Το μεγάλο όνειρο του Τσαϊρέλη

Την επιθυμία του να παίξει στην Εθνική ομάδα μπάσκετ εξέφρασε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο Μιχάλης Τσαϊρέλης.
Πηγή: paok24.com
Το μεγάλο όνειρο του Τσαϊρέλη

Αυτό είναι το μεγάλο όνειρο του φόργουορντ του ΠΑΟΚ, που θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν και σίγουρα μία θέση στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας.

Η βελτίωση που έχει παρουσιάσει ο Τσαϊρέλης είναι εντυπωσιακή. Τα νούμερά του φέτος σχεδόν έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι και είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερα από την σεζόν 2011-12, προτού δηλαδή έρθει στον ΠΑΟΚ. Ο Τσαϊρέλης πετυχαίνει φέτος 12,6 πόντους ανά αγώνα και παίρνει περίπου 5 ριμπάουντ στο παιχνίδι, αριθμοί ικανοί να τον τοποθετήσουν στη λίστα με τους κορυφαίους Έλληνες του πρωταθλήματος. Ο Τσαϊρέλης είναι τρίτος Έλληνας σκόρερ στο πρωτάθλημα πίσω από Γκαγκαλούδη και Χαραλαμπίδη και τρίτος σε ριμπάουντ, μετά τους Μπόγρη και Ασημακόπουλο.

Η βελτίωσή του δεν επιβεβαιώνεται μόνο από τα νούμερα (12,6 πόντοι φέτος, έναντι 8,4 πέρσι και 4,8 ριμπάουντ, ενώ είχε 3,1 πέρσι), αλλά και από την συμμετοχή του για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο All Star Game του πρωταθλήματος και το γεγονός ότι είναι βασικό στέλεχος του ΠΑΟΚ για δεύτερη σεζόν.

Και όμως, δύο χρόνια πιο πριν είχε μόλις 3,2 πόντους ανά αγώνα και 1,9 ριμπάουντ. Η συμμετοχή του στον ΠΑΟΚ άλλαξε τα δεδομένα και το ενδεχόμενο να κληθεί στην Εθνική ομάδα, εκτός από δικό του όνειρο μοιάζει να είναι και κάτι πολύ φυσιολογικό. Στην προκειμένη περίπτωση βεβαίως μιλάμε για φυσιολογικές καταστάσεις σε μία Εθνική ομάδα που δεν έχει ακόμη προπονητή!

Να σημειωθεί ότι ο Τσαϊρέλης είχε ανελλιπή παρουσία στις μικρές Εθνικές ομάδες, αλλά η τελευταία του συμμετοχή με το εθνόσημο έγινε στον Αύγουστο του 2008, όταν με την Εθνική νέων ανδρών συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ που έγινε στη Λετονία.

Διαβάστε ακόμη...