“Ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια ο ΠΑΟΚ με Ιβάν Σαββίδη”

Από sfina.gr: Ανάλυση του Άγιαξ, της παλιάς και σημερινής κατάστασης, αλλά και του ΠΑΟΚ έκανε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Νίκος Μαχλάς, μιλώντας στον FOCUS 103,6 και μεταξύ άλλων...
Πηγή: sfina.gr
“Ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια ο ΠΑΟΚ με Ιβάν Σαββίδη”

τόνισε χαρακτηριστικά:

-"Είναι μεγάλη ομάδα ο Άγιαξ, εδώ και δεκαετίες έχει συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης και δεν αλλάζει, από τότε που έπαιζα εγώ και ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς. Θυμάμαι ότι και στην επόμενη φουρνιά του Λιτμάνεν, η ίδια τακτική ακολουθήθηκε. Θυμάμαι ότι ενώ παίζαμε πάντα 4-3-3 ή 3-4-3, σε κάποιο παιχνίδι αλλάξαμε το σύστημα και παίξαμε 4-42, βάλαμε πέντε γκολ, νικήσαμε 5-0, αλά μας ξεφώνιζε όλο το γήπεδο, είχαν βγάλει μαντήλια και τα κουνούσαν, γιατί δυσφόρησαν με την τακτική της ομάδας μας. Ακούγονταν από τα μεγάφωνα ο Ζορμπάς, όταν έβαζα γκολ σε εκείνο το ματς και κανένας δεν χειροκροτούσε ενώ στα προηγούμενα ματς στον Ζορμπά γινόταν χαμός. Αυτός είναι ο Άγιαξ, μια άλλη ομάδα, με ιδιαιτερότητες, μεγάλη ομάδα με υπομονή, που πρέπει να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όποτε... πιάσουν. Θα έχει δύσκολη αποστολή ο ΠΑΟΚ, γιατί ο Άγιαξ παρά τις απουσίες των Ντε Λιχτ και Ντεγιόνγκ, θα είναι πολύ καλός, αφού μαθαίνω ότι ήδη οι θέσεις καλύφθηκαν. Είναι μεγάλη ομάδα και σίγουρα το φαβορί στην μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και ο ΠΑΟΚ πρέπει να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση, γιατί μπάλα είναι και δεν ξέρεις τι αποτέλεσμα μπορεί να φέρει".

-"Ο ΠΑΟΚ άλλαξε επίπεδο από την ημέρα που τον ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης, ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια σε Ελλάδα και Ευρώπη, όσον αφορά στον οργανωτικό τομέα και αυτό είναι το πολύ καλό για την ομάδα. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι πλέον, το ποδόσφαιρο που παίζει να έχει τη δική του φιλοσοφία. Ο Άγιαξ βγάζει συνεχώς παίκτες από την Ακαδημία του, το ίδιο μπορεί να κάνει και ο ΠΑΟκ που έχει μεγάλη Ακαδημία".

-"Δεν τα χάνω με τίποτα τα δυο παιχνίδια στην Τούμπα και στο Άμστερνταμ. Είναι ευκαιρία να δω πάλι από κοντά τους ανθρώπους του Άγιαξ, που με τίμησαν και τους τίμησα με τις εμφανίσεις μου τα χρόνια που έπαιξα και με σέβονται".

Διαβάστε ακόμη...