Πετράκης: «Ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα»

Από thessports.gr: Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άρη, μίλησε ο πρώην προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη Πετράκης, σημειώνοντας ότι ο Δικέφαλος έχει το προβάδισμα για τη νίκη, καθώς διαθέτει πιο ποιοτικό ρόστερ από τους «κιτρινόμαυρους».
Πηγή: thessports.gr
Πετράκης: «Ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα»

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Πετράκης:

Για το πού θα κριθεί το ΠΑΟΚ-Αρης: «Σε ένα παιχνίδι οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη διαμόρφωση του αποτελέσματος είναι πολλοί. Για μένα δεν υπάρχουν παιχνίδια ενός ή δύο παικτών αλλά με τη συνολική λειτουργία της ομάδας και τις συνθήκες που θα δημιουργήσει για να αξιοποιήσει ή να αποτρέψει την ικανότητα κάποιου παίκτη. Με το να κάνουμε προσέγγιση με βάση τα ατομικά χαρακτηριστικά κάποιων παικτών νομίζω ότι χάνουμε την ουσία του πράγματος».

Για το ποιον από τους Βαρέλα-Κρέσπο θα ανέθετε τη φύλαξη του Ιντέγε: «Νομίζω ότι αυτοί οι τρόποι προσέγγισης των παιχνιδιών έχουν τελειώσει. Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και σε αυτό το επίπεδο όλες οι ομάδες παίζουν άμυνα ζώνης. Πρέπει οι αμυντικοί να μάθουν να αντιμετωπίζουν παίκτες με πολλά διαφορετικά χαράκτηριστικά γι αυτό παίζουν και σε υψηλότερο επίπεδο. Γιατι μπορούν να δώσουν λύσεις σε διαφορετικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε κάθε παιχνίδι. Δηλαδή αν δεν παίζει κάποιος συγκεκριμένος παίκτης, θα άλλαζε αμυντικό δίδυμο ο ΠΑΟΚ, ο Αρης ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα;».

Για το ποιους ποδοσφαιριστές από ΠΑΟΚ και Αρη θεωρεί τους πιο επικίνδυνους: «Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες έχουν πολύ υψηλού επιπέδου παίκτες στην επίθεση που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στον αντίπαλο. Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν ο Ακπομ, ο Πέλκας, ο Μπίσεσβαρ, ο Λημνιός κι άλλοι. Ο Αρης έχει τον Ντιγκινί, τον Φετφατζίδη, τον Λάρσον, τον Γκάμα, τον Μαρτίνες. Ολοι τους είναι παίκτες ποιότητας και μπορούν με μία ενέργεια να γείρουν τη "ζυγαριά" προς τη μία μεριά. Σε όλα αυτά τα ντέρμπι, η εκτίμησή μου είναι ότι ακόμα και να υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, μεγάλη σημασία παίζει η στιγμή, η ένταση του παιχνιδιού, το πάθος και σε πολύ μεγάλο βαθμό η συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση και στα 90 λεπτά του αγώνα».

Για το ποια ομάδα θεωρεί φαβορί για τη νίκη: «Για μένα τις περισσότερες πιθανότητες έχει ο ΠΑΟΚ γιατί έχει πιο ποιοτικό ρόστερ από του Αρη. Εχει και ένα σύνολο που έχει το μέταλλο της μεγάλης ομάδας. Ολα αυτά στη θεωρία. Υπάρχει όμως και η πράξη που πολλές φορές δε συμβαδίζει με τη θεωρία».

Διαβάστε ακόμη...