Ψυχάρα από τη Δράμα!

Στη Φλωρεντία βρέθηκαν πάνω από 2.500 φίλοι του ΠΑΟΚ στο "Αρτέμιο Φράνκι" για το ματς με τη Φιορεντίνα.
Πηγή: inpaok.com
Ψυχάρα από τη Δράμα!

Το πέταλο των φιλοξενούμενων ΠΑΟΚτσήδων έκλεψε την παράσταση, αλλά η παρουσία κάποιων στα επίσημα συγκλόνισε ακόμη περισσότερο τους Ιταλούς και όχι μόνο.

Μεταξύ των χιλιάδων εκδρομέων ήταν και ο Λάμπρος Σιαμάνης (αριστερά στην κεντρική φωτογραφία με το φούτερ της Λέσχης Φίλων ΠΑΟΚ Δράμας), ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι εδώ και 30 χρόνια!

«Από την Τούμπα λείπω σπάνια, εκδρομές εντός Ελλάδας έχω πάει αρκετές, αλλά ήταν η πρώτη που βγήκα και εκτός συνόρων για την ΠΑΟΚάρα», επισήμανε ο Δραμινός ΠΑΟΚτσής από το Νευροκόπι στα «Σπορ του Βορρά» περιγράφοντας την παρθενική του εμπειρία να ταξιδέψει στο εξωτερικό για ένα ματς με τον Δικέφαλο.

Ο Λάμπρος από τη Δράμα δεν ήταν ο μόνος ΠΑΟΚτσής καθηλωμένος σε καροτσάκι που βρέθηκε στη Φλωρεντία, καθώς δίπλα του κάθονταν και ο Βασίλης από τη Θεσσαλονίκη!

Ο 52χρονος Λάμπρος Σιαμάνης καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι πριν από 30 χρόνια βγαίνοντας ζωντανός από ένα τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στο ύψος του "ΤΙΤΑΝ".

Αυτό δεν του στέρησε τη δυνατότητα να πηγαίνει στην Τούμπα.

«Στο δυστύχημα υπήρξαν τρεις νεκροί! Ήταν 21 Δεκεμβρίου 1984. Σε λίγο καιρό συμπληρώνονται 30 χρόνια. Όσα χρόνια έχει να πάρει πρωτάθλημα και ΠΑΟΚ», τόνισε με... διπλό καημό.

Καθώς ήθελε πολύ να κάνει ένα ταξίδι με τον ΠΑΟΚ και στο εξωτερικό, η Φλωρεντία ήταν η καλύτερη ευκαιρία του!

Και η εκδρομή έγινε οδικώς μαζί με τη γυναίκα του και τον φίλο του "Λάρι" (όπως είναι γνωστός στη Δράμα) επίσης μετά της συζύγου του.

«Την τρέλα για τον ΠΑΟΚ την είχα πάντα, αλλά οι καιροί ήταν δύσκολοι και στενοί οικονομικά. Εκτός από το πρόβλημά μου, είμαι οικογενειάρχης με τρία παιδιά και δεν μπορούσα να κάνω άλλη φορά μία τέτοια εκδρομή όπως τώρα στη Φλωρεντία!», εξηγεί.

Πώς του φάνηκε;

«Ήταν μία φοβερή εμπειρία! Όλο το ταξίδι αλλά και αυτό που ζήσαμε μέσα στο γήπεδο. Στο γκολ του Μάρτενς πρώτη φορά στη ζωή μου φώναξα τόσο πολύ! Οι Ιταλοί έπαθαν πλάκα! Μιλάμε για μεγάλη χαρά! Δυστυχώς δεν κερδίσαμε τελικά, αλλά πιστεύω θα προκριθούμε...», τόνισε.

Βέβαια όπως είπε: «Η πιο μεγάλη χαρά φέτος θα είναι το πρωτάθλημα! Και πιστεύω ότι μπορούμε να το πάρουμε!».

Εξέφρασε όμως και ένα παράπονο για τους παίκτες!

«Με πείραξε που ενώ στην Ιταλία βρέθηκαν τόσοι ΠΑΟΚτσήδες και δεν σταμάτησαν να τραγουδάνε μέσα στη βροχή, οι παίκτες μας μετά το ματς πήγαν μόνο μέχρι τη μέση του γηπέδου και δεν έδωσαν ούτε μία φανέλα στον κόσμο.

Μόνο ένα χειροκρότημα έκαναν ως ανταπόδοση και αυτό σαν αγγαρεία.

Ο κόσμος δίνει και την ψυχή του και αυτό με πείραξε...»

ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ!

Ο Λάμπρος Σιαμάνης όχι μόνο πήγε οδικώς στην Ιταλία για το ματς με την Φλωρεντία παρότι είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καρατσόκι, αλλά επιστρέφοντας από εκεί πήγε απευθείας και στην Τούμπα για το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου ο ΠΑΟΚ έχασε με 1-2! «Δυστυχώς φάγαμε πίκρα μετά την ματσάρα με τη Φιορεντίνα. Αλλά πάντα θα είμαστε στο πλευρό του ΠΑΟΚ και στα δύσκολα», τόνισε.

ΕΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ!

Είναι γεγονός ότι στο εξωτερικό οι παροχές σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες είναι πολύ πιο αναβαθμισμένες από ό,τι στην Ελλάδα.

«Από τη Λέσχη Φίλων ΠΑΟΚ Δράμας είχαν επικοινωνήσει με τη Φιορεντίνα για να με βάλουν στο γήπεδο με ελευθέρας, όπως και έγινε. Ο συνοδός μου, πλήρωσε εισιτήριο μόνο 10 ευρώ και μας έβαλαν σε ειδικές θέσεις κάτω από το υπόστεγο στα επίσημα του γηπέδου», περιγράφει ο Λάμπρος Σιαμάνης.

«Στην Τούμπα έχουν κάνει εκείνη την εξέδρα μπροστά από τη Θύρα 7, αλλά δεν έχουμε σκέπαστρο και με τα καροτσάκια είμαστε δύσκολα.

Χώρια ότι δεν βλέπουμε καλά από εκεί που είμαστε γιατί είναι πολύ χαμηλά.

Το προσωπικό του ΠΑΟΚ κάνει ό,τι μπορεί, αλλά θα πρέπει να μας βάλουν αλλού πιστεύω...

Δεν ζητάω θερμάστρα, αλλά ένα σκέπαστρο», καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη...