διαφορετική εικόνα σε κάθε παιχνίδι».

Για το αν η επόμενη χρονιά είναι ευκαιρία να πάρει ο ΠΑΟΚ κάποιους παίκτες που θα κάνουν την διαφορά: «Εγώ επειδή ήμουν στον ΠΑΟΚ σε μια δύσκολη χρονιά θέλω πολύ ο Σαββίδης να διαλέξει κατάλληλους ανθρώπους για να φτιάξει μια καλή ομάδα. Πιστεύω πως χρειάζεται ένα προπονητή που να ξέρει την ελληνική νοοτροπία. Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ».

Για τον Γεωργιάδη: «Πιστεύω είναι ένας νέος προπονητής. Τον αγαπώ και τον εκτιμώ πολύ και πιστεύω ότι πρέπει είτε να τον κρατήσουν να κάνει όλο τον σχεδιασμό της ομάδας από την αρχή ή να τον αφήσουν να συνεργαστεί αλλού. Δεν κάνει καλό σε κανένα από τους δυο να πηγαινοέρχεται ο Γεωργιάδης. Για να έρθει κάποιος ξένος εδώ πρέπει να είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε εδώ αν όχι ας μην έρθει».

Για την πορεία της Βραζιλίας στο Μουντιάλ: «Ήμουν στο Μουντιάλ και παρακολούθησα την Βραζιλία για μένα δεν ήταν σοκ η θέση που κατέλαβε. Ήταν λανθασμένες αποφάσεις όπως αυτήνα απομακρύνει τον Ντούνγκα»

Για τον Νειμάρ: «Για μένα παίζει διαφορετικά από ότι έπαιζε στην Βραζιλία και στη Σάντος. Δεν περίμενα να εγκλιματιστεί τόσο γρήγορα όμως είναι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Αυτός αν ήταν στα χέρια του Γκουαρντιόλα θα έπαιζε πιο απελευθερωμένος. Πάντως είμαι ευχαριστημένος με αυτά που δείχνει μέχρι τώρα».

Διαβάστε ακόμη...