Εχει ετοιμότητα που ξαφνιάζει ο ΠΑΟΚ

Μπορεί να μην τον περιμέναμε, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος.
Πηγή: metrosport.gr
Εχει ετοιμότητα που ξαφνιάζει ο ΠΑΟΚ

Τον βλέπεις πώς παίζει και αν δεν γνωρίζεις λεπτομέρειες για το υλικό του, ή για τον χρόνο που λειτουργούν στο ίδιο περιβάλλον παίκτες και προπονητής, θα σκεφτείς ότι πρόκειται για μια ομάδα που χτίζεται επί 2-3 χρόνια, που έχει έναν κορμό στον οποίο γίνονται κάποιες προσθαφαιρέσεις και πως αυτή η ομάδα είναι πιστή σε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία.

Είναι απίστευτη η χημεία που εμφανίζει να διαθέτει ο ΠΑΟΚ. Είναι εκπληκτικό το πόσο ομοιογενής, πόσο συμπαγής είναι. Ωρες-ώρες οι παίκτες του βγάζουν τέτοιες συνεργασίες, τέτοιους αυτοματισμούς, που λες ότι τα δουλεύουν πολύ καιρό αυτά τα πράγματα.

Εχει ο ΠΑΟΚ μια ετοιμότητα που ξαφνιάζει. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για το χρόνο κατά τον οποίο την απέκτησε, δεδομένου ότι είναι μια ομάδα από την οποία έφυγαν πολλοί παίκτες το περασμένο καλοκαίρι.

Βέβαια, σωστά επισημαίνουν οι περισσότεροι ότι, πράγματι, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που μας αρέσει να την βλέπουμε να δημιουργεί, να σκοράρει, να κερδίζει με άνεση, αλλά, από την άλλη πλευρά οφείλουμε να είμαστε και λιγάκι υπομονετικοί για να δούμε αν θα έχει διάρκεια, αν θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικός και απέναντι σε καλύτερους αντιπάλους, αν θα διαθέτει σταθερότητα.

Σωστά, έτσι είναι. Δεν γίνεται από το δείγμα ενός μόνο μήνα, του πρώτου της νέας σεζόν, να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

Είναι ζητούμενο αν ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο και τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και τους επόμενους μήνες. Είναι ζητούμενο αν θα μπορεί με επιτυχία να διαχειρίζεται προβλήματα, τραυματισμούς, κάρτες, αρνητικά αποτελέσματα.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, κι αυτό, νομίζω, είναι το πιο ενδιαφέρον της ιστορίας, σημασία έχει να δούμε και πώς θα αντιδράσουν οι άλλες ομάδες στην περίπτωση κατά την οποία ο ΠΑΟΚ μείνει στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός, που έχει μάθει μόνο να τον κυνηγάνε και όχι να κυνηγάει αυτός τους άλλους, θα αντέξει αν ο ΠΑΟΚ διατηρηθεί στην κορυφή, ή θα φορτωθεί πίεση άγνωστη γι' αυτόν, που θα του κάνει τη ζωή δύσκολη;

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι μπαίνουν πολλά ζητήματα και, μάλιστα, από εκεί που δεν το περιμέναμε.

Ωραία, όμως, είναι να υπάρχουν τέτοια ερωτήματα, γιατί, πολύ απλά, κάνουν πιο ωραίο το πρωτάθλημα. Του προσδίδουν ενδιαφέρον που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, αφού ήταν απαντημένα τα προαναφερθέντα ερωτήματα από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές.

Δημήτρης Κανελλάκης

Διαβάστε ακόμη...