«Επικίνδυνη η Ντιναμό»

Ο Μανουέλ Μασάδο είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του τη σεζόν 2011-12.
Πηγή: inpaok.com
«Επικίνδυνη η Ντιναμό»

Πού θυμηθήκαμε τον Πορτογάλο τεχνικό;

Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στον πάγκο της Νασιονάλ Μαδέιρα, την οποία απέκλεισε η Ντιναμό Μινσκ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ για να βρεθεί τώρα στον δρόμο του ΠΑΟΚ στους ομίλους.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα την Πέμπτη και ο Μανουέλ Μασάδο μιλώντας στα «Σπορ του Βορρά» σκιαγράφησε με λεπτομέρειες το προφίλ των Λευκορώσων επισημαίνοντας ότι διαθέτουν μία πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα.

-Ως προπονητής της Νασιονάλ Μαδέιρα παίξατε με την Ντιναμό Μινσκ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά αποκλειστήκατε. Τώρα οι Λευκορώσοι κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο με τον ΠΑΟΚ και την Πέμπτη ο Δικέφαλος τους υποδέχεται στην Τούμπα. Τι ομάδα είναι η Ντιναμό Μινσκ;

«Είναι ένας καλός και πολύ επικίνδυνος αντίπαλος. Έχοντας δουλέψει στην Ελλάδα τη σεζόν 2011-12 μπορώ να πω ότι αν η Ντιναμό βρισκόταν στο ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν μεταξύ 4ης και 6ης θέσης. Αυτό που την κάνει πιο επικίνδυνη τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι έχει δώσει πολλά επίσημα παιχνίδια, καθώς το πρωτάθλημα Λευκορωσίας έχει φτάσει στα πλέι οφ του και έχει δουλέψει περισσότερο ως ομάδα. Έχει πολύ καλά στοιχεία και δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να την υποτιμήσει. Στην Ελλάδα η Ντιναμό Μινσκ θα ήταν μία ομάδα που θα πάλευε για την είσοδό της στα πλέιο οφ...»

-Στην εντός έδρας ήττα σας από την Ντιναμό με 2-3, ο Σαλόζε Ουντότζι πέτυχε δύο γκολ. Είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ομάδας της Λευκορωσίας;

«Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σίγουρα είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Ντιναμό. Βελτιώθηκε πολύ από τότε που τον θυμάμαι στην Ελλάδα. Έχει ταχύτητα και πολύ καλά τελειώματα. Ξέρει να παίζει εξαιρετικά στο ένας με έναν και η καλή τεχνική του κατάρτιση σε συνδυασμό με την ταχύτητά του, τον βοηθάνε να δημιουργεί φάσεις και μόνος του. Θέλει σίγουρα μεγάλη προσοχή».

ΤΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΥΛΑΚΗ

Στο πρώτο παιχνίδι της Νασιονάλ Μαδέιρα με την Ντιναμό Μινσκ, σφύριξε ένας Έλληνας διαιτητής, ο Μιχάλη Κουκουλάκης. Μάλιστα οι Λευκορώσοι άνοιξαν το σκορ με ένα πέναλτι που έδωσε και τελικά κέρδισαν με 2-0. Ο Μασάδο είχε παράπονα από αυτόν! «Τον διαιτητή τον θυμάμαι και από την Ελλάδα. Το πέναλτι που έδωσε σε βάρος μας ήταν αμφισβητούμενο. Αλλά τα παράπονα που είχαμε ήταν ότι δεν μας έδωσε δύο πέναλτι που έγιναν υπέρ μας!», τόνισε και πρόσθεσε: «Ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα στα πλέι οφ, αν δεν χάναμε με 2-0 στο πρώτο ματς, αλλά η Ντιναμό ήταν πιο έτοιμη αγωνιστικά από εμάς και τελικά κέρδισε και στο 2ο παιχνίδι στην έδρα μας, παρότι είχαμε προηγηθεί...»

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

-Η Ντιναμό δεν χρησιμοποιεί στην Ευρώπη τη φυσική της έδρα στο Μινσκ, αλλά αγωνίζεται στο Μπόρισοφ. Αυτό την επηρεάζει καθόλου;

«Όχι, δε μου φάνηκε να επηρεάζεται από αυτό. Είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα που προσπαθεί να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο με οργανωμένες επιθέσεις και εντός αλλά και εκτός έδρας. Αυτό που αλλάζει είναι ίσως ο σχηματισμός της όταν παίζει εκτός έδρας».

-Τι εννοείτε; Παίζει άλλο σύστημα εντός έδρας και άλλο εκτός;

«Όταν έπαιξε με εμάς, αυτό έγινε. Στην έδρα της έπαιξε 4-3-3 ενώ όταν ήρθε στην Πορτογαλία προτίμησε το 3-4-3 το οποίο ουσιαστικά γίνεται 5-4-1 όταν αμύνεται. Αλλά επειδή είχα παρακολουθήσει και άλλα παιχνίδια της το 4-3-3 κάποια φορές είναι 4-2-3-1 ή 4-1-4-1».

«ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑΜΟ»

-Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ περισσότερο;

«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει πολλά πράγματα και κυρίως δεν πρέπει να υποτιμήσει την Ντιναμό. Είναι καλή και συμπαγής ομάδα και οι παίκτες της έχουν μάθει να παίζουν καλά μαζί. Ξέρουν καλά τους ρόλους τους και βγάζουν καλή χημεία. Έχουν αυτογνωσία και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο για να πάρουν αυτό που θέλουν».

-Όταν λέτε ότι είναι συμπαγής ομάδα, παίζει κλειστά και προτιμάει τις αντεπιθέσεις;

«Όχι. Το συμπαγής πάει στην ομοιογένεια που έχει, την καλή οργάνωση και την καλή χημεία. Προτιμάει να επιτίθεται οργανωμένα. Οι παίκτες ξέρουν τους ρόλους τους και κινούνται καλά στους χώρους και χωρίς την μπάλα. Δεν κάνουν μακρινές μπαλιές από την άμυνα, αλλά προτιμούν να παίζουν και παίζουν οργανωμένα και με υπομονή. Δεν έχουν όμως τόσο καλό πρέσινγκ και αμυντικά έχουν κενά».

- Τι συμβουλή θα δίνατε στον ΠΑΟΚ;

«Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι να είναι υπομονετικός, να μην βιαστεί στο παιχνίδι, καθώς η Ντιναμό είναι επικίνδυνη ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Ξέρει να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου και γι' αυτό ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποφύγει τα λάθη».

-Τον ΠΑΟΚ τον έχετε παρακολουθήσει φέτος ή τα τελευταία χρόνια;

«Όχι, δεν έχω καθαρή εικόνα για το ελληνικό πρωτάθλημα και άρα για τον σημερινό ΠΑΟΚ. Έχω μία γενική εικόνα, ξέρω ποιος πήρε το πρωτάθλημα στη χώρα σας, ποιος το Κύπελλο, ποιες ομάδες παίζουν στην Ευρώπη, αλλά δεν έχω μελετήσει τις ελληνικές ομάδες... Πιστεύω όμως ότι ο ΠΑΟΚ της σεζόν 2011-12 που είχα γνωρίσει (σ.σ.: ήταν η σεζόν με προπονητή τον Μπόλονι) είναι καλύτερος από τη σημερινή Ντιναμό Μινσκ. Ελπίζω αυτή η σύγκριση να σας βοηθάει να βγάλετε κάποια συμπεράσματα για τη δυναμικότητα των Λευκορώσων».

«ΟΙ 4 ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΜΟ»

Ο Μανουέλ Μασάδο υπέδειξε ως πιο επικίνδυνους παίκτες της Ντιναμό Μινσκ τους Σίμοβιτς (Νο 4), Ουντότζι (Νο 15), Στάσεβιτς (Νο 22) και Αντάμοβιτς (Νο 88).

«Αυτοί οι τέσσερις παίκτες χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή από όλους. Ο καθένας ξέρει καλά τον ρόλο του και μπορούν να κάνουν μεγάλες ζημιές», τόνισε ο Πορτογάλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σαλόζε Ουντότζι έχει φέτος 12 γκολ και 7 ασίστ και ο Ιγκόρ Στάσεβιτς 12 γκολ και 14 ασίστ!

Αυτοί οι δύο αγωνίζονται στις πτέρυγες της Ντιναμό Μινσκ, ο Αντάμοβιτς είναι ο σέντερ φορ και ο Σίμοβιτς ο καλύτερος αμυντικος χαφ της ομάδας.

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΝΟ!

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Μασάδο ως προπονητής της Ακαδέμικα Κοΐμπρα είχε φέρει τον Λίνο για πρώτη φορά στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2006!

«Με γυρίζετε 8 χρόνια πίσω... Όντως εγώ είχε επιλέξει τον Λίνο για την Ακαδέμικα και συνεργαστήκαμε μία σεζόν καθώς αμέσως πήρε μεταγραφή στην Πόρτο. Μέσα στο καλοκαίρι που πέρασε, επέστρεψε στην Ακαδέμικα μετά από αρκετά χρόνια στον ΠΑΟΚ και τον είδα ξανά από κοντά καθώς είχαμε παίξει ένα φιλικό προετοιμασίας απέναντι στην ομάδα του. Μπορεί να είναι 37 ή 38 ετών αλλά έχει ακόμη την ποιότητα αλλά και την φυσική κατάσταση για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Ήταν πάντα εξαιρετικός παίκτης», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη...