"Να γίνει ένα καλό παιχνίδι"

O Mάκης Χάβος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στον ημιτελικό της Μ. Τετάρτης του ΠΑΟΚ με τον Ολύμπιακό αλλά και στον τελικό του επόμενου Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό...
Πηγή: gazzetta.gr
"Να γίνει ένα καλό παιχνίδι"

Διαβάστε τα όσα είπε:

Τις μεγάλες ομάδες πως τις είδατε;  

Ο Ολυμπιακός μέχρι την Μάντσεστερ έκανε εκπληκτική σεζόν, αλλά εκεί άδειασε. Έχασε τον ρυθμό του και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία κάποια πράγματα. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, με την αλλαγή στον πάγκο του ξύπνησε και βελτιώθηκε. Αξιοποιήθηκαν καλύτερα οι παίκτες και βλέπουμε καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Θα πάει και στον τελικό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Τέλος, πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον κ. Αναστασίου, που έχτισε από την αρχή τον Παναθηναϊκό και μέσα σε πολύ μικρό διάστημα παρουσίασε μία αξιόλογη ομάδα. Είχε σταθερότητα, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και φαινόταν στο γήπεδο η δουλειά. Ήξερε τι ήθελε και τι ζητούσε, με φιλοσοφία και πλάνο στο παιχνίδι. Αυτό που λέμε ομάδα του προπονητή. 

Παρακολουθήσατε το παιχνίδι στην Τούμπα, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό; Ποια είναι η γνώμη σας για τα... έκτροπα που παρακολουθήσαμε;  

Όταν κάθεσαι να δεις ένα τέτοιο ματς, με τόσο μεγάλες ομάδες, περιμένεις να δεις ωραίο ποδόσφαιρο και θέαμα. Αυτό όμως δεν το είδαμε. Είναι πραγματικά στενάχωρο να βλέπεις έμπειρους παίκτες, διεθνής, να τσακώνονται όλη την ώρα, να διακόπτεται το παιχνίδι συνέχεια και να μην παίζεται μπάλα. Χάνεται το νόημα.

Και παράλληλα είχε η τηλεόραση τον τελικό στην Ισπανία και η σύγκριση ήταν άσχημη. Βλέπεις εκεί με πόσο πάθος έπαιζαν, τι ρυθμός υπήρχε, με καθαρό ποδόσφαιρο... Κάποια ομάδα έπρεπε να πάρει το Κύπελλο, το πήρε η Ρεάλ, αλλά οι παίκτες έφυγαν αγκαλιασμένοι. Πας σε μία έδρα και οι αντίπαλοι βρίζουν, συμπεριφέρονται άσχημα... Άντε να πάρεις το παιδί σου να πας να δεις ποδόσφαιρο εκεί. Δεν γίνεται. 

Η μπάλα είναι χαρά, έτσι πρέπει να το βλέπουμε και να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Μπορεί, βέβαια, μέσα στο άγχος και την αγωνία να ξεφύγεις λίγο, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι η εξαίρεση τουλάχιστον. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αν αγαπάμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε να έχει μέλλον. 

Θα επηρεάσει, ίσως, αυτό το γεγονός την Εθνική μας ομάδα; 

Είμαι σίγουρος πως τα παιδιά που τσακώθηκαν και ειδικά οι διεθνής, θα το έχουν μετανιώσει. Ο Κατσουράνης και ο Μανιάτης είναι έμπειρα παιδιά, οπότε νομίζω πως ήδη θα θεωρείται λήξαν το όλο θέμα. Η Ελλάδα θα τα πάει καλά, νομίζω, στην Βραζιλία, έχουμε μία σταθερή και δεμένη ομάδα, ο Σάντος έχει βρει την χημεία και θα εκμεταλλευτεί τα όπλα μας. Όλοι οι αντίπαλοί μας θα δυσκολευτούν για να μας νικήσουν. 

Θα θέλατε να βρεθείτε κάποια στιγμή στον πάγκο της Εθνικής; 

Σίγουρα η Εθνική, είτε είσαι παίκτης, είτε προπονητής, πάντα είναι τιμή και προτεραιότητα. Όμως, πιστεύω θέλει πολύ μεγάλη εμπειρία για να γίνεις ομοσπονδιακός, δεν είναι απλό. Δεν έχεις την καθημερινή τριβή και αυτό είναι που σου δένει τα χέρια. Και σε υψηλό επίπεδο, αν δούμε, μόνο τώρα τελευταία έχουμε μερικούς νέους τεχνικούς που ανέλαβαν Εθνικές ομάδες. 

Μία πρόβλεψη για τον τελικό του Κυπέλλου; 

Παίζουν δύο πολύ δυνατές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ το ήθελε πολύ, επιστρέφει μετά από 11χρόνια σε τελικό, ενώ και ο Παναθηναϊκός έδειξε στο γήπεδο πως άξιζε να είναι εκεί. Πρόβλεψη δεν μπορώ να κάνω, αλλά έχω μία ευχή. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι, με θέαμα και όχι φασαρίες. Να κερδίσει το ποδόσφαιρο. Σαν Έλληνες, δε πρέπει να δείχνουμε τέτοια εικόνα προς τα έξω, πρέπει να εκπέμπουμε πολιτισμό. Γιατί με τις διακρίσεις της Εθνικής, αλλά και των ομάδων μας, η Ευρώπη παρακολουθεί πλέον την Ελλάδα. Η εικόνα μας πρέπει να είναι ανάλογη με την ιστορία μας. 

 

Διαβάστε ακόμη...