Ο ΠΑΟΚ και τα πλέι οφ (vds)

Δύο προκρίσεις και δύο αποκλεισμούς μετρά ο "Δικέφαλος" στις τέσσερις φορές που έχει συμμετάσχει στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης.
Πηγή: contra.gr
Ο ΠΑΟΚ και τα πλέι οφ (vds)

Από το 2009 και έπειτα που ο "Δικέφαλος" βγήκε και πάλι στο ευρωπαϊκό προσκήνιο έχει χαρίσει στους οπαδούς του μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές (Τότεναμ, Φενέρ), αλλά και μερικές πίκρες. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

20 και 27 Αυγούστου 2009

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Χέρενφεϊν για τα πλέι οφ του Europa League, αφού εχει αποκλείσει στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου τη νορβηγική, Βαλερένγκα. Το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα θα λήξει ισόπαλο (1-1) και στη συνέχεια ο "Δικέφαλος" θα χάσει την πρόκριση μέσα στην Ολλανδία, αν και θα παίξει αρκετά καλά. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα στο "Αμπντε Λέστρα" ήταν 0-0 και αυτό άφησε μια αρκετά πικρή γεύση στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

19 και 26 Αυγούστου 2010

Η πιο... αντρίκεια πρόκριση του ΠΑΟΚ! Μπορεί ο Άγιαξ να "χάλασε" το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ στις λεπτομέρειες, αλλά η Φενέρμπαχτσε δεν κατάφερε να κρατήσει τον καλύτερο ΠΑΟΚ της τελευταίας δεκαετίας εκτός Ευρώπης. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια... 1-0 στην Τούμπα, 1-1 μέσα στην Τουρκία και ο "Δικέφαλος" στους ομίλους του Europa League.

18 και 25 Αυγούστου 2011

Ο ΠΑΟΚ αποκλείει για ακόμη μία χρονιά την Βαλερένγκα στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και στον δρόμο του βρίσκει την Καρπάτι Λβιβ από την Ουκρανία. Παρά τους κινδύνους που κρύβει η κλήρωση με οποιαδήποτε άγνωστη στο ευρύ κοινό ομάδα, ο "Δικέφαλος" με μία νίκη στην Τούμπα (2-0) και με μία ισοπαλία (1-1) στην Ουκρανία προκρίνεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στους ομίλους του Europa.

23 και 30 Αυγούστου 2012

Η πιο πικρή συμμετοχή του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Europa League. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη βγάζει εκτός διοργάνωσης την Μπνέι Γιεχούντα στον τρίτο προκριματικό και για να περάσει στους ομίλους θα πρέπει να κάνει το ίδιο και με την Ραπίντ Βιέννης. Το πρώτο ματς στην Τούμπα θα λήξει με νικητή τον ΠΑΟΚ (2-1), αλλά η ρεβάνς της Βιέννης είναι ο απόλυτος εφιάλτης. Ήττα με κάτω τα χέρια (3-0) και αποκλεισμός.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΟΚ ναι μεν βρέθηκε στους ομίλους του Europa League, αλλά όχι από τα πλέι οφ αυτής της διοργάνωσης, αφού αποκλείστηκε από την Σάλκε στο πλαίσιο των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε ακόμη...