Η μάχη για το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας

Από paok24.com:Παρά τις παλαιότερες παρουσίες σε ομίλους του Europa League ο ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια έχει πέσει βαθμολογικά με την πρώτη καταμέτρηση να τον βάζει στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.
Πηγή: paok24.com
Η μάχη για το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας

Ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ μπορεί να έφερε απογοήτευση που δεν θα δούμε φέτος τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League, αλλά τον υποχρεώνει να δώσει και την μάχη στα play-off του Europa League με την Σλόβαν Μπρατισλάβας για να κλείσει τη θέση στους ομίλους της διοργάνωσης. Εκεί η έννοια της ευνοϊκής κλήρωσης περνά από πολλά κύματα, μιας και την ώρα που μιλάμε εάν περάσουν όλοι οι ισχυροί ο ΠΑΟΚ θα είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων της διοργάνωσης.

Παραπάνω από τον ΠΑΟΚ είναι σίγουρα οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την απευθείας είσοδο, όπως οι Σεβίλλη, Άρσεναλ, Πόρτο, Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντιναμό Κιέβου, Μπεσίκτας, Βασιλεία, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Βόλφσμπουργκ, Λάτσιο και Γκλάντμπαχ. Ανάμεσα όμως σε αυτές τις ομάδες είναι 8 ζευγάρια των play-off του Europa League και 3 του Champions League που κατά πολύ μπορεί να κρίνουν και την κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης. Εάν περάσουν και οι 11 ισχυροί των ζευγαριών ο ΠΑΟΚ θα είναι επικεφαλής στο τρίτο γκρουπ και έτσι πρέπει να σημαδέψει συγκεκριμένους αποκλεισμούς ισχυρών στα play-off του Europa League και ανίσχυρων στα play-off του Champions League.

Στα 3 ζευγάρια του Champions League ο ΠΑΟΚ θέλει την πρόκριση των Γιουνγκ Μπόις κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κόντρα στην Ρόζενμποργκ και της Κλαμπ Μπριζ κόντρα στη Λίντσερ, γιατί και οι 3 ομάδες έχουν παραπάνω βαθμούς από τον Δικέφαλο και έτσι θα τον ρίξουν ακόμα πιο κάτω στο τρίτο γκρουπ.

Από την άλλη μεριά εάν περάσουν και τα τρία φαβορί τότε ο ΠΑΟΚ θα περιμένει τα 8 ζευγάρια του Europa League που θα θέλει έναν αποκλεισμό για μία εκ των Αϊντχόφεν, Σέλτικ, Κοπεγχάγη, Μπράγκα, Γάνδη, Λουντογκόρετς, Λέγκια Βαρσοβίας, Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Μπορεί καμία να μην αποτελεί το μεγαθήριο όπως οι ομάδες του πρώτου γκρουπ, αλλά σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα είναι να τις αποφύγει στην κλήρωση των ομίλων και να έχει ένα ευκολότερο έργο όπως με τις Στεάουα, Σεντ Ετιέν, Κάραμπαγκ κτλ.

Η PSV αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Λεμεσού, η Σέλτικ την ΑΙΚ, η Κοπεγχάγη την Ρίγα, η Μπράγκα την Σπάρτακ Μόσχας, η Γάνδη την Ριέκα, η Λουντογκόρετς την Μάριμπορ, η Λέγκια Βαρσοβίας την Ρέιντζερς και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης την Στρασμπούρ. Όπως καταλαβαίνει κανείς, αυτός ο δύσκολος αλγόριθμος για τον ΠΑΟΚ είναι εφικτός για την επόμενη μέρα που θα τον φέρει στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, εάν και αυτός φανεί σοβαρός και αποκλείσει την πρωταθλήτρια Σλοβακίας και επιστρέψει στις επιτυχίες και στο Europa League.

Άλλωστε η τύχη του το χρωστά μετά την κλήρωση με τον Άγιαξ που είχε ποσοστό εμφάνισης 16%, αλλά και την πρόκριση της ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ κόντρα στην Πιαστ που δεν τον ανέβασε στους ισχυρούς της πρώτης κλήρωσης...

Διαβάστε ακόμη...