Καμία απόφαση ακόμα για τη Basket League, αλλά...

Απο paok24.com: H μοναδική λύση που φαίνεται εφικτή στον ορίζοντα είναι μία
Πηγή: paok24.com
Καμία απόφαση ακόμα για τη Basket League, αλλά...

Η έξαρση του κορωνοϊού, έφερε την αναβολή και στη Basket League, η οποία είναι πιθανό να μετατραπεί σε... ματαίωση.

Μπορεί στο ποδόσφαιρο, ήδη να έχει ανοίξει κουβέντα, για το πως και πότε θα επιστρέψουν οι ομάδες στην αγωνιστική δράση, η UEFA να έχει ανακοινώσει την αναβολή του Εuro 2020, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στις λίγκες να ολοκληρωθούν, εφόσον τεθεί υπό έλεγχο το θέμα του κορωνοϊού, αλλά στο μπάσκετ, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική.

Διάφορα πρωταθλήματα, ήδη έχουν ανακοινώσει το τέλος τους (Λιθουανία, Ουκρανία, Ελβετία, Βέλγιο), διάφορα άλλα είναι σε συζητήσεις για να το... λήξουν, στην Ευρωλίγκα γίνονται διάφορες συζητήσεις για πιθανό «πάγωμα» συμβολαίων αυτό το διάστημα και στην Ελλάδα... περιμένουμε.

Η κατάσταση παραμένει πολύ περίεργη σε όλες τις ομάδες, καθώς σχεδόν όλοι οι ξένοι έχουν φύγει για τις πατρίδες τους και είναι ερωτηματικό ποιες από αυτές, μπορούν να τους αναγκάσουν να γυρίσουν, σε μια πιθανή επιστροφή στην αγωνιστική δράση, μετά από ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Στον Πανιώνιο, είδατε τι έγινε με δύο ξένους που μίλησαν δημόσια για το πρόβλημα τους και το πιο πιθανό σενάριο, σήμερα και για τη Basket League, είναι η λήξη του πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή, η κατακύρωση της βαθμολογίας ως έχει, προκειμένου να έχουν δικαίωμα ευρωπαϊκού εισιτηρίου οι ομάδες που είναι ψηλά και φυσικά, μη υποβιβασμό κανενός, αφού το πρωτάθλημα δε θα έχει ολοκληρωθεί.

Η κουβέντα για τις ομάδες που είναι να ανέβουν από την Α2, είναι δευτερεύουσας σημασίας αυτήν τη στιγμή, όπως και ο αριθμός των ομάδων με τον οποίο θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Basket League. Άλλωστε σήμερα που μιλάμε, από τις 14 φετινές ομάδες, σχεδόν οι μισές είναι στον «αέρα» για του χρόνου...

Σε κάθε περίπτωση, ο ΕΣΑΚΕ αναμένεται να κάνει συμβούλιο και να αποφασίσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, πάντα σε συνάρτηση με το θέμα της έξαρσης του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμη...