Κάκος: «Κανένα πέναλτι για την ΑΕΛ, ανύπαρκτο το επιθετικό φάουλ του Λέο Μάτος» (vid)

Απο sdna.gr: Ο Τάσος Κάκος ξεκαθάρισε στην εκπομπή Total Football του Οpen πως η ΑΕΛ δεν έχει δίκιο στις διαμαρτυρίες της για πέναλτι στην Τούμπα.
Πηγή: sdna.gr
Κάκος: «Κανένα πέναλτι για την ΑΕΛ, ανύπαρκτο το επιθετικό φάουλ του Λέο Μάτος» (vid)

Άδικα είναι τα παράπονα της ΑΕΛ για την φάση που ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ίνγκασον στο 5ο λεπτό του αγώνα στην Τούμπα: «Στο σουτ που γίνεται η μπάλα βρίσκει το χέρι, αλλά ξεκάθαρα σε σημείο που είναι κολλημένο στο σώμα. Το χέρι βρίσκεται σε φυσική θέση και δεν μεγαλώνει τον όγκο του σώματος. Ο διαιτητής αξιολόγησε σωστά την φάση και σωστά δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι», ήταν τα λόγια του Τάσου Κάκου για την φάση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες της ΑΕΛ.

Σε ότι αφορά την φάση που ο διαιτητής Τάσης σταμάτησε με επιθετικό φάουλ επιθετική ενέργεια του ΠΑΟΚ που κατέληξε σε γκολ του Σβιντέρσκι, η ετυμηγορία είναι πως δεν υπήρξε επιθετικό φάουλ του Λέο Μάτος, αλλά ούτε και γκολ αφού η φάση είναι ως μη γενόμενη μετά τον καταλογισμό φάουλ: «Εδώ, ο διαιτητής αξιολόγησε λάθος την φάση. Ο Λέο Μάτος πήδηξε κανονικά και δεν υπάρχει καμία παράβαση. Ωστόσο, δεν υπάρχει ούτε γκολ, αφού η φάση που έπεται θεωρείται ως μη γενόμενη. Δεν υπάρχει ακυρωθέν γκολ, γιατί δεν υπάρχει φάση μετά τον καταλογισμό φάουλ».

Τέλος, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι στην φάση του 42ου λεπτού, όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μιχαήλ εντός περιοχής, αφού σύμφωνα με τον Τάσο Κάκο και σε αυτή την περίπτωση το χέρι βρίσκεται σε φυσική θέση και δεν μεγαλώνει τον όγκο του σώματος του αμυντικού της ΑΕΛ.

Διαβάστε ακόμη...