Stats Analysis ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Πως σκοράρουν, πως δέχονται γκολ

Το 1ο από τα συνολικά 5 ντέρμπι στο επόμενο διάστημα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού είναι προ των Πυλών και το Repress παρουσιάζει τη στατιστική απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο οι 2 μονομάχοι σκόραραν και δέχτηκαν έως τώρα γκολ στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια, υπάρχει σύγκριση των ατομικών στατιστικών των παικτών των 2 ομάδων ανάλογα με τη θέση τους. Γκολ που πέτυχαν
Πηγή: repress.gr
Stats Analysis ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Πως σκοράρουν, πως δέχονται γκολ

Οι 2 ομάδες έχουν σκοράρει περίπου ίδιο αριθμό τερμάτων στη Superleague (49 ο ΠΑΟΚ έναντι 50 του Ολυμπιακού). Από οργανωμένες επιθέσεις προέρχεται περίπου το μισό των τερμάτων τους και από πέναλτι περίπου το 1/6. Από εκεί και πέρα παρατηρούνται εμφανείς διαφορές, καθώς ο δικέφαλος έχει σκοράρει 15 γκολ από στημένες φάσεις ενώ οι Πειραιώτες μόλις 5. Στον αντίποδα, οι ερυθρόλευκοι βρίσκουν γκολ στο transition έχοντας πετύχει 12 γκολ, εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους που έχουν μόλις 3.

Όσον αφορά την πλευρά ανάπτυξης από όπου προήλθαν τα γκολ σε οργανωμένη επίθεση και αντεπίθεση, στους ασπρόμαυρους παρατηρείται ισορροπία μεταξύ πλευρών και άξονα, με μικρή προτίμηση στην αριστερή πλευρά με τα ανεβάσματα του Γιαννούλη. Από την άλλη μεριά, είναι εμφανής η επιλογή του Μάρτινς να παίζει από τα πλάγια, ανεβάζοντας ψηλά τα μπακ του και δημιουργώντας συνεργασίες με τους εξτρέμ.

Γκολ που δέχτηκαν

Περνώντας στα γκολ που έχουν δεχτεί οι 2 ομάδες, αρχικά υπάρχει μεγάλη διαφορά στο συνολικό αριθμό των γκολ, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί πάνω από διπλάσια γκολ από τον Ολυμπιακό (21 έναντι 9). Είναι λογικό οπότε να υπάρχουν οι διαφορές που φαίνονται στο σχήμα. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο δικέφαλος δέχτηκε τα 6 γκολ σε αντεπίθεση μέχρι το ματς στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Άρη. Από εκεί και μετά o Αμπέλ Φερέιρα αναπροσάρμοσε το αγωνιστικό του πλάνο δίνοντας περισσότερο βάση στο αμυντικό transition, με αποτέλεσμα να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Επίσης, σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν δεχτεί κανένα γκολ από κόρνερ στο πρωτάθλημα. Στο champions league έχουν δεχτεί 3, με τα 2 να είναι στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα.

Όσον αφορά τις πλευρές, στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι μοιρασμένα. Στους ασπρόμαυρους τα περισσότερα έχουν προέρθει από τον άξονα, με τα 4 μάλιστα να προέρχονται από ατομικά λάθη.

Διαβάστε ακόμη...