«Χαιρετίζω την απόφαση»

Ο Γιώργος Ορφανός μιλώντας στην «Μetrosport» σχολίασε την απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να δώσει λύση στο θέμα των χρεών κάνοντας χρήση του δικού του νόμου.
Πηγή: metrosport.gr
«Χαιρετίζω την απόφαση»

Για πρώτη φορά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα μάλιστα από τη γενική συνέλευση των μετόχων της, πήρε επίσημη θέση σύμφωνα με την οποία υπάρχει δηλωμένη σε έγγραφα πρόθεση της, να υπαχθεί στο νόμο Ορφανού. Η «Μ» επικοινώνησε με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης χθες το απόγευμα.

Βρισκόταν στην Βουλή για την πρώτη ψηφοφορία που αφορά την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και τον πληροφόρησε γι' αυτή την εξέλιξη. «Χαιρετίζω την απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να υπαχθεί στη ρύθμιση αυτή. Από την πρώτη στιγμή είχα εκφράσει την άποψη ότι τον νόμο αυτό πρέπει να τον εκμεταλλευτεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Η θέση της ΠΑΕ

Στην χθεσινή γενική συνέλευση ο ορκωτός λογιστής Δημήτρης Πανοζάζος αποκάλυψε στο σώμα των μετόχων την απόφαση της ΠΑΕ να εκμεταλλευτεί τον νόμο υπό μια προϋπόθεση: «Εφόσον δεν δικαιωθεί στα δικαστήρια για τα χρέη προς το δημόσιο ο ΠΑΟΚ υπάρχει δηλωμένη σε έγγραφα πρόθεση της ΠΑΕ να υπαχθεί στο νόμο Ορφανού που σημαίνει ότι άμεσα θα πρέπει να καταβάλει 10,5 εκ. ευρώ και να ρυθμίσει σε δόσεις ένα ακόμη ποσό περίπου 4 εκ. ευρώ» για να συνεχίσει: «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει οφειλή στην εφορία.

Έχει εκκρεμότητα στα δικαστήρια. Περιμέναμε, όπως και στο παρελθόν, δύο διατάξεις μία για τη ρύθμιση χρεών και μία για τις εκκρεμοδικίες. Η τελευταία ρύθμιση αφορά ληξιπρόθεσμες και εκκρεμείς υποθέσεις μέχρι ύψους 1 εκ. ευρώ. Με βάση την εκτίμησή μου πρέπει να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου για να μπει στη ρύθμιση Ορφανού. Αυτό όπου μπορώ να πω είναι ότι το ποσό στο συγκεκριμένο νόμο δεν αλλάζει. Αν όλες οι υποθέσεις χαθούν στα δικαστήρια, το ποσό με βάση τη ρύθμιση Ορφανού, που θα πρέπει να πληρωθεί είναι 14,5 εκ. ευρώ".

Διαβάστε ακόμη...