Εισαγγελείς, κάμερες και σκυλιά

«Ο φόβος φυλάει τα έρημα» και η Αστυνομία, στην προσπάθειά της να αποτρέψει συγκεντρώσεις φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο ανήμερα του τελικού Κυπέλλου, κλείνει τον σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών του «Δικέφαλου του Βορρά» στην Ομόνοια.
Πηγή: ethnos.gr
Εισαγγελείς, κάμερες και σκυλιά

Από το βράδυ της Παρασκευής ο σύνδεσμος θα κατεβάσει ρολά, ενώ και στους γύρω δρόμους θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αστυνόμευση. Αυτό αποφάσισε η ΕΛ.ΑΣ και ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού, εκπροσώπων της ΕΠΟ και της Αστυνομίας, αλλά των προέδρων των δύο φιναλίστ, Γ. Αλαφούζου και Ζ. Βρύζα.

Στο ΟΑΚΑ θα βρεθούν τρεις εισαγγελείς, θα τεθούν σε λειτουργία όλες οι κάμερες του Ολυμπιακού Σταδίου, ενώ θα επιστρατευθούν και τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επεσήμανε στους παρευρισκομένους ότι «δεν πρέπει να επαναληφθούν τα φαινόμενα της Τούμπας», με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ζ. Βρύζα, να απαντά: «Καταδικάζουμε τα επεισόδια, αλλά ο Ολυμπιακός δεν δικαιούται να μιλάει...».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ζήτησε από τους δύο φιναλίστ να μη δυναμιτίσουν το κλίμα και τόνισε ότι θα πρέπει να προστατεύσουν το ποδόσφαιρο, προκαλώντας την αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος άφησε αιχμές κατά της ΕΠΟ, ισχυριζόμενος πως «δεν φταίνε μόνο οι παράγοντες των ομάδων για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

Στο μεταξύ, χθες ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά του ΠΑΟΚ για όσα συνέβησαν τη Μ. Τετάρτη στον επαναληπτικό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κλήθηκε για εκτεταμένα επεισόδια και κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών, τιμωρία της έδρας του για 2-3 αγώνες και «βαρύ» χρηματικό πρόστιμο. Αν υπάρξει αφαίρεση βαθμών, διίστανται οι απόψεις για πότε θα την... εκτίσει. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να αφαιρεθούν από την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, άλλοι πως θα πρέπει να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με λιγότερους βαθμούς.

Διαβάστε ακόμη...