Άλλαξε ο εισηγητής στο ΣτΕ, απορρίφθηκε η προσωρινή διαταγή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης

Από sdna.gr : Απορρίφθηκε η αίτηση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για προσωρινή διαταγή στην υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. Από εβδομάδα βγαίνει η απόφαση του αθλητικού δικαστή. Στις 2 Απριλίου εκδικάζεται η αίτηση ανάκλησης της απόφασης της ΕΕΑ.
Πηγή: sdna.gr
Άλλαξε ο εισηγητής στο ΣτΕ, απορρίφθηκε η προσωρινή διαταγή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης

Αρνητική ήταν για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη η αίτηση που είχαν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για προσωρινή διαταγή, στην υπόθεση της πολυιδιοκτησίας, για «πάγωμα» δηλαδή της υπόθεσης στα Πειθαρχικά Όργανα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως, είναι ότι την Παρασκευή 21/2, ορίστηκε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, ο εισηγητής της υπόθεσης, χθες Τρίτη 25/2, για άγνωστο λόγο άλλαξε και σήμερα βγήκε η απορριπτική απόφαση.

Το σκηνικό θυμίζει έντονα την υπόθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού όπου ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, λίγα 24ωρα πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης είχε τοποθετήσει δύο μέλη στην Επιτροπή, το ένα από τα οποία ψήφισε κατά των δύο ομάδων. Στον ΠΑΟΚ λοιπόν, «βράζουν» για την συγκεκριμένη… συγκυρία όσον αφορά την αντικατάσταση του εισηγητή και την απόρριψη της προσωρινής διαταγής ένα 24ωρο αργότερα.

Η απόρριψη της προσωρινής διαταγής σημαίνει ότι το Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ δεν έχει… κωλύματα σε ότι αφορά την έκδοση της απόφασης, για την οποία οι δύο ομάδες έχουν πάρει προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Παρασκευή 28/2. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης άλλωστε, η υπόθεση εκδικάστηκε αλλά όπως είπε η Πρωτοδίκης Μαρία Τσαγκιά, δεν έχει αποφασίσει αν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού που έκανε πρόσθετη παρέμβαση πάντως, δεν αποδείχθηκε τίποτα όσον αφορά την φερόμενη ως πολυιδιοκτησία ενώ ερωτηματικό παραμένει αν η παρέμβαση τόσο των «ερυθρόλευκων» όσο και της ΑΕΛ γίνουν δεκτές, μετά τη γκάφα που έκαναν και οι δύο ομάδες και αποκάλυψε το SDNA.

Να σημειωθεί τέλος, ότι όπως ειπώθηκε από τους νομικούς του ΠΑΟΚ, έχει προσδιοριστεί για τις 2 Απριλίου η αίτηση αναστολής της υπόθεσης. Γίνεται λοιπόν, αντιληπτό, το τεράστιο θέμα που θα δημιουργηθεί, εφόσον υπάρξει καταδικαστική απόφαση από τα πειθαρχικά όργανα και στη συνέχεια τα διοικητικά δικαστήρια κάνουν δεκτό το αίτημα αναστολής της εισήγησης της ΕΕΑ, που εκκρεμεί.

Διαβάστε ακόμη...