Ντμίτρι Ιλίνιχ: Η... αρκούδα του ΠΑΟΚ που απειλεί τον Ολυμπιακό (vid)

Απο ethnos.gr: Ο 32χρονος Ρώσος βολεϊμπολίστας χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου θα είναι το υπερόπλο του ΠΑΟΚ στη Volley League για τη σεζόν 2019-20
Πηγή: ethnos.gr
Ντμίτρι Ιλίνιχ: Η... αρκούδα του ΠΑΟΚ που απειλεί τον Ολυμπιακό (vid)


Τον έχουν αποκαλέσει τον «Τζίμπα της Ρωσίας» ειδικά με την εμφάνιση του μετά τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο όπου η Ρωσία ανέτρεψε το εις βάρος της 0-2 στον τελικό με τη Βραζιλία και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Η είδηση ότι ο Ντμίτρι Ιλίνιχ θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Volley League ανατρέπει πλήρως και το σκηνικό στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και τις ισορροπίες μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού που όπως φαίνεται και τη σεζόν 2019-20 θα είναι οι δύο μεγάλοι μονομάχοι για τους τρεις εγχώριους τίτλους (πρωτάθλημα, κύπελλο, Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς).

Κι όλα αυτά μόλις δύο ημέρες μετά την «ηρωική έξοδο» που επιχείρησε από το επαγγελματικό βόλεϊ ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου κατηγορώντας τους πάντες και τα πάντα - εκτός από τις διοικήσεις της «Ενωσης» - που έχουν εκτοξεύει το χρέος στο τμήμα κοντά στις 700.000 Ευρώ.

Όποιος μπορεί και θέλει...

Αντίθετα, ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ Αντώνης Τσαλόπουλος αποδεικνύει πως όποιος θέλει και όποιος μπορεί είναι και αποφασισμένος να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος στο πιο δύσκολο και ίσως πιο επίπονο ομαδικό άθλημα με το μεγαλύτερο ανταγωνισμό παγκοσμίως.

Ο Τσαλόπουλος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Ντμίτρι Ίλιχ και παρότι ο παράγοντας του ΠΑΟΚ δεν συνηθίζει... φάρσες τέτοιου είδους, πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν για πολλές ώρες την επιβεβαίωση της είδησης.

Στάζει μέλι ο Κουρνέτας για Ιλίνιχ
«Είναι ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης που θα αλλάξει τα δεδομένα. Τότε που ήμασταν συμπαίκτες ήταν το κάτι άλλο. Ηταν δέκα χρόνια πριν. Πραγματικό υπερόπλο. Καμία σχέση με αυτά που ξέραμε εδώ. Είναι γρήγορος, αλπτικός και πολύ δυνατός και έρχεται σε καλή ηλικία. Η μεταγραφή του Ιλινιχ θα φέρει τον ΠΑΟΚ σε θέση ισχύος», είπε ο παλαίμαχος πασαδόρος του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ Βασίλης Κουρνέτας ο οποίος είχε συμπαίκτη τον Ντμίτρι Ιλίνιχ την χρονιά που αγωνίστηκε στη Μπελογκόριε.

Επαιξε ρόλο ο Φιλίποφ
Ο Ρώσος αθλητής έχει γεννηθεί 31 Ιανουαρίου 1987. Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στη Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ, στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ, στη Ντιναμό Μόσχας και την Κούζμπας Κερέμοβο. Μέχρι πρότινος φορούσε τη φανέλα της ρωσικής Κρασνογιάρσκ ενώ έχει στεφθεί και πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ τη σεζόν 2013-14. Ο 32χρονος ακραίος με ύψος 2.02 έχει κατακτήσει με την εθνική Ρωσίας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες σημαντικό ρόλο στην έλευση του Ιλίνιχ στην Ελλάδα έπαιξε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιούρι Φιλίποφ που τον γνώριζε από την θητεία τους στο ρωσικό πρωτάθλημα.

 

Μένουν διαγώνιος και κεντρικός
Ένα βαρύ όνομα διαγωνίου και ένας ξένος κεντρικός απομένουν για να κλείσει ο ΠΑΟΚ τις βασικές θέσεις του ρόστερ για τη σεζόν. Εχουν αποκτηθεί ο Ρώσος ακραίος Ντμίτρι Ιλίνιχ και ο Καναδός Στιν Μάρσαλ, ο λίμπερο Γιώργος Στεφάνου και κεντρικός Δημήτρης Χαραλαμπίδης και επέστρεψε ο Σωτήρης Σωτηρίου. Οι υπόλοιποι έχουν ανανεώσει τα συμβόλαια τους.

Η ομάδα μέχρι τώρα:
Πασαδόροι: Ντίμα Φιλίποφ, Θάνος Τερζής

Διαγώνιοι: Αλέξανδρος Μπούτος

Κεντρικοί: Τάσος Γιάτσης, Γιάννης Τακουρίδης, Χαραλαμπίδης Δημήτρης

Ακραίοι: Στιβ Μάρσαλ (Καν), Nικήτας Εφραιμίδης , Σωτηρίου Σωτήρης, Ντμίτρι Ιλίνιχ

Λίμπερο: Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Στεφάνου

Προπονητής: Γιούρι Φιλίποφ

Στις 30 Οκτωβρίου 2013 ο Ολυμπιακός είχε φιλοξενήσει τη Μπελογκόριε όπου αγωνίζονταν ο Ντμίτρι Ιλίνιχ ο οποίος είχε κάνει πολύ καλή εμφάνιση. Φοράει το Νο 15. Δείτε τον αγώνα:

Διαβάστε ακόμη...