Πολιτικές «αλχημείες» για ΑΕΚ - ΠΑΟ - Πανιώνιο

Φοβερά πράγματα συμβαίνουν στην Περιφέρεια Αττικής. Ενώ προεκλογικά οι παρατάξεις του τότε περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού, και της Ρένας Δούρου μάλωναν για τις επιχορηγήσεις σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, τώρα ψηφίζουν μαζί τον προϋπολογισμό του 2015 που περιλαμβάνει τα ποσά ενίσχυσης των δύο σωματείων.
Πηγή: paok24.com
Πολιτικές «αλχημείες» για ΑΕΚ - ΠΑΟ - Πανιώνιο

Τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ βλέπει να περνά από τη Βουλή ένας νόμος τον οποίον διεκδίκησε ο ίδιος αλλά τελικά ευνοεί τους πάντες εκτός από αυτόν, στην Αθήνα η πολιτική «ομερτά» διατηρεί τις πιθανότητες να επιχορηγηθούν ο Παναθηναϊκός με 7.000.000 ευρώ, η ΑΕΚ με 20.000.000 αλλά και ο Πανιώνιος με 18.000.000 ευρώ για το Απόστολος Νικολαΐδης, την Αγιά Σοφιά και το κλειστό γυμναστήριο της οδού Αρτάκης.

Και λέμε «διατηρεί τις πιθανότητες» γιατί οι επιχορηγήσεις έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους. Το πρώτο εμπόδιο έρχεται από το ελεγκτικό συνέδριο ενώ το δεύτερο, και σημαντικότερο, είναι το υπονοούμενο που άφησε η περιφερειάρχης πως ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός θα αλλάξει μέσα στην επόμενη χρονιά γιατί έγινε βιαστικά! Φοβερά πράγματα λοιπόν. Να περνά ένας προϋπολογισμός που περιλαμβάνει επιχορηγήσεις για τις οποίες μάλωναν οι δύο μεγάλες παρατάξεις (και υπερίσχυσε αυτή που δεν ήθελε να δοθούν) αλλά στο τέλος η πλειοψηφία να λέει ότι το ότι εγκρίθηκαν δε σημαίνει και πως θα δοθούν στις ομάδες.

Η αξιοπιστία της πολιτικής σε όλο της το μεγαλείο αλλά και ένα πολιτικό φαινόμενο που πρέπει να παραδειγματίσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ οι οποίοι άκουσαν πολλές αντίστοιχες υποσχέσεις και καμία απολύτως δεν πραγματοποιήθηκε ως τώρα.

Για την ιστορία, να πούμε πως στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής παρενέβησαν και διαμαρτυρήθηκαν αρκετοί πολίτες ενώ τον προϋπολογισμό καταψήφισαν η «Λαϊκή συσπείρωση», η «Ελληνική Αυγή» και η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή». Οι Παύλος Χαϊκάλης, Θάνος Τζήμερος και Μαρία Γιαννακάκη προτίμησαν να ψηφίσουν λευκό και να κρατήσουν ουδέτερη στάση.

Διαβάστε ακόμη...