«Πάντρεμα νεαρών και ποιοτικών»

Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τουρσουνίδης για το σχεδιασμό και τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η ομάδα. Τόνισε πως πρέπει να υπάρξει ένα πάντρεμα νέων αλλά και ποιοτικών έξυπνων ποδοσφαιριστών.
Πηγή: arenafm.gr
«Πάντρεμα νεαρών και ποιοτικών»

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Τουρσουνίδης:

Για τις ανανεώσεις των μικρών παικτών από τον Άγγελο Αναστασιάδη: "Είναι ένα καλό στοιχειό της ομάδας το ότι ο ΠΑΟΚ έχει κάλους ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες. Έχουν δείξει πως έχουν το ταλέντο και την ικανότητα και για αυτό έγιναν οι κινήσεις να δέσουν τα παιδιά και να δείξει η ΠΑΕ ότι τους υπολογίζει και ότι έχουν όλα τα εχέγγυα για να προσφέρουν στην πρώτη ομάδα".

Για τους παίκτες που πρέπει να αποκτηθούν: "Οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται αλλά σωστά. Τα δύο τελευταία χρόνια ο κ. Σαββίδης έριξε αρκετά χρήματα και δυστυχώς δεν ήρθαν οι ποδοσφαιριστές που θα έκαναν την διαφορά και θα έδιναν αυτό που περιμέναμε όλοι εκτός από εξαιρέσεις. Μια ομάδα πρέπει να έχει μεγάλους και καλούς ποδοσφαιριστές. Αν γίνει ένα πάντρεμα με τους νεαρούς θα έχουμε ότι καλύτερο. Ούτε μόνο νεαροί αλλά και ούτε μόνο μεταγραφές".

Για τον Ράσβαν Ρατς: "Το βιογραφικό του πολύ καλό, έμπειρος ποδοσφαιριστής, θέλω να πιστέψω πως θα βοηθήσει αλλά αυτά φαίνονται στο γήπεδο. Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να πλαισιωθεί και από άλλους μεγάλους και ποιοτικούς παίκτες".

Για το κορμό που πρέπει να χτίσει η ομάδα: "Έτσι όπως το βλέπω εγώ οι ομάδες δένονται με έναν πάρα πολύ καλό κορμό. Ένα στόπερ, ένα αμυντικό χαφ, ένα δεκάρι και έναν επιθετικό. Ο κορμός και ο άξονας της ομάδας είναι το Α και το Ω. Πρέπει να δούμε και τι θα γίνει με Στοχ και Νάτχο που είναι ερωτηματικά. Έχει εικόνα ο Άγγελος και θα πράξει ανάλογα".

Για τον προπονητή Άγγελο Αναστασιάδη: "Εκεί που δίνει βαρύτητα είναι τα αποδυτήρια και οι καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές. Ένα προσόν που έχει είναι να κερδίζει ότι καλύτερο στο γήπεδο. Προσπαθεί να βγάλει το 100% άσχετα από κάποιες προστριβές που μπορούν να υπάρξουν. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τους ως προπονητής. Έχουν περάσει πολλά χρόνια τώρα. Έχουν αλλάξει τα πράγματα το ποδόσφαιρο τα δεδομένα και οι απαιτήσεις. Όλοι στον ΠΑΟΚ φανταζόμαστε μια ομάδα διαφορετική. Σε αυτό πάνω πρέπει να χτιστεί ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον Αναστασιάδη. Πλέον δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Πρέπει να δημιουργήσει μια ικανή ομάδα. Πρέπει να έρθουν μεγάλοι και ικανοί ποδοσφαιριστές στον ΠΑΟΚ. Τρεις – τέσσερις Παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά".
Για το αν πρέπει να ανανεώσει ο Λίνο: "Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Αγωνιστικά έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα, η ηλικία του δεν είναι για διετές συμβόλαιο αλλά έχει προσφέρει πολλά και αν υπάρχει διάθεση μπορεί να παραμείνει στην ομάδα. Με αυτά που μας έχει δείξει το παιδί όσο και να παίζει είναι πως έχει διάθεση να προσφέρει. Σίγουρα δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να στηριχθεί ο ΠΑΟΚ ηλικιακά. Αν υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές καλό είναι να το ανανεώσει".

Για τους Νάτχο και Στοχ: "Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Είναι ερωτηματικό τα μεγάλα συμβόλαια που έχουν. Εγώ είμαι κατά των δανεικών ποδοσφαιριστών. Το ρόστερ πρέπει να είναι αποκλειστικά αφοσιωμένο με συμβόλαια στον ΠΑΟΚ. Αυτό το βλέπω και από πιο παλιά να γίνεται".

Για το θέμα του Σαλπιγγίδη: "Υπάρχει ένα πρόβλημα του Δημήτρη με τους περισσότερους οργανωμένους λόγο των καταστάσεων με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα σταματήσει ποτέ, δεν μπορεί να λυθεί, ο κόσμος έχει την άποψη του. Ο ποδοσφαιριστής το βλέπει διαφορετικά. Ο Άγγελος πιστεύω να βοηθήσει, ξέρει τον Δημήτρη πολύ καλά και πρέπει να σταματήσει αυτό. Επηρεάζεται ο παίκτης και η ομάδα. Έχει μπει πολλές φορές μπροστά η διοίκηση. Είναι ένα αγκάθι στην ομάδα".
Για το αν του έγινε πρόταση να γίνει σκάουτερ στον ΠΑΟΚ: "Δεν μου έγινε καμία απολύτως πρόταση. Καμία συζήτηση...".

Διαβάστε ακόμη...