Το νταμπλ, ο Περέιρα και το «Πατριαρχείο»

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη Ιωάννας Χαμαλίδου φιλοξενείται στην σελίδα της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ στο facebook.
Πηγή: paokweb.gr
Το νταμπλ, ο Περέιρα και το «Πατριαρχείο»

Αναλυτικά η συνέντευξη της Ιωάννας Χαμαλίδου:

Ερχόμενη στη Θεσσαλονίκη από μια... άκρως ασπρόμαυρη πόλη, τα Γιαννιτσά, για να παίξει ποδόσφαιρο, δεν φανταζόταν ότι θα έφτανε σε υψηλά επίπεδα επιτυχιών.

Ωστόσο, τα κατάφερε και μάλιστα γρήγορα. Η 19χρονη Ιωάννα Χαμαλίδου, από τα νέα ταλέντα της ομάδας μας, και διεθνής με τις Εθνικές Κορασίδων και Νεανίδων, μιλάει στο paokws για τη φετινή σεζόν και την προοπτική του νταμπλ, για τον εαυτό της, αλλά και για τον αγαπημένο της παίκτη από την ανδρική ομάδα του Δικεφάλου...

- Τέλος πρώτου γύρου, 1η θέση με 9 νίκες σε 9 ματς και 48-2 γκολ. Τρομερά νούμερα, περιμένατε τέτοιες επιδόσεις από τους εαυτούς σας;

«Ο ΠΑΟΚ έχει από τις πιο ποιοτικές και ταλαντούχες παίκτριες και σε συνδυασμό με σωστή προπόνηση μπορεί να πιάσει μεγάλες αποδόσεις. Το ποσοστό αυτό είναι το λιγότερο που περιμέναμε από τους εαυτούς μας».

- Στο τελευταίο παιχνίδι νικήσατε με 13-0. Αυτό έγινε επειδή ήταν πολύ αδύναμος ο αντίπαλος ή εσείς πιάσατε την απόλυτη απόδοση;

«Στο τελευταίο παιχνίδι δεν μπορώ να πω πως είχαμε καλό ρυθμό, ούτε πως παίζαμε με το 100% μας. Αυτό φυσικά οφείλεται στο γεγονός ότι η ομάδα του Ίκαρου Πετρωτού ήταν πολλά επίπεδα κάτω από τα δικά μας και δεν μας επέτρεπε να δείξουμε πολλά. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο».

- Στον αγώνα αυτόν σημείωσες 3 γκολ. Πως ένιωσες;

«Όταν μια αθλήτρια στην ηλικία μου πετυχαίνει χατ τρικ, έστω και σ' ένα ματς όχι και τόσο δυνατό, μόνο χαρά μπορεί να τις δίνει και δύναμη για περισσότερη δουλειά».

- Ποια θα είναι η συνέχεια; Σας φοβίζει κάτι ή θεωρείς πως έχετε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα;

«Φυσικά και δεν έχουμε εξασφαλίσει ακόμα το πρωτάθλημα. Τώρα μπαίνουμε στον δεύτερο γύρο, όπου οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε περιμένουν να πάρουν το αίμα τους πίσω. Άλλωστε, υπάρχει και το κύπελλο, οπότε θα έχουμε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μας και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και την κούραση. Όμως, δεν φοβόμαστε τίποτα, είμαστε προετοιμασμένες για οποιονδήποτε αντίπαλο».

- Υπάρχει και το κύπελλο, που προσφέρει την ευκαιρία για ένα ακόμη νταμπλ...

«Σε όλους τους αγώνες του κυπέλλου θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, έτσι ώστε να κατακτήσουμε και το 4ο συνεχόμενο τρόπαιο».

- Πως είναι για μια νέα κοπέλα η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο;

«Όσο κι αν κάποιοι θεωρούν το ποδόσφαιρο καθαρά ανδρικό άθλημα, τα κορίτσια δείχνουν πως μπορούν να τα καταφέρουν και μάλιστα πολύ καλύτερα, αν και κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της αντιμετώπισης του κόσμου... το θεωρούν αφύσικο για μια κοπέλα να παίζει μπάλα».

- Όταν ξεκινούσες να κλοτσάς το τόπι, πίστευες ότι θα έφτανες στο σημείο να είσαι στον Π.Α.Ο.Κ. και να κατακτάς τίτλους;

«Μόνο αυτό δεν είχα στο μυαλό μου... Ήμουν από το πρωί ως το βράδυ σε μια αλάνα, παίζοντας μπάλα και προσπαθώντας να κάνω όσα έβλεπα να κάνουν οι μεγάλοι παίκτες στην τηλεόραση. Όταν τελικά μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω στη β' ομάδα του ΠΑΟΚ, ούτε που μου περνούσε από το μυαλό ότι θα μπορούσα να κατακτήσω πρωταθλήματα κι άλλους τίτλους, είναι σαν όνειρο».

- Την ανδρική ομάδα την παρακολουθείς; Στην Τούμπα πηγαίνεις;

«Παρακολουθώ αρκετά τους άνδρες και στηρίζω την προσπάθειά τους όσο μπορώ, είτε πηγαίνοντας στην Τούμπα, είτε απλά από την τηλεόραση».

- Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης;

«Ο αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Περέιρα. Πιστεύω ότι προσφέρει πολλά στην ομάδα και με τα γκολ που σκοράρει, αλλά και με τις επιδόσεις του γενικότερα».

- Κατάγεσαι από μια κατεξοχήν ασπρόμαυρη πόλη, τα Γιαννιτσά, όπου εδρεύει ένας ιδιαίτερα δυναμικός σύνδεσμος ΠΑΟΚτσήδων, το «Πατριαρχείο». Είσαι... μέλος;

«Στα Γιαννιτσά είμαστε φουλ από ΠΑΟΚτσήδες και μάλιστα φανατικούς! Δεν χάνουν αγώνα. Δεν είμαι μέλος στο «Πατριαρχείο», όμως στηρίζω τον σύνδεσμο σε διάφορους φιλανθρωπικούς αγώνες, από όπου έμαθα και για τη γυναικεία ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...