ΠΑΟΚ: Πριν την «κρίση», αντίδραση με χαρακτήρα

Από sdna.gr:Ήταν μια πολύ γεμάτη εβδομάδα για τον ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια, μια εβδομάδα απαιτήσεων και απαντήσεων από έναν οργανισμό, ο οποίος συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα, χαρακτηρίστηκε... υπό πίεση, τονώνοντας ακόμη περισσότερο τον εγωισμό του.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ: Πριν την «κρίση», αντίδραση με χαρακτήρα

Η ήττα από τον Άρη ήρθε σε ένα κακό μομέντουμ για τον ΠΑΟΚ. Όχι τόσο λόγω της απώλειας βαθμών που τον έφερε στο μείον ένα από τον Ολυμπιακό και είχε και ως αποτέλεσμα να του «σπάσει» ένα... τρελό σερί 51 παιχνιδιών, όσο ως προς τη διαχείριση των παιχνιδιών που ακολουθούσαν...

Στο θεσμό του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικά ισχυρό αντίπαλο όπως είναι ο ΟΦΗ, έχοντας από την ημέρα της κλήρωσης τη ταμπέλα του ζευγαριού που συγκέντρωνε -δικαιολογημένα- το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και παρά το γεγονός πως η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για τους Κρητικούς, η αναμέτρηση σε μια «καυτή» και δύσκολη έδρα όπως είναι το «Γεντί Κουλέ» ήταν το πρώτο test για τους «ασπρόμαυρους».

Ο ΠΑΟΚ είχε ξεχάσει να χάνει, δεν ξέχασε -όμως- να βγάλει αντίδραση. Και η αλήθεια είναι πως το έκανε με τρόπο εκκωφαντικό, κάνοντας από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων το μεγάλο βήμα της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είχαν σημειώσει οι Θεσσαλονικείς, περιγράφοντας με απόλυτο τρόπο την κατάσταση και το κλίμα που επικρατούσε την επομένη του παιχνιδιού με τον Άρη, έχοντας ως φόντο τον ΟΦΗ:

«Ξεκίνησε μία μεγάλη συζήτηση. Ήταν λογικό. Ο ΠΑΟΚ έχασε μετά από 51 σερί παιχνίδια στο πρωτάθλημα και άπαντες περίμεναν να δουν σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί ο Δικέφαλος μετά από αυτό. Και τελικά ήταν σε εξαιρετική...».

Στη συνέχεια, το ζητούμενο για τους νταμπλούχους Ελλάδος ήταν να δώσουν συνέχεια και στο πρωτάθλημα. Να ψάξουν τη νίκη στο πρώτο τους φετινό ντέρμπι. Στη... μετά Κομίνη εποχή, θα πρέπει να εθελοτυφλεί κανείς για να μην έχει καταλάβει πως οι αναμετρήσεις των δύο Δικεφάλων θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή νότα στα στρατόπεδα των δύο ομάδων.

Η κερκίδα, όμως, έπαιζε πάντα θεωρητικά μπάλα. Και σε μια κατάμεστη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο του ντέρμπι, ενδεχομένως αυτό που άξιζε περισσότερο συγκριτικά με τα υπόλοιπα ντέρμπι, διαγράφοντας μια και καλή την κακή παρένθεση του «Κλ.Βικελίδης».

Και όλα αυτά σε ένα διάστημα ικανό να τον παρασύρει στην εσωστρέφειά του και να τον αποπροσανατολίσει, «φουντώνοντας» ακόμη περισσότερο την πίεση που χαρακτηρίζει έναν οργανισμό που έμαθε να λειτουργεί αήττητος για περίπου δύο χρόνια.

Προτού βρεθεί στη δίνη της κρίσης, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που χάραξε διαφορετικά το δρόμο του, έδειξε μέταλλο και χαρακτήρα, αρνούμενος να αποδεχθεί τα δεδομένα που έθεσε για εκείνον η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. «Είναι πολύ βαρύ να λες πως αυτή η ομάδα βρίσκεται σε κρίση» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο αρχηγός του Δικεφάλου, Αντελίνο Βιεϊρίνια, κάνοντας σαφές πως τόσο εκείνος όσο και οι συμπαίκτες του δεν θα άφηναν ποτέ αυτή την ομάδα να παρασυρθεί στον απόηχο μιας ήττας. Όσο κι αν ήταν δύσκολη...

Διαβάστε ακόμη...