«Ο ΠΑΟΚ με Ιβάν μπορεί να αντισταθεί»

Στο «Αθλητικό Metropolis» μίλησε ο Νίκος Κολομπούρδας, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, τέως προπονητής στην Κ-20 του «Δικεφάλου» και μέχρι πρότινος τεχνικός στον Εθνικό Άχνας.
Πηγή: metrosport.gr
«Ο ΠΑΟΚ με Ιβάν μπορεί να αντισταθεί»

Αναφέρθηκε στη χθεσινή πρόκριση των «ασπρόμαυρων» επί του Ολυμπιακού, στον τελικό του ΟΑΚΑ, αλλά και τους Ιβάν Σαββίδη, Στέφανο Αθανασιάδη και Εργκούς Κάτσε.

Αρχικά τόνισε:

«Δε μου έχει ξανατύχει να κάτσω πέντε ώρες για ένα παιχνίδι. Έχω ζήσει κι εγώ σε δύσκολες στιγμές αλλά τόσες ώρες όχι... Θα μπορούσε να λυθεί βέβαια σε δεκαπέντε λεπτά το θέμα με τα ψάρια και όχι σε μία ώρα και 15 λεπτά» και συνέχισε:

«Γενικά εννοείται ότι περίμενα κάτι διαφορετικό, πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο, αλλά αν σκεφτούμε την πίεση που υπήρχε είναι λογικό να παιχτεί στην ένταση το παιχνίδι. Όταν υπάρχει ο φόβος για το λάθος, είναι λογικό το παιχνίδι να μην είναι τόσο ποιοτικό. Ας κρατήσουμε την πρόκριση αυτή τη φορά, γιατί τις περισσότερες φορές ξεχνιούνται πολλά πράγματα. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός πέρυσι πήρε το κύπελλο με το χέρι του Μανιάτη, αλλά η ιστορία έγραψε ότι πήρε το κύπελλο. Και άλλοι τόσοι τίτλοι».

Για τα επεισόδια, αλλά και τη δύναμη του ΠΑΟΚ:

«Όλα τα πράγματα έχουν μια αιτία. Κι εδώ υπάρχει μια αιτία για όλα αυτά που γίνονται. Δε μου αρέσουν αυτά τα πράγματα, αλλά κάποιος πρέπει να αντισταθεί. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αντισταθεί, είναι δυνατός έχει δυνατό μεγαλομέτοχο και αντιστέκεται. Ο Ολυμπιακός τον τελευταίο καιρό έχει χάσει από τη δύναμή του, είναι ευάλωτος τώρα. Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον Εργκούς Κάτσε:

«Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, το γκολ το έχει, απλά τώρα συμμετέχει πιο πολύ στο παιχνίδι, κρατάει την μπάλα πιο καλά, συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του καλύτερα και η πρόκριση κατά μεγάλο ποσοστό είναι από το Στέφανο. Το γκολ ήταν πολύ δύσκολο. Από δύσκολο σημείο, κερδισμένη κεφαλιά. Φαινόταν από την αρχή ότι ο Κάτσε θα δώσει πολλά. Έχει τρεξίματα, κλεψίματα μπάλας, κάνει πολύ καλή δουλειά και μια ομάδα που θέλει να έχει επιτυχία, πρέπει να έχει τέτοιους παίκτες».

Για τις απουσίες του ΠΑΟΚ στον τελικό:

«Είναι μεγάλες απώλειες για τον ΠΑΟΚ. Μετά το 1-0 έπρεπε οι παίκτες να είναι ήρεμοι. Δε χρειαζόταν αυτή η ένταση. Μεγάλες απώλειες και οι τρεις, ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, με καλό προπονητή, με στρατηγική, με πρέσινγκ, με καλή κυκλοφορία και θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος».

Για τον Γεωργιάδη και τη δεύτερη θέση:

«Ξεκίνησε από βοηθός προπονητή, ήξερε την ομάδα, προκρίθηκε στο κύπελλο και κάνει καλή δουλειά. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει, διότι υπάρχει και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, διότι αυτό θα είναι ακόμη πιο μεγάλο κατόρθωμα».

Διαβάστε ακόμη...