Η Εθνική θέλει να αποτρέψει το κλίμα του EURO 2008

Κίνδυνος να δηλητηριαστεί το κλίμα στην Εθνική ομάδα, σχεδόν δύο μήνες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, ελλοχεύει μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στον επαναληπτικό ημιτελικό αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού με αρνητικούς πρωταγωνιστές διεθνείς ποδοσφαιριστές.
Πηγή: ethnos.gr
Η Εθνική θέλει να αποτρέψει το κλίμα του EURO 2008

Και επειδή στο πρόσφατο παρελθόν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει πληγεί από τέτοιες καταστάσεις, στην ΕΠΟ ανέλαβαν δράση.

Θυμίζουμε ότι η αποστολή της «γαλανόλευκης» που ταξίδεψε το 2008 στην Αυστρία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν επηρεασμένη από τη «διαμάχη» Ολυμπιακού και ΑΕΚ, που είχε επεκταθεί και στις τάξεις των παιχτών, λόγω της περιβόητης υπόθεσης Βάλνερ. Αυτό αποδείχτηκε και από την αγωνιστική συμπεριφορά, καθώς η Εθνική ομάδα υπέστη τρεις ήττες (Σουηδία, Ρωσία, Ισπανία) και αποκλείστηκε σχεδόν «αμαχητί», παρότι βρέθηκε στη διοργάνωση με τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Προκειμένου, λοιπόν, να αποφευχθούν παρόμοια γεγονότα, ήδη το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας ξεκίνησε επαφές με τους διεθνείς ποδοσφαιριστές του «Δικέφαλου του Βορρά» και των «ερυθρολεύκων» και κυρίως με αυτούς που με τη συμπεριφορά τους έδωσαν αφορμές και πρωτοστάτησαν σε εντάσεις που ξέφυγαν από τα επιτρεπτά όρια.

Το προηγούμενο διάστημα ο τεχνικός διευθυντής Τάκης Φύσσας είχε προσωπική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των διαφημιστικών σποτ των χορηγών της Εθνικής ομάδας, με τους Μανωλά, Μανιάτη, Σάμαρη, Σαλπιγγίδη, Τζαβέλλα, Κατσουράνη και Αθανασιάδη, στους οποίους επέστησε την προσοχή, τονίζοντας ότι θα πρέπει να διαφυλάξουν τους εαυτούς τους αλλά και την Εθνική ομάδα. Μάλιστα, σε ορισμένους εξ αυτών τόνισε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και τους ζήτησε «να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

Ωστόσο, κάποιοι φάνηκαν ανυπάκουοι, προκαλώντας πλέον με τη στάση τους δυσαρέσκεια τόσο στον πρόεδρο της ομοσπονδίας Γιώργο Σαρρή όσο και στον Φερνάντο Σάντος.

Το βράδυ της Τετάρτης ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος θα έρθει στην Αθήνα το επόμενο Σαββάτο για να παρακολουθήσει τον τελικό ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού. Μάλιστα, ζήτησε και θα πάρει το DVD του προχθεσινού αγώνα, έτσι ώστε να παρακολουθήσει «ιδίοις όμμασι» τα γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας. Είναι εξαιρετικά πιθανό ο Πορτογάλος προπονητής να αναλάβει πρωτοβουλίες για να πέσουν οι τόνοι και δεν αποκλείεται ακόμα και ραντεβού με τους διεθνείς παίχτες των δύο ομάδων.

Διαβάστε ακόμη...