Μήνυμα Δούκα για τον κορονοϊό

Από inpaok.com: Το δικό του μήνυμα για την πανδημία του κορονοϊού έστειλε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η εξάπλωση του ιού συνετέλεσε ώστε να εμπεδώσουμε μερικά από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της ράτσας μας.
Πηγή: inpaok.com
Μήνυμα Δούκα για τον κορονοϊό

Αναλυτικά το μήνυμα που έστειλε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Μέσα στα στραβά του, ο κοροναϊός συνετέλεσε ώστε να εμπεδώσουμε μερικά από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της ράτσας μας.

Αφού μας συστήθηκε, σε ελάχιστες ημέρες μάθαμε τα βασικά κι αμέσως γίναμε ειδικοί μελετώντας τα λόγια Ιταλών, Κινέζων, Κονγκολέζων (ειδικών, περαστικών, αυτοπτών μαρτύρων και λοιπών ειδικοτήτων), που διαβάζαμε αριστερά και δεξιά.

Παράλληλα, γέμιζαν οι οθόνες με φωτογραφίες ανθρώπων που βόλταραν ανέμελα σε παραλίες, που κοινωνούσαν, που πήγαιναν στις λαϊκές, συνοδευόμενες από τους ανάλογους αναθεματισμούς.
Ο κοροναϊός έβγαλε στην επιφάνεια τα αρχέγονα ένστικτα του διχασμού, ο εμφύλιος ανάμεσα στους αραζοσπιτάκηδες και τους βγαινοβολτάκηδες ήταν θέμα χρόνου.

Με την υποσυνείδητη -ή μη- πεποίθηση εννοείται, πως «εμείς που στιγματίζουμε τις συμπεριφορές των «αντιφρονούντων» και τους κουνάμε το δάχτυλο, ανήκουμε στην Α κατηγορία του ανθρώπινου είδους»

Ίσως το πιο βασικό δίδαγμα της κατάστασης που βιώνουμε, είναι η αξία του υγιεινού τρόπου ζωής, κάτι που δεν επιτυγχάνεται, υπό το αγχωτικό καθεστώς καταδίωξης κάποιου αόρατου εχθρού.

Τίποτα δεν είναι απορριπτέο, όσο πιο «ασυνείδητες», ταχύρυθμες και καταπιεστικές είναι οι συνθήκες όμως, τόσο λιγότερο αποτελεσματικές καθιστούν τις εφήμερες συνήθειες.

Το που θα κυκλοφορεί, πόσο θα μένει στην ατμόσφαιρα και ποιες συνέπειες θα έχει ο κοροναϊός, -όπως και κάθε προηγούμενος ή επόμενος- δεν το ορίζουμε εμείς.

Το μοντέλο ζωής που έχουμε προεπιλέξει ωστόσο, είναι αυτό που σε μεγάλο βαθμό θα μας καταστήσει εύκολους ή δύσκολους αντιπάλους για κάθε ασθένεια.

Όχι μόνο για τον ιό του σήμερα.

Δεν χρειάζεται να ξεσπά μια πανδημία, για να τεστάρουμε το ευάλωτο του οργανισμού μας, ανακαλύπτοντας αναγκαστικά τις βιταμίνες, τα βότανα, τις ευεργετικές συνέπειες της άσκησης, της σωστής διατροφής, λες και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού πχ, επιτυγχάνεται από τη μια μέρα στην άλλη.

Το πόσο θωρακισμένος είναι ο οργανισμός του καθενός, εξαρτάται περισσότερο από τις καθημερινές συνήθειες και τον τρόπο που έχει επιλέξει να ζει, την καθημερινότητα του.

Διαβάστε ακόμη...