Δύο εβδομάδες που θα κρίνουν τα πάντα για Ελλάδα

Την ώρα της αλήθειας αποτελούν για το ελληνικό ποδόσφαιρο η τρίτη και η τέταρτη ευρωπαϊκή εβδομάδα της σεζόν με τα διπλά ματς απέναντι στον ίδιο αντίπαλο (εντός και εκτός) και για τις ομάδες του Τσάμπιονς αλλά και του Γιουρόπα Λιγκ.
Πηγή: sentragoal.gr
Δύο εβδομάδες που θα κρίνουν τα πάντα για Ελλάδα

Η εφετινή συγκυρία μάλιστα για τους τέσσερις εκπροσώπους μας είναι ότι αυτά τα διπλά ματς είναι στην ουσία και για τους τέσσερις με τους πιο δύσκολους θεωρητικά αντιπάλους στον όμιλό τους.

Η ουσία είναι ότι μπροστά μας αυτή και την αμέσως επόμενη ευρωπαϊκή εβδομάδα βρίσκονται τέσσερα πολύ δύσκολα σετ διπλών παιχνιδιών για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης απέναντι σε τέσσερις πολύ δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες με παράδοση στις διοργανώσεις της UEFA, όπως η Γιουβέντους, η Αϊντχόφεν, η Φιορεντίνα και η Τότεναμ.

Πρόκειται για το διάστημα το οποίο θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη την εφετινή χρονιά και θα τη χαρακτηρίσει είτε ως επιτυχημένη είτε ως αποτυχημένη, δημιουργώντας το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου μια εντελώς διαφορετική κατάσταση στη βαθμολογία της UEFA.

Στις δύο αυτές εβδομάδες με τα πολύ δύσκολα ματς για τις ομάδες μας, η 12η Τουρκία θα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει εκμεταλλευόμενη όχι τόσο τα δύο ματς της Γαλατασαράι στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντόρτμουντ όσο τα ματς της Μπεσίκτας και της Τράμπζονσπορ στο Γιουρόπα με Παρτιζάν και Λόκερεν.

Από την άλλη πλευρά, για την 11η Ελβετία που επίσης είναι κοντά μας στο ξεκίνημα της τρίτης ευρωπαϊκής εβδομάδας μπορεί τα ματς στο Γιουρόπα να είναι δύσκολα για τις ομάδες της (Γιουνγκ Μπόις και Ζυρίχη θα τεθούν απέναντι σε Νάπολι και Βιγιαρεάλ αντίστοιχα), αλλά υπάρχουν τα δύο ματς πρόκρισης της Βασιλείας απέναντι στη βουλγαρική Λουντογκόρετς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αλήθεια είναι ότι αν δεν υπάρξουν οι απαραίτητες υπερβάσεις στα επόμενα οχτώ «ελληνικά» ματς στην Ευρώπη, τότε τα περιθώρια θα στενέψουν πολύ, γιατί οι προϋποθέσεις δεν θα είναι καθόλου ευνοϊκές ούτε ως προς τη συνέχεια των ομάδων μας μετά τον Δεκέμβριο.

Από την άλλη πλευρά στον διπλανό πίνακα μπορείτε να δείτε και το πόσο δύσκολα διαμορφώνεται η κατάσταση για τη χώρα μας από την επόμενη περίοδο με βάση τα τωρινά δεδομένα. Με την Ελλάδα να κυνηγάει πολύ περισσότερο σε σχέση με εφέτος, αφού στο τέλος της χρονιάς θα βγάλει πολύ καλή σεζόν από την τρέχουσα πενταετία της...

Η βαθμολογία της UEFA

(Φέτος)
10. Βέλγιο 31,800
11. Ελβετία 30,575
12. Τουρκία 29,800
13. Ελλάδα 29,500
14. Τσεχία 27,875
15. Ρουμανία 24,799

(Και του... χρόνου)
10. Ολλανδία 26,646
11. Τουρκία 25,200
12. Ελβετία 24,675
13. Τσεχία 24,375
14. Ελλάδα 21,900
15. Ρουμανία 21,633

Και οι δύο βαθμολογίες (2014-15 και 2015-16) θα διαμορφωθούν από τα αποτελέσματα της εφετινής σεζόν

Ανδρέας Δημάτος

Διαβάστε ακόμη...